Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Θάφτηκαν στη λάσπη

Στη λάσπη θάφτηκαν οι παραλιακές περιοχές Αγιοκάμπου, Βελίκας και Σωτηρίτσας της Λάρισας όταν, λόγω της προχτεσινής βροχόπτωσης, τα ορμητικά νερά των χειμάρρων "έπνιξαν" τα πάντα. Δεκάδες σπίτια και καταστήματα κατακλύστηκαν και κατέρρευσαν, δρόμοι, δέντρα και κολώνες της ΔΕΗ καταστράφηκαν, αυτοκίνητα κατέληξαν στη θάλασσα και η περιοχή μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο.

Παράλληλα, ο Πηνειός που περνάει μέσα από τη Λάρισα συνεχίζει να απειλεί, καθώς τα νερά "φουσκώνουν". Προχτές και χτες παραπήνειες συνοικίες της πόλης "πνίγηκαν" και πλημμύρισαν με λάσπες αρκετά σπίτια. Από χτες άρχισε η καταγραφή των ζημιών, που άφησε πίσω της η θεομηνία. Στις ανατολικές παραλιακές περιοχές της Λάρισας το μέγεθος της καταστροφής είναι ασύλληπτο. Από τον Αγιόκαμπο μέχρι την Παλουριά ο δρόμος είναι κομμένος. Γέφυρες υποχώρησαν. Τα πάντα "ξεθάφτηκαν".

Οι κοινοτάρχες και οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι το μέγεθος της καταστροφής δεν οφείλεται μόνο στη σφοδρή βροχόπτωση, αλλά και σε εγκληματικές ενέργειες εργολάβων και ρίχνουν την ευθύνη στην πολιτεία, που αδιαφόρησε προκλητικά στις προειδοποιήσεις τους για το κακό που θα ερχόταν. Μόλις καταστεί κατοικήσιμη ξανά η περιοχή και γίνει η πλήρης καταγραφή των ζημιών, οι κάτοικοι θα ζητήσουν χρηματοδότηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη Νομαρχία Λάρισας για την αποκατάστασή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ