ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Δεκέμβρη 1998
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Δυναμικά, αγωνιστικά και με ... έμπνευση
  • "Μπλόκα" σε κεντρικούς δρόμους στην Αθήνα και τον Πειραιά
  • Αύριο η πανελλαδική συνάντηση Συντονιστικών Αγώνα για τη χάραξη της παραπέρα αγωνιστικής πορείας

Πολύμορφα συνεχίζουν τον αγώνα τους οι μαθητές, με αιτήματα αιχμής την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων της "μεταρρύθμισης" και τη διεκδίκηση ενός ενιαίου 12χρονου δημόσιου και δωρεάν σχολείου για όλους. Χτες, στο κέντρο της Αθήνας, τα Μουσικά Σχολεία της Αττικής έστησαν "μπλόκο" μετά μουσικής, επιστρατεύοντας την έμπνευση και το ταλέντο τους στον αγώνα για καλύτερη παιδεία, ενώ μπλόκα έστησαν οι μαθητές σε κεντρικούς οδικούς κόμβους της Αθήνας και του Πειραιά.

Αύριο, εκπρόσωποι των Συντονιστικών Αγώνα από διάφορες περιοχές της χώρας συναντιούνται στην Αθήνα για να συζητήσουν το πώς θα συνεχίσουν τον αγώνα τους. Με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας χαιρετίζει τις χτεσινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις και ανακοινώνει ότι "επειδή το ΔΣ των σχολών της Σιβιτανίδειου, στο οποίο συμμετέχει και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, αρνήθηκε να δώσει αίθουσα για να πραγματοποιηθεί η Πανελλαδική Συνάντηση των Συντονιστικών Αγώνα, με τη δικαιολογία της δυσαρέσκειας που θα προκαλούσε στον υπουργό Παιδείας, καλεί την Πανελλαδική Συνάντηση στο 40ό Ενιαίο Λύκειο, στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας".

"Δε μας νοιάζουν οι βαθμοί, μας στερείτε τη ζωή", τραγούδησαν χτες το πρωί στον υπουργό Παιδείας, οι μαθητές από τα μουσικά Γυμνάσια και Λύκεια από την Παλλήνη,το Ιλιον και τον Πειραιά,που εντυπωσίασαν με τις μελωδίες τους και το ταλέντο τους. Οι μαθητές θέλησαν με αυτό τον τρόπο να αποδείξουν στον υπουργό Παιδείας ότι και η μουσική είναι Παιδεία, απαιτώντας την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 2525/97 και 2640/98, σωστή μουσική παιδεία από το Δημοτικό έως το Πανεπιστήμιο, κατοχύρωση των μουσικών σπουδών στα Λύκεια, όχι στην περικοπή των μουσικών μαθημάτων.

Από νωρίς, οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και με πορεία κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Παιδείας, φωνάζοντας ρυθμικά και χτυπώντας τα χέρια τους στο σύνθημα "Δε θα περάσει" και "Κάτσε καλά Γεράσιμε". Φτάνοντας στο υπουργείο, οι μαθητές επιφύλαξαν μια έκπληξη: Εστησαν μια μουσική σκηνή στη μέση του δρόμου και παρά το χιονόνερο και το κρύο, με κιθάρες, μπαγλαμάδες, αρμόνια και βιολιά και με τις μελωδικές φωνές τους, τραγούδησαν, αφιερώνοντας μάλιστα και ένα τραγούδι που έγραψαν στο σχολείο τους ειδικά για τον υπουργό Παιδείας: "Το τραγούδι που θα πω/ των σχολείων που μιλούν/ των σχολείων που αντιδρούν/ κάτι ντο, ρε, μι, κάτι ABC/ θα ακουστεί εκεί/ Δε μας νοιάζουν οι βαθμοί/ Μας στερείτε τη ζωή/ Ντο, ρε, μι, φα, σολ, λα, σι, ντο/ Ενα όμορφο σχολειό/ Είναι ότι θέλουμε από σας/ Δε χρειάζεται μυαλό".

Αντιπροσωπεία μαθητών επιδίωξε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, που ως συνήθως... απουσίαζε. Αυτό όμως δε φαίνεται να απογοήτευσε τους μαθητές, οι οποίοι με κέφι και ζωντάνια συνέχισαν το τραγούδι, αφιερώνοντας άλλο ένα τραγούδι στον υπουργό: "Υπάρχει μια διέξοδος/, είπε ο παλιάτσος στο ληστή/ και αν έχει μείνει σταλιά ντροπή/ κάνε λιγάκι υπομονή" και "Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον...", ενώ λίγο πριν φύγουν από το υπουργείο, έψαλαν και τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Στη συνέχεια οι μαθητές με πορεία επέστρεψαν στην πλατεία Συντάγματος, όπου συνέχισαν τη μουσική διαμαρτυρία τους, ανανεώνοντας το αγωνιστικό ραντεβού τους. για την επόμενη βδομάδα, στα "μπλόκα" του αγώνα με πολύμορφες συντονισμένες κινητοποιήσεις.

Στη Ν. Ιωνία

Με πανό και με ταμπούρλα, με τραγούδια και συνθήματα, "ξεχύθηκαν" για άλλη μια φορά χτες στη Λεωφόρο Ηρακλείου, οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων της Νέας Ιωνίας, αποκλείοντας το δρόμο, στο ύψος του "Τροχονόμου", για μια ώρα περίπου. Κατά τη διάρκεια του μαθητικού μπλοκ μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια του "Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας", στους οδηγούς των αυτοκινήτων και σε πεζούς.

Η προειδοποίηση των μαθητών προς τον υπουργό Παιδείας "κάτσε καλά Γεράσιμε" αντήχησε σε κάθε δρόμο της περιοχής, κατά τη διάρκεια της πορείας που έγινε στο μήκος της Λ. Ηρακλείου. Οσο για εκείνους που βρίσκονταν στα πεζοδρόμια και στα μαγαζιά, το κάλεσμα ήταν: "Εσείς που τώρα κοιτάτε την πορεία, παλέψτε μαζί μας για δωρεάν παιδεία". Κάλεσμα στο οποίο ο κόσμος ανταποκρίθηκε, φωνάζοντας "Μπράβο παιδιά, είμαστε στο πλευρό σας". Ο Γιώργος, μαθητής της Α Λυκείου, τόνισε ότι "οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν ό,τι και αν λέει η κυβέρνηση. Είμαστε αποφασισμένοι, αυτός ο νόμος δε θα περάσει". "Οι επόμενες κινητοποιήσεις θα είναι πιο μαζικές. Δε μας σταματάει τίποτα. Θα προχωρήσουμε δυναμικά, θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος", είπαν. Και η Νέα Ιωνία πλημμύρισε και πάλι από συνθήματα με φαντασία και ουσία.

Στο Πέραμα

Ούτε το τσουχτερό κρύο, ούτε το χιονόνερο, που έπεφτε συνεχώς, εμπόδισε τους μαθητές του Περάματος,του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας να στήσουν το αγωνιστικό τους "μπλόκο", αποκλείοντας για πάνω από μια ώρα την κεντρική διασταύρωση στη Λεωφόρο Σχιστού, φωνάζοντας "Θέλουμε σχολεία, καθηγητές, βιβλία και όχι διαβατήρια για την ανεργία". Οι μαθητές υποσχέθηκαν στην κυβέρνηση: "Τίποτα δε μας σταματά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά"!

Στις 11 το πρωί οι μαθητές των Λυκείων και των Γυμνασίων του Περάματος συναντήθηκαν στο Δημαρχείο της πόλης. Από εκεί, με αναμμένα δαδιά που πρόσφερε ο Δήμος Περάματος και τα πανό τους ξεκίνησαν πορεία με προορισμό τη διασταύρωση στη Λεωφόρο Σχιστού. Με συνθήματα όπως "Δώστε λεφτά για την Παιδεία, να πάτε να τα πάρετε από την πλουτοκρατία", οι μαθητές διέσχισαν τη Λεωφόρο Δημοκρατίας και λίγο μετά τις 12 ενώθηκαν με τα μπλοκ των μαθητών από το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα.Επιτόπου οι μαθητές έστησαν τα πανό τους και στους τρεις δρόμους στην κεντρική διασταύρωση στη Λεωφόρο Σχιστού που συνδέει το Πέραμα με τους υπόλοιπους δήμους, μέχρι τις 1.30 το μεσημέρι. Μαζί με τους μαθητές βρέθηκαν γονείς και καθηγητές, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Περάματος και συνδικαλιστές από τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Ο Παύλος Πουντίδης,μαθητής Β Λυκείου στο Γενικό Λύκειο Περάματος, μας δήλωσε: "Είμαστε αποφασισμένοι και θα συνεχίσουμε να περπατάμε το δρόμο του αγώνα. Ας μην ελπίζει ο κ. Αρσένης στα Χριστούγεννα. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να καταργηθεί ο νόμος".

Στο πλαίσιο των πολύμορφων κινητοποιήσεών τους, σήμερα, στις 7 μ.μ.,μαθητές από τα σχολεία της Ιωνίδειου πραγματοποιούν συναυλία στην πλατεία Κοραή.

Αποκλεισμοί δρόμων έγιναν χτες και στη λεωφόρο Καβάλας,στη λεωφόρο Κηφισίας,στη Βουλιαγμένης,στη Θησέως,στη λεωφόρο Πεντέλης,στην Ευελπίδων,στη λεωφόρο Παπάγου και την οδό Ούλοφ Πάλμε στο Παγκράτι.

  • Στην Ελευσίνα,χτες οι μαθητές πορεύτηκαν από το 1ο Λύκειο στην Ανω Ελευσίνα μέχρι τη Νομαρχία. Εκεί κοντά τους βρέθηκαν και οι επικεφαλής της ΝΑΣ Αντ. Χοροζάνης και της "Προοδευτικής Αγωνιστικής Κίνησης Ελευσίνας" Κατ. Μαϊλη, που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των μαθητών. Ο εκπρόσωπος της ΝΑΣ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ζήτησε κατά την προχτεσινή συνεδρίαση να συζητηθεί το θέμα των εξελίξεων στην Παιδεία, όμως ο νομάρχης αρνήθηκε, με το πρόσχημα ότι το θέμα είχε συζητηθεί παλιότερα και δεν έχει να πει τίποτα για τις καταλήψεις...
Μπλόκα και στη Θεσσαλονίκη

Μαχητικά, με αποκλεισμούς δρόμων, έκλεισαν άλλη μια βδομάδα αγώνα οι μαθητές Θεσσαλονίκης. Οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού Ημερήσιων Σχολείων του νομού, αλλά και οι συμμαθητές τους από τους άλλους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, προετοιμάζονται για την αυριανή συνάντηση στην Αθήνα, όπου αναμένεται να αποφασίσουν παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην εκπαιδευτική αντιμεταρρύθμιση.

Χτες οι μαθητές των σχολείων, που τελούν υπό κατάληψη στη Θεσσαλονίκη και τους περιφερειακούς δήμους, απέκλεισαν συμβολικά, τόσο το πρωί, όσο και το μεσημέρι, κεντρικές οδικές αρτηρίες του πολεοδομικού συγκροτήματος, διαδηλώνοντας την απόφασή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Ξεκαθάρισαν ότι δεν υποστέλλουν τη σημαία του αγώνα για την περίοδο των γιορτών, και προειδοποίησαν πως με τον καινούριο χρόνο θα συνεχίσουν ακόμη πιο μαζικά την πάλη για το δικαίωμα στη μόρφωση και την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Οι μαθητές των 2ου και 3ου ΤΕΕ απέκλεισαν από τις 9.30 το πρωί και για δύο ώρες την οδό Μοναστηρίου.Λίγο αργότερα, οι μαθητές Λυκείων του Ευόσμου έκλεισαν την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, που οδηγεί προς το Κορδελιό. Την παραλιακή λεωφόρο στο ύψος της οδού Π. Σινδίκα απέκλεισαν οι μαθητές των σχολείων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές των Λυκείων Περαίας και Επανωμής,μαζί με τους συμμαθητές τους του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου "Κοραής",απέκλεισαν από τις 11 π.μ. ως και τη 1 μ.μ. την Εθνική οδόΘεσσαλονίκης - Νέας Μηχανιώνας.

Τέλος, οι μαθητές των 3ου,5ου και 17ου Λυκείου,στη 1.30 μ.μ. κατέλαβαν τη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας.

"Κάτσε καλά Χριστόδουλε"

Οταν απευθύνθηκε για πρώτη φορά στους μαθητές σαν νέος αρχιεπίσκοπος και στο πλαίσιο των γνωστών τηλεοπτικών περιοδειών του, τους είπε "σας πάω". Στην προσπάθειά του να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, έλεγε, "ελάτε όπως είστε".

Από ό,τι φαίνεται όμως, όλα του τα λόγια ήταν υποκριτικές κορόνες, που στόχο είχαν την παραπλάνηση των νέων, στην προσπάθειά του να δείξει ένα "νέο πρόσωπο", που θα του ανέβαζε τους δείκτες της δημοτικότητας, όπως ακριβώς ένας καλός ηθοποιός χρησιμοποιεί και το δημόσιο προφίλ του, για να ανεβάζει την ακροαματικότητα του σίριαλ στο οποίο παίζει.

Ηρθε η συνέχεια να πετάξει τις μάσκες και να αποκαλύψει πρόσωπα και πράγματα. Στην αρχή, έστειλε τους απεσταλμένους του να μοιράζουν κατάλογο αμαρτημάτων, μεταφέροντας τη μνήμη μας στο Μεσαίωνα και την Ιερά Εξέταση.

***

Ακολούθησαν οι προκλητικές του δηλώσεις, όπου, στην ουσία, χαρακτηρίζει τους μαθητές υποκινούμενους, τους κατηγορεί για βανδαλισμούς, τους χαρακτηρίζει τεμπέληδες, αφού αρνούνται, κατά την άποψή του, να στρωθούν και να διαβάσουν, ώστε να γίνουν "ανταγωνιστικοί", χαρακτηρίζει το αίτημα των μαθητών που μιλούν για σύγχρονη μόρφωση σε ένα ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο "αήθη", χαρακτηρίζει έμμεσα τους μαθητές ακόμη και επικίνδυνους, γιατί τα βάζουν με το νόμο και την τάξη. Τους καλεί, μάλιστα, να επιστρέψουν πάραυτα στα θρανία!

Αν μπορούσε να βγάλει και κανένα διάταγμα, του στιλ "αποφασίζομεν και διατάσσομεν", θα το έκανε.

***

Το αντιδραστικό παραλήρημα του Χριστόδουλου, το οποίο, βέβαια, έσπευσε άμεσα να αξιοποιήσει ο κ. Αρσένης, αποδεικνύει περίτρανα και τις πραγματικές προθέσεις του αρχιεπισκόπου. Θέλει τους νέους υποταγμένους και συμβιβασμένους, χωρίς όνειρα και προσδοκίες (αυτά, τους τα αναγνωρίζει μόνο στην άλλη ζωή), να δέχονται με σκυμμένο το κεφάλι ό,τι αποφασίζει γι' αυτούς χωρίς αυτούς, χωρίς να έχουν ακόμη και το δικαίωμα να διεκδικήσουν το δίκιο τους. Γι' αυτό και μόλις έγιναν απειλητικοί για την αντιλαϊκή πολιτική, άφησε στην άκρη τα χαμόγελα και τις κολακείες και μπήκε στην ουσία. Συντάχθηκε με τους αντιπάλους του μαθητικού κινήματος, πρόσφερε τη δική του συμβολή σε όλους αυτούς, που προσπαθούν να συκοφαντήσουν, να διασπάσουν, να φρενάρουν το μαθητικό κίνημα, να σταματήσουν τους μεγαλειώδεις αγώνες του.

***

Την απάντηση στον κ. Χριστόδουλο την έδωσαν οι μαθητές αμέσως. Χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συντονιστικών τους οργάνων, προχώρησαν σε αποκλεισμούς δρόμων στην Αθήνα, στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, σε μαζικές διαδηλώσεις σε άλλες πόλεις, ενώ ετοιμάζονται για την Πανελλαδική Συνάντηση Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων στην Αθήνα, την Κυριακή, που θα αποφασίσει τη συνέχεια και την κλιμάκωση των αγώνων τους.

Ολο αυτό το διάστημα, που βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα, οι μαθητές απέδειξαν ότι ξέρουν να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την όποια επίθεση εναντίον τους, από όπου και αν προέρχεται. Δίνουν μαθήματα ενότητας, δημοκρατίας, μαζικότητας, αποφασιστικότητας και ωριμότητας. Και αυτά τα μαθήματα είναι αναγκασμένος να τα παρακολουθήσει ο κ. Χριστόδουλος, όσο οδυνηρά και αν του φαίνονται, όσο κακός μαθητής και αν είναι.

Μ.

ΠΑΤΡΑ
Κουκουλοφόροι ανέλαβαν την "παραγγελιά"

Την "παραγγελιά" των κυβερνητικών κύκλων να σταματήσουν πάση θυσία οι κινητοποιήσεις των μαθητών πριν τις γιορτές, ανέλαβαν να υλοποιήσουν οι γνωστοί κουκουλοφόροι, οι οποίοι δημιούργησαν χθες επεισόδια στη διάρκεια της μαθητικής πορείας στην Πάτρα, με στόχο να τρομοκρατήσουν τους μαθητές και να απομαζικοποιήσουν τον αγώνα τους, αλλά και να στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίον τους.

Χθες το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ολγας) συγκεντρώθηκαν μαθητές από πολλά λύκεια και γυμνάσια της πόλης και στη συνέχεια έκαναν μαχητική πορεία με προορισμό τη Νομαρχία. Οταν έφθασαν εκεί, ανέλαβαν δράση οι γνωστοί κουκουλοφόροι οι οποίοι άρχισαν να πετούν νεράντζια, αβγά και πέτρες στο κτίριο της Νομαρχίας, σπάζοντας τζάμια και προκαλώντας ζημιές στα γύρω κτίρια. Παράλληλα, οι "αναρχο" - φασίστες εκτόξευαν χυδαία αντικομμουνιστικά συνθήματα. Στη συνέχεια, όταν οι μαθητές άρχισαν να αποχωρούν, οι κουκουλοφόροι συνέχισαν τα έκτροπα βάζοντας φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Αγ. Νικολάου προκαλώντας την οργή των περιοίκων και των περαστικών. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι "άγνωστοι" έβρισκαν κάλυψη μέσα στις αριστερίστικες ομάδες του ΝΑΡ και της "Α/συνέχειας", ενώ ερωτηματικά προκάλεσε η στάση του εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΝΑΡ συνδικαλιστή της ΕΛΜΕ Αχαϊας Α. Ναξάκη, ο οποίος παρακολουθούσε απαθής τα επεισόδια.

Πάντως, ο βασικός στόχος των προβοκατόρων που ήταν η μεταστροφή της κοινής γνώμης εναντίον των μαθητών, δεν πέρασε, καθώς έγινε ξεκάθαρο στους Πατρινούς πως δεν ευθύνονται οι μαθητές για τα έκτροπα αλλά μια χούφτα παρακρατικών αντικομμουνιστών, πολλοί από τους οποίους είχαν ηλικία πολύ μεγαλύτερη από αυτή του "συνταξιούχου φοιτητή". Οι προβοκατόρικες ενέργειες έπεσαν στο κενό καθώς οι μαθητές τους απομόνωσαν και εξέφρασαν την απόφασή τους να συνεχίσουν ακόμα πιο μαχητικά και μαζικά την πάλη τους ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, απαλλαγμένοι από τους κάθε λογής προβοκάτορες που υπονομεύουν τους μεγαλειώδεις αγώνες τους ρίχνοντας νερό στο μύλο της κυβέρνησης.

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ
Ζητούν παράταση για τις εκλογές

Παράταση της προθεσμίας για τη διεξαγωγή των εκλογών των Συλλόγων Γονέων ζητούν οι γονείς με αφορμή και τις μαθητικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Παράλληλα υπάρχουν καταγγελίες ότι οι γονείς των μαθητών δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα για τις προθεσμίες διεξαγωγής των εκλογών για τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων, όπως αυτές διαμορφώθηκαν με το Νόμο 2621 που ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο, οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών για τα όργανα των γονέων είναι οι εξής: Για Συλλόγους Γονέων μέχρι τις 31. 12.98, για τις Ενώσεις Γονέων από 1.1.1999 μέχρι και 28.2.1999, για τις Ομοσπονδίες γονέων από 1.3.1999 μέχρι 15.4.99 και για τη Συνομοσπονδία Γονέων από 16.4.99 μέχρι 31.5.99. Γονείς από διάφορα σχολεία καταγγέλλουν ότι οι διευθυντές παρότι είχαν λάβει σχετική εγκύκλιο από την αρχή της χρονιάς, ενημέρωσαν τελευταία στιγμή τους Συλλόγους. Για το λόγο αυτό ζητείται η παράταση της προθεσμίας τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα.

Την ίδια στιγμή, τις διαμαρτυρίες των γονιών προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Παιδείας, ο οποίος είχε μιλήσει για "επαγγελματίες" γονείς. Σχολιάζοντας τη δήλωση, η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας Λ. Γιώτη, τόνισε ότι ο χαρακτηρισμός αυτός "επιστρέφεται" στο υπουργείο Παιδείας που "προσπαθεί να τους κάνει επαγγελματίες" με τις δραστηριότητες που αναθέτει στους Συλλόγους Γονέων, από προσλήψεις φυλάκων μέχρι και επισκευαστικές δαπάνες και τις "σχολές γονέων" και εκείνα που αναμένεται να ακολουθήσουν.

"Τίποτα δε μας σταματά", δήλωσαν οι μαθητές από Πέραμα, Κερατσίνι και Δραπετσώνα

Τη μουσική και το τραγούδι επιστράτευσαν στον αγώνα τους οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων της Αθήνας

Στη λεωφόρο Ηρακλείου έστησαν το "μπλόκο" τους οι μαθητές των σχολείων της Νέας Ιωνίας



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ