Σάββατο 19 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"
Δράση μέσα στο λαό

Η συγκρότηση των νέων οργάνων της Κίνησης "Πειραιάς Αναγέννηση" ήταν το θέμα της πρώτης μετά τις εκλογές συνέλευσης των μελών της. Με αφετηρία το θετικό αποτέλεσμα και την αύξηση των εκλεγμένων συμβούλων τόσο στο Δημοτικό, όσο και στα Διαμερισματικά Συμβούλια και γνώμονα το πρόγραμμά της, η Κίνηση συνεχίζει τον αγώνα της μαζί με όλους όσοι έχουν τις ίδιες ευαισθησίες με αυτή και συμφωνούν στο γενικό πλαίσιο δουλιάς, "για να κάνουμε μια καλύτερη πόλη", όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο επικεφαλής Παναγιώτης Σαλπέας,τονίζοντας ταυτόχρονα ότι "οι εκλογές ήταν ένας μικρός σταθμός σε μια πορεία που έχει συνέχεια".

Ο Π. Σαλπέας σημείωσε ότι τα προβλήματα δε λύθηκαν μετά τις εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι έρχονται χειρότερες μέρες. "Η νέα δημοτική αρχή σε συνεργασία με την παλιά θέλει να αυξήσει τα ανταποδοτικά τέλη για τα σπίτια 15%, τα καταστήματα 30% και τις βιοτεχνίες 50%", είπε ακολούθως, επισημαίνοντας ότι για τα σπίτια οι αυξήσεις αυτές είναι εντελώς αδικαιολόγητες. Η Κίνηση θα αναπτύξει πολύμορφους αγώνες για να αποτραπεί η αύξηση των τελών και να υποχρεωθεί η νέα δημοτική αρχή να ακολουθήσει διεκδικητική πολιτική προς την κυβέρνηση και για να δοθούν πόροι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και για να καταβληθούν στο δήμο τα οφειλόμενα. "Αν ο δήμος πάρει αυτά που του χρωστά η κεντρική εξουσία ξεχρεώνει το χρέος του", είπε ο Π. Σαλπέας, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση θέλει δημοτικές αρχές που να φορολογούν, να ιδιωτικοποιούν, να ξεπουλούν, αλλά όχι να διεκδικούν. "Η νέα δημοτική αρχή θα ακολουθήσει την τακτική του Αβραμόπουλου και θα διαχειριστεί τα χρήματα που έχει, χωρίς να ζητά από την κυβέρνηση τίποτα", πρόβλεψε ο επικεφαλής της Κίνησης, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει βάση συνεργασίας μαζί της. "Αλλοθι δε θα γίνουμε για κανένα", ξεκαθάρισε.

Η στελέχωση των νέων οργάνων της Κίνησης θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Τα όργανα αυτά θα αναπτύξουν τη δράση τους κυρίως μέσα στο λαό και στα προβλήματά του και θα λειτουργούν σε θεματική και εδαφική βάση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ