Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Επείγον καθήκον το Μέτωπο

Αποσπάσματα από το χαιρετισμό του Δ. Κουτσούμπα

Στη συνέχεια του αγώνα σήμερα από τις γενιές που "γέννησε" η Αντίσταση, αναφέρθηκε στο σύντομο χαιρετισμό του, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας,μέλος του ΠΓ.

"Η υπόσχεση για συνέχεια του αγώνα που δόθηκε, μισό αιώνα πριν σε τούτα τα βουνά, είπε ο Δ. Κουτσούμπας, περνάει σήμερα μέσα από την υλοποίηση στη ζωή της πρότασης του ΚΚΕ, που φέτος έκλεισε τα 80 χρόνια τιμημένης ύπαρξης και δράσης". "Η πρόταση του Κόμματος για την οικοδόμηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου πάλης στην προοπτική του σοσιαλισμού είναι μια ολότελα διαφορετική, ενωτική, ταξική, και παλλαϊκή, πατριωτική, αλλά και βαθιά διεθνιστική, σύγχρονη και ρεαλιστική διέξοδος στα σημερινά αδιέξοδα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας", τόνισε ο ομιλητής και συνέχισε: "Αυτός είναι ο πραγματικός μονόδρομος και όχι η ΟΝΕ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Αυτός είναι ο μονόδρομος όχι μόνο των εργαζομένων, αλλά κάθε πολιτικού σχηματισμού, που θα ήθελε να απαντήσει ουσιαστικά από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων στις προκλήσεις της εποχής. Η πρόταση πάλης και προοπτικής που προβάλλει το ΚΚΕ είναι ρεαλιστική, γιατί είναι δίκαιη, αντικειμενικά δυνατή και ιστορικά αναγκαία".

"Η συγκρότηση του Μετώπου, κατέληξε ο Δ. Κουτσούμπας, αποτελεί άμεσο πολιτικό καθήκον και στόχο. Είναι επείγον καθήκον τόσο για τους κομμουνιστές, που έχουν στόχο τους το σοσιαλισμό, όσο και για όλους εκείνους που θέλουν να ανακόψουν τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα. Ολοι αυτοί μπορούν να ενωθούν μέσα στο Μέτωπο. Ο αγώνας του θα δείξει και θα πείσει ότι η αλλαγή που χρειάζεται ο πολύπαθος τόπος μας είναι ριζική.Η συγκρότηση του Μετώπου θα δώσει τη δυνατότητα να δοκιμάσει ο λαός τις δυνάμεις του, βαδίζοντας στο μόνο δρόμο που του δίνει προοπτική και μέλλον".

Η ΚΝΕ

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε, εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ, ο Πέτρος Αλέπης, ο οποίος τόνισε πως οι νέοι κομμουνιστές νιώθουν πραγματικά δέος μπροστά στους ήρωες της Εθνικής Αντίστασης και το μόνο που θέλουν είναι να μοιάσουν σ' αυτούς, που, για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία της χώρας μας, δε δίστασαν να θυσιάσουν ακόμα και τη ζωή τους. "Η ΚΝΕ εμπνέεται από τους ήρωες που στη δύσκολη ώρα, δεν έσκυψαν το κεφάλι, δεν το έβαλαν στα πόδια, όπως τους προέτρεπαν οι γνωστοί οσφυοκάμπτες". Και εξέφρασε την οργή των νέων παιδιών, που δεν περιμένουν να διδαχτούν την ιστορία της Εθνικής Αντίστασης και της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου απ' τα σχολεία, αφού "κάποιοι "σωτήρες" φρόντισαν να την παραχαράξουν, να τη διαστρεβλώσουν". Τόνισε πως το δρόμο στη νεολαία τοδείχνει η δημιουργία του ΕΑΜ και η συσπείρωση γύρω από αυτό της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων αγωνιστών σε εκείνες τις δύσκολες συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ