Σάββατο 19 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΛΕΣΒΟΥ
Στο απυρόβλητο ο Μαμιδάκης

Για προσπάθεια στήριξης των συμφερόντων του Μαμιδάκη και απροθυμία να εφαρμόσει δικαστική απόφαση εναντίον της εταιρίας του, κατηγορείται ο απερχόμενος νομάρχης Λέσβου. Ο προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ αιρετός εγκαλείται από τον πρόεδρο της Κοινότητας Λουτρών Λέσβου και τον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου "Δελφίνι", επειδή δεν εφάρμοσε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που όριζε πως πρέπει να κλείσουν οι αποθήκες καυσίμων της εταιρίας στη Σκάλα Λουτρών, για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και γιατί είναι πολύ κοντά στον οικισμό της Σκάλας, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τους κατοίκους σε περίπτωση ατυχήματος.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Κοινότητας Λουτρών Λέσβου, Β. Μαμώλης,και ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου "Δελφίνι", Δ. Παπαχρύσος,απέστειλαν επιστολή στον απερχόμενο νομάρχη Αλ. Μαθιέλη,την οποία κοινοποίησαν και στον νεοεκλεγέντα. Στην επιστολή τους τονίζουν πως από τις 5 του Μάρτη φέτος, έχει επιδοθεί στον νομάρχη, με δικαστικό επιμελητή, η απόφαση του ΣτΕ, για την παράνομη λειτουργία των εγκαταστάσεων Μαμιδάκη στη Σκάλα Λουτρών (έκθεση επίδοσης με αριθμό 004766). Πως η απόφαση αυτή επιδόθηκε στις 23 του Φλεβάρη και στους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης, καθώς και στην εταιρία "Μαμιδάκης" στην Αθήνα.

Σημειώνουν πως δυόμισι χρόνια πριν, κατά τη συζήτηση του θέματος σε συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λέσβου, ο νομάρχης είχε δημόσια δεσμευτεί ότι θα ξεκινήσει άμεσα ενέργειες για καθορισμό χώρου μετεγκατάστασης των αποθηκών καυσίμων της εταιρίας. Πως εφόσον διαπίστωσαν πλήρη αδράνεια και απροθυμία εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ, απέστειλαν στον νομάρχη στις 2 του Ιούλη εξώδικη πρόσκληση, με την οποία τον καλούσαν να εφαρμόσει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

"Δυστυχώς, συνεχίζουν, και πάλι, ενώ πέρασαν άλλοι πέντε μήνες, καμία ενέργεια δεν κάνατε, δείχνοντας ιδιαίτερη εύνοια στην εταιρία που οι εγκαταστάσεις της λειτουργούν παράνομα από το 1994". Απαντώντας στους ισχυρισμούς του νομάρχη πως θα παρουσιαστεί προσωρινή έλλειψη καυσίμων αν κλείσουν οι αποθήκες του Μαμιδάκη, τους χαρακτηρίζουν αβάσιμους. Μάλιστα, υπογραμμίζουν πως "όλες οι άλλες εταιρίες εξυπηρετούν τα πρατήριά τους με πετρελαιοφόρα και αυτοκίνητα βυτία. Αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν να διώκεται κάθε απλός πολίτης όταν δεν εφαρμόζεται απόφαση Πταισματοδικείου, ενώ ο κύριος νομάρχης μπορεί να αδιαφορεί για απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου ανενόχλητος. Δεν αποτελεί η τακτική αυτή παράβαση καθήκοντος;". Καταλήγουν πως θα προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια εναντίον του νομάρχη, γιατί δε θέλουν να έχουν την οποιαδήποτε ευθύνη για ατύχημα ή ρύπανση του περιβάλλοντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ