Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κι άλλοι Αμερικανοί εκπαιδευτές

Ακόμα πιο στενή θα γίνει η σχέση της ελληνικής αστυνομίας με τις αμερικάνικες δυνάμεις κρατικής καταστολής. Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Αθήνα αναμένεται να φτάσουν Αμερικανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι σε συνεργασία με τους Ελληνες αστυνομικούς θα εξετάσουν τις παραμέτρους για τη δημιουργία ειδικής επιτροπής που θα χειρίζεται καταστάσεις κρίσεων.

Στα έκτακτα συμβάντα συγκαταλέγονται οι αεροπειρατείες, οι ομηρίες, οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, οι συμπλοκές με κακοποιούς κλπ. Για κάθε ένα συμβάν ξεχωριστά θα εκπονηθούν συγκεκριμένα σενάρια πάνω στα οποία θα γίνει ενδελεχής εκπαίδευση ομάδας αστυνομικών.

Από χτες εξάλλου άρχισε η αυτοτελής λειτουργία ειδικής υπηρεσίας της Αμεσης Δράσης με στόχο την πρόληψη των ληστειών στις τράπεζες. Περίπου 500 αστυνομικοί θα κινούνται με περιπολικά και μοτοσικλέτες γύρω από τα 1.000 υποκαταστήματα των τραπεζών της Αττικής. Χτες έγιναν ασκήσεις σε συγκεκριμένες τράπεζες.

Στην Αθήνα επίσης άρχισε σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου σεμινάριο για την επιτήρηση των χερσαίων συνόρων στα πλαίσια των συμφωνιών Σένγκεν. Στο σεμινάριο παίρνουν μέρος δεκάδες αξιωματικοί των διωκτικών αρχών πολλών χωρών της Ευρώπης και της Βαλκανικής. Το σεμινάριο αποβλέπει στην αναβάθμιση της συνεργασίας των διωκτικών αρχών καθώς και στη διευκόλυνση της προετοιμασίας των συνδεδεμένων χωρών για την προσχώρησή τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Απομακρύνθηκαν δύο

Δυο αστυνόμοι, ο Λ. Πατίλας και Α. Σταυρόπουλος, απομακρύνθηκαν χτες από τη διεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, επειδή σύμφωνα με τον υπουργό δεν ενημέρωσαν τους φακέλους του υπό κατηγορία αλλοδαπού Μπ. Μπόρνταν, με αποτέλεσμα να μην έχει σαφή εικόνα για τον αλλοδαπό αυτό, όταν συζητήθηκε στη Βουλή σχετική Ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γ. Σούρλα. Ο βουλευτής παρουσίασε στη Βουλή ένα έγγραφο το οποίο αποκάλυπτε ότι ο Μπόρνταν κυκλοφορούσε με δυο ονόματα, ενώ ο υπουργός υποστήριζε ότι επρόκειτο για δυο διαφορετικά πρόσωπα. Οι αστυνομικοί πάντως υποστηρίζουν ότι το λάθος δεν εξυπηρετούσε καμιά σκοπιμότητα, αλλά οφείλεται στο γεγονός πως το συγκεκριμένο σήμα δεν ήταν διαβαθμισμένο για να δοθεί προτεραιότητα στην αρχειοθέτησή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ