Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποπροσανατολισμός των σπουδαστών

Το λεγόμενο "ΚΣ της ΕΣΕΕ", δηλαδή ΠΑΣΠ, ΔΑΠ και ΣΑΑΣ, αφήνοντας στο απυρόβλητο την κυβέρνηση και την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, καταγγέλλουν το ΤΕΕ

Με βολές ενάντια στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) κάνει την εμφάνισή του το "ΚΣ - σφραγίδα" της ΕΣΕΕ που "συγκροτείται" από εκπροσώπους της ΠΑΣΠ,της ΔΑΠ και ΣΑΑΣ.Τη στιγμή μάλιστα που προχωρά η αντιεκπαιδευτική αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος, που η τριτοβάθμια εκπαίδευση προχωρά προς την ιδιωτικοποίησή της και τα πτυχία υποβαθμίζονται, το λεγόμενο "ΚΣ της ΕΣΕΕ" δεν καταγγέλλει παρά... το ΤΕΕ, γιατί... "αντί να λειτουργεί ως σύμβουλος του Κράτους έχει μετατραπεί σε όργανο υπεράσπισης οικονομικών συμφερόντων προσπαθώντας να μονοπωλήσει τη διαχείριση της τεχνικής γνώσης". Ενώ τα βάζει και με την πολιτεία για "υποτελειακή στάση απέναντι στις συντεχνίες". Αφορμή η προσφυγή του ΤΕΕ "ενάντια στην επέκταση του χρόνου σπουδών των τμημάτων ΤΕΙ κατά ένα εξάμηνο με στόχο να χαρακτηριστούν τα ΤΕΙ ανώτερες σχολές".

Οι "Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας απαντώντας στις "αυταπάτες" ΠΑΣΠ - ΔΑΠ - ΑΣΚ, ότι με την εφαρμογή της ευρωπαϊκής Οδηγίας 89/48 για τα ΤΕΙ "αναβαθμίζονται τα ΤΕΙ", τονίζουν ότι "αποτελεί μια Οδηγία που ρυθμίζει διακρατικά τη δυνατότητα ενός πτυχιούχου σχολής άνω των 3 ετών, να δουλέψει σε άλλη χώρα από αυτή που σπούδασε, εξισώνοντας το πτυχίο του μ' αυτό της αντίστοιχης χώρας". Επίσης, οι ΠΚΣ αναφέρουν ότι "η 89/48 κάνει λόγο για 3 χρόνια, ενώ τα ΤΕΙ έχουν τουλάχιστον 3,5 έτη. Αρα το 8ο εξάμηνο και μάλιστα με τέντωμα των υπαρχόντων μαθημάτων δεν προσθέτει τίποτα το καινούριο".

Οι ΠΚΣ χαρακτηρίζουν ως "παράδοξο" το γεγονός ότι "ενώ η ΔΑΠ, όπως και η ΠΑΣΠ, μιλά για τη χούντα και τη συντεχνία του ΤΕΕ, η παράταξη της ΝΔ στο ΤΕΕ πρωτοστατεί στην πολεμική ενάντια στα ΤΕΙ" και καλούν τους σπουδαστές με τους αγώνες τους να παλέψουν για ουσιαστική αναβάθμιση, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και το Ν. 2525, με τη συμμετοχή τους στο αυριανό συλλαλητήριο μαζί με τους φοιτητές και στις 9 του Δεκέμβρη μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ