Σάββατο 19 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Δικαστική απόφαση κατά της απεργίας

Μέσω της δικαστικής οδού κατάφερε τελικά η κυβέρνηση να ανακόψει το απεργιακό κύμα στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), "γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια", κατά την προσφιλή της τακτική, τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Οι αερολιμενικοί και οι τηλεπικοινωνιακοί της ΥΠΑ, ανέστειλαν τις στάσεις εργασίας που είχαν εξαγγείλει για χτες, σήμερα και την ερχόμενη Τρίτη, καθώς το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα της διοίκησης της ΥΠΑ, κηρύσσοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις "παράνομες και καταχρηστικές".

Τα ΔΣ των Πανελλήνιων Συλλόγων Αερολιμενικών και Τηλεπικοινωνιακών, μετά την κοινοποίηση της δικαστικής απόφασης, αποφάσισαν την αναστολή των προγραμματισμένων στάσεων εργασίας, για να καθορίσουν την παραπέρα στάση τους σταθμίζοντας τα νέα δεδομένα.

Με χτεσινή του ανακοίνωση ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αερολιμενικών,καταγγέλλει ότι οι αρμόδιοι της ΥΠΑ έσπευσαν να ανακοινώσουν στις αεροπορικές εταιρίες ότι ακυρώθηκαν οι στάσεις εργασίας, πριν καν κοινοποιηθεί η δικαστική απόφαση. Υπογραμμίζει ότι η μεθόδευση αυτή είναι "απαράδεκτη, παράτυπη και κυρίως επικίνδυνη", καθώς προκάλεσε σύγχυση με επικίνδυνες προεκτάσεις στους εμπλεκόμενους στο χώρο των αεροδρομίων.

Υπενθυμίζεται ότι οι αερολιμενικοί κήρυξαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, με αίτημα την ίση μεταχείριση του κλάδου τους ενόψει της λειτουργίας του νέου συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, ενώ οι τηλεπικοινωνιακοί ζητούν την άμεση πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, κυρίως στα περιφερειακά αεροδρόμια.

Με χτεσινή της ανακοίνωση η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΑ (ΟΣΥΠΑ), που έχει εξαγγείλει στάσεις εργασίας για μεθαύριο Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, κάθε μέρα από 6 - 10 π.μ. και 2 - 6 μ.μ., καταγγέλλει ότι οι εργαζόμενοι δέχονται απειλές για "πειθαρχικές κυρώσεις" αν απεργήσουν, επισημαίνοντας ότι "οι εκβιαστικές και εκφοβιστικές μεθοδεύσεις" θα πέσουν στο κενό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ