Σάββατο 19 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Κουκουλοφόροι ανέλαβαν την "παραγγελιά"

Την "παραγγελιά" των κυβερνητικών κύκλων να σταματήσουν πάση θυσία οι κινητοποιήσεις των μαθητών πριν τις γιορτές, ανέλαβαν να υλοποιήσουν οι γνωστοί κουκουλοφόροι, οι οποίοι δημιούργησαν χθες επεισόδια στη διάρκεια της μαθητικής πορείας στην Πάτρα, με στόχο να τρομοκρατήσουν τους μαθητές και να απομαζικοποιήσουν τον αγώνα τους, αλλά και να στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίον τους.

Χθες το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ολγας) συγκεντρώθηκαν μαθητές από πολλά λύκεια και γυμνάσια της πόλης και στη συνέχεια έκαναν μαχητική πορεία με προορισμό τη Νομαρχία. Οταν έφθασαν εκεί, ανέλαβαν δράση οι γνωστοί κουκουλοφόροι οι οποίοι άρχισαν να πετούν νεράντζια, αβγά και πέτρες στο κτίριο της Νομαρχίας, σπάζοντας τζάμια και προκαλώντας ζημιές στα γύρω κτίρια. Παράλληλα, οι "αναρχο" - φασίστες εκτόξευαν χυδαία αντικομμουνιστικά συνθήματα. Στη συνέχεια, όταν οι μαθητές άρχισαν να αποχωρούν, οι κουκουλοφόροι συνέχισαν τα έκτροπα βάζοντας φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Αγ. Νικολάου προκαλώντας την οργή των περιοίκων και των περαστικών. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι "άγνωστοι" έβρισκαν κάλυψη μέσα στις αριστερίστικες ομάδες του ΝΑΡ και της "Α/συνέχειας", ενώ ερωτηματικά προκάλεσε η στάση του εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΝΑΡ συνδικαλιστή της ΕΛΜΕ Αχαϊας Α. Ναξάκη, ο οποίος παρακολουθούσε απαθής τα επεισόδια.

Πάντως, ο βασικός στόχος των προβοκατόρων που ήταν η μεταστροφή της κοινής γνώμης εναντίον των μαθητών, δεν πέρασε, καθώς έγινε ξεκάθαρο στους Πατρινούς πως δεν ευθύνονται οι μαθητές για τα έκτροπα αλλά μια χούφτα παρακρατικών αντικομμουνιστών, πολλοί από τους οποίους είχαν ηλικία πολύ μεγαλύτερη από αυτή του "συνταξιούχου φοιτητή". Οι προβοκατόρικες ενέργειες έπεσαν στο κενό καθώς οι μαθητές τους απομόνωσαν και εξέφρασαν την απόφασή τους να συνεχίσουν ακόμα πιο μαχητικά και μαζικά την πάλη τους ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, απαλλαγμένοι από τους κάθε λογής προβοκάτορες που υπονομεύουν τους μεγαλειώδεις αγώνες τους ρίχνοντας νερό στο μύλο της κυβέρνησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προβοκάτσια ενάντια στο ΠΑΜΕ (2012-02-11 00:00:00.0)
Αντιλαϊκή, αντιΠΑΜΕ ύπουλη επίθεση (2011-10-22 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις και επεισόδια (2010-12-17 00:00:00.0)
Οι γνωστοί «άγνωστοι» (2003-02-18 00:00:00.0)
Επιεικής ο παρατηρητής (1998-12-19 00:00:00.0)
Προχωρούμε ενωμένοι και συντονισμένοι στην Αθήνα και πανελλαδικά (1998-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ