Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό

Να απαντήσει αν η κυβέρνηση θα επιμείνει στην εφαρμογή της αντιδραστικής μεταρρύθμισης στην παιδεία, καλεί τον πρωθυπουργό με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,υπογραμμίζοντας ότι "διογκώνεται η κατακραυγή των μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών".

Συγκεκριμένα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής: "Την ίδια στιγμή που το υπουργείο Παιδείας υπόσχεται την είσοδο όλων των αποφοίτων του Λυκείου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προωθούνται μέτρα εκδίωξης χιλιάδων μαθητών από τη λυκειακή βαθμίδα, προκειμένου να οδηγηθούν στην "κατάρτιση στις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς", που θα πραγματοποιείται στα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (ΤΕΕ). Σε περιορισμένου, δηλαδή, πρακτικού χαρακτήρα δεξιότητες, με μικρή διάρκεια ζωής, που θα αποκτώνται κυρίως με μαθητεία σε επιχειρήσεις. Ηδη 40.000 μαθητές πειθαναγκάστηκαν να γραφούν στα ΤΕΕ, σαν ακατάλληλοι δήθεν για γράμματα. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ακυρώνει την όποια μορφωτική λειτουργία έχει απομείνει στο Λύκειο, μετατρέποντάς το σε ένα διαρκές εξεταστήριο. Συνθλίβει κάθε ανάσα ελεύθερου χρόνου των μαθητών στις συμπληγάδες "σχολείο - φροντιστήριο" και εκτινάσσει προς τα πάνω τη ζήτηση και το κόστος της παραπαιδείας, αδειάζοντας τις τσέπες των γονιών".

Με βάση τα παραπάνω, η Αλέκα Παπαρήγα ερωτά τον πρωθυπουργό:

  • Αν η κυβέρνηση θα επιμείνει στους αντιδραστικούς νόμους 2525/97 και 2640/98.
  • Αν θα καταργήσει το νέο σύστημα - λαιμητόμο για την αξιολόγηση και την πρόσβαση των μαθητών στα ΑΕΙ - ΤΕΙ.
  • Αν θα καταργήσει τα ΤΕΕ και θα αναβαθμίσει την υπάρχουσα τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση (ΤΕΛ - ΤΕΣ).
  • Αν θα προχωρήσει στην υποχρεωτική εκπαίδευση και καθιέρωση ενιαίου δωδεκάχρονου σχολείου που αποτελεί σύγχρονη κοινωνική ανάγκη για να αποκτήσουν όλοι αδιάκριτα οι νέοι το αναγκαίο για την εποχή μας μορφωτικό επίπεδο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ