Σάββατο 19 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο δήμαρχος έλειπε πάλι

Ούτε και χθες ανταποκρίθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων στις επίμονες προσπάθειες του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο (ΣΕΔΑ) να πραγματοποιηθεί έστω μια πρώτη συνάντηση, προκειμένου να αναζητηθεί λύση για την καταβολή αυξήσεων και άλλων επιδομάτων, που καθυστερούν επί μήνες.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν χτες στάση εργασίας και πορεία από το δημαρχείο της οδού Λιοσίων ως το παλιό δημαρχείο στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου είναι και το γραφείο του δημάρχου. Αντ' αυτού όμως συνάντησαν για μια ακόμη φορά τον αναπληρωτή του, αντιδήμαρχο Ν. Γιατράκο, ο οποίος, όπως ακριβώς και τις προηγούμενες φορές, τους παρέπεμψε σε άλλη συνάντηση στο μέλλον γιατί ο δήμαρχος απουσίαζε και... ούτως ή άλλως αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα αυξημένο φόρτο εργασίας.

Μετά τη νέα άρνηση, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συμβολικά πορεία διαμαρτυρίας από το δημαρχείο μέχρι το μεταλλικό χριστουγεννιάτικο δέντρο του Συντάγματος, ενώ τις επόμενες μέρες ο Σύλλογος θα συγκαλέσει νέα συνέλευση για να αποφασίσει, ενδεχομένως, κινητοποιήσεις.

Ο ΣΕΔΑ διεκδικεί την άμεση καταβολή των αναδρομικών των αυξήσεων από τον Απρίλη του '98, που πλησιάζουν για κάθε εργαζόμενο τις 60.000 δραχμές και την καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης. Ακόμη ζητούν συνάντηση για να εξεταστούν το ζήτημα της καταβολής του επιδόματος παραγωγικότητας, άλλα θέματα παροχών σε είδος σε κατηγορίες του προσωπικού και θέματα μετατάξεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ