Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΗΜΝΟΣ
"Πικρός καφές" για εκπροσώπους του υπουργείου

Στα πλαίσια της "επικοινωνιακής πολιτικής" του υπουργείου Παιδείας που έχει σαν στόχο της να διαφημίσει το μοντέλο της εκπαιδευτικής "μεταρρύθμισης", τριμελής ομάδα εκπροσώπων επισκέφθηκε την περασμένη Κυριακή το Πολυκλαδικό Λύκειο της Μύρινας Λήμνου, για να "ενημερώσει" γονείς και μαθητές, για τις αλλαγές στη λυκειακή βαθμίδα.

Τα ερωτήματα και οι κριτικές τοποθετήσεις μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών έπεφταν βροχή, εκφράζοντας ταυτόχρονα με τις τοποθετήσεις τους και την αντίθεση της εκπαιδευτικής κοινωνίας της Λήμνου ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και την αντιεκπαιδευτική "μεταρρύθμιση". Τέθηκαν ζητήματα όπως η σχέση της λεγόμενης μεταρρύθμισης, με την πολιτική που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ενωση, προκειμένου να χορηγήσει τα περίφημα "πακέτα" στην Παιδεία, ο ρόλος της αξιολόγησης των μαθητών και οι αρνητικές επιπτώσεις της στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και των δεξιοτήτων των μαθητών, η έλλειψη επαρκούς και έγκυρης ενημέρωσης μαθητών και γονιών για τις επιχειρούμενες αλλαγές στη λυκειακή βαθμίδα, οι σοβαρές ελλείψεις σε βιβλία και καθηγητές από την αρχή της σχολικής χρονιάς στα Λύκεια και Γυμνάσια του Μούδρου και της Μύρινας κ. ά.

Οι εκπρόσωποι του υπουργείου δεν απάντησαν στα ερωτήματα και τα ζητήματα που τέθηκαν, υποστηρίζοντας ότι η αύξηση της παρακολούθησης των φροντιστηρίων από τους μαθητές οφείλεται στο άγχος και στην παραπληροφόρηση και όχι στους ταξικούς φραγμούς που υψώνει στη μόρφωση των μαθητών η λεγόμενη εκπαιδευτική "μεταρρύθμιση". Συμπλήρωσαν δε ότι, για τις επιχειρούμενες αλλαγές στην εκπαίδευση, ζητήθηκε και η γνώμη της ΟΛΜΕ, η οποία όπως είπαν δεν απάντησε, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων από τους παραβρισκόμενους καθηγητές. Σε ερώτηση γονέα για τα αιτήματα και τους σκοπούς των καταλήψεων που γίνονται από τους μαθητές, είπαν ότι πρόκειται για "μόδα εποχής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ