Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Αγωνιστικές αποφάσεις

Σε πανελλαδική κινητοποίηση προχωρούν στις 2 Δεκέμβρη σπουδαστές των ΤΕΙ και φοιτητές, με αφορμή και την εκδίκαση εκείνη τη μέρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής ενάντια στα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ).

Στην Αθήνα, φοιτητές και σπουδαστές θα συγκεντρωθούν έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας στην Πανεπιστημίου και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία. Ηδη, σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει οι γενικές συνελεύσεις φοιτητών Παντείου,Γεωλογικού και Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθήνας.Επίσης οι σπουδαστικοί σύλλογοι ΣΤΕΦ,ΣΕΛΕΤΕ και ΣΓΤΚΣ Αθήνας,ΣΤΕΓ και ΣΔΟ Καλαμάτας,ΣΤΕΦ Ηρακλείου,ΣΤΕΓ Δράμας,ΣΤΕΓ Αρτας,ΣΔΟ Κοζάνης,ΣΤΕΦ Κοζάνης,ΣΤΕΦ και ΣΕΥΠ Λάρισας,ΣΔΟ Χαλκίδας,ενώ οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων συνεχίζονται και σήμερα.

Αιχμή των αιτημάτων τους είναι η κατάργηση του νόμου 2525 και όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων, να μη λειτουργήσουν τα ΠΣΕ, όχι στα νέα τμήματα και τις κατατμήσεις - διασπάσεις και πολυδιάσπαση των σπουδών, ενιαία ανώτατη εκπαίδευση χωρίς αλληλοκαλύψεις, όχι στην ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ, ενίσχυση και διεύρυνση του ενιαίου δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας, εκπαίδευση χωρίς ταξικούς - εξεταστικούς φραγμούς, προάσπιση του πολιτικού και κοινωνικού χαρακτήρα του πανεπιστημιακού ασύλου, ριζική αύξηση των δαπανών για την παιδεία, υποχρεωτική 12χρονη εκπαίδευση. Επίσης αντιδρούν στη σύνδεση του Λυκείου με το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, ζητώντας ενίσχυση του αυτόνομου μορφωτικού ρόλου του Λυκείου, στην καθιέρωση δύο κύκλων σπουδών και στα μεταπτυχιακά ειδίκευση, ζητώντας ολοκληρωμένη μόρφωση, ενίσχυση του επιπέδου των προπτυχιακών σπουδών, όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα στο πτυχίο, 35ωρο, 7ωρο, 5ήμερο με ουσιαστική αύξηση των αποδοχών.

  • Η Προοδευτική Κίνηση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας σε ανακοίνωση της δηλώνει ότι αγωνίζεται στο πλευρό των υπόλοιπων φοιτητών για την ανατροπή του Νόμου 2525.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ