Σάββατο 19 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συντονίζονται οι αγρότες

Αγωνιστικές συγκεντρώσεις, στις 10 και 12 Γενάρη, στο Νομό Πέλλας

Σύσκεψη, με στόχο τη δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Νομού Θεσσαλονίκης,οργανώνεται την ερχόμενη Τρίτη στις 7 μ.μ. στη Χαλκηδόνα.Κάτω από την όξυνση των προβλημάτων και με εκφρασμένη την αγωνιστική διάθεση από την πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου, μέλη των συντονιστικών που είχαν δημιουργηθεί στα μπλόκα του αγώνα, αλλά και οι δύο Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων του νομού καλούν σε ευρεία σύσκεψη, προκειμένου να καθοριστεί αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων.

Οπως ανέφερε ο Γ. Ρίσκος, μέλος του Αγροτικού Συλλόγου Κυμίνων, επιδιώκουν να προχωρήσουν συντονισμένα σε δράση, ώστε πιο αποφασιστικά να διεκδικήσουν άμεσα λύσεις στα γνωστά από χρόνια προβλήματα, που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία αγροτιά και τα οποία διαρκώς οξύνονται με την εφαρμογή των αποφάσεων της ΕΕ.

Η "Λαϊκή Αγροτική Ενότητα" θα συμμετέχει στη σύσκεψη, επιδιώκοντας να συγκροτηθεί ένα τέτοιο πλαίσιο δράσης και Συντονιστική Επιτροπή, που να εκφράζει τις πραγματικές διαθέσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς του νομού, όπως αυτές εκφράστηκαν στους αγώνες που αναπτύχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.Μαχητικά αναμένεται να μπουν στη νέα χρονιά και οι αγρότες της Πέλλας.Ηδη, έχουν προγραμματιστεί δύο συγκεντρώσεις για το πρώτο 15ήμερο του νέου έτους. Στις 10 Γενάρη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη Σκύδρα και αμέσως μετά στις 12 του μήνα, στα Γιαννιτσά.

Οι αγροτικοί φορείς του νομού έχουν ζητήσει από το υπουργείο και τον ΕΛΓΑ να αποζημιωθούν άμεσα και με βάση τις πραγματικές εκτιμήσεις για τις καταστροφές στις δεντροκαλλιέργειες που προκλήθηκαν από τους παγετούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποζημιώσεις αυτές, που αφορούν κυρίως ροδάκινα και κεράσια, δε θα καταβληθούν πριν το τέλος του χρόνου. Πάντως, μέχρι στιγμής, στον προϋπολογισμό έχουν ενταχθεί μόνο 23 δισ. δραχμές για αποζημιώσεις που αφορούν πληγείσες καλλιέργειες σε όλη τη χώρα, ενώ ο ίδιος ο ΕΛΓΑ έχει προσδιορίσει τις ζημιές στο ύψος των 70 δισ.

Στην περιοχή της Πέλλας θα περιοδεύσει σήμερα ο Γιάννης Παττάκης,αγροτικό στέλεχος του ΚΚΕ. Στις 11 π.μ. θα συναντηθεί με τους ροδακινοπαραγωγούς της Σκύδρας,στη 1 μ.μ. με τους βαμβακοπαραγωγούς στο χωριό Πέλλα και στις 4 μ.μ. στα Γιαννιτσά με τα προεδρεία των δύο Ομοσπονδιών και άλλους εκπροσώπους Αγροτικών Συλλόγων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ