Σάββατο 19 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Πρόταση αγώνα στη ΔΟΕ

Κάλεσμα προς το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) να καθορίσει άμεσα τα επόμενα αγωνιστικά βήματα του κλάδου απηύθυνε η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών,με δεδομένες μάλιστα και τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης. Στη συνεδρίαση της 16ης Δεκέμβρη, που δεν κατέληξε σε απόφαση, ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Νέα συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ έχει οριστεί για την Τρίτη 22 Δεκέμβρη.

Υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων στο χώρο της εκπαίδευσης (και όχι μόνο) όπου οι κινητοποιήσεις με πρωτοπόρους τους μαθητές γίνονται και πιο πολλές, αλλά και πιο μαζικές, όπου η κυβέρνηση προσπαθεί με αποπροσανατολιστικά πυροτεχνήματα να εκτονώσει την κατάσταση και μετά την 24ωρη πανελλαδική απεργία το ΔΣ της ΔΟΕ έχει χρέος άμεσα να καθορίσει τα επόμενα αγωνιστικά βήματα του κλάδου, επισημαίνει ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ Θ. Γκεσούλης.

Η ΔΕΕ προτείνει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 14 Γενάρη και προσπάθεια συντονισμού και με τους άλλους φορείς για τη μετατροπή της σε παλλαϊκό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Για να δοθεί έτσι το μήνυμα της συνέχισης των αγώνων και μετά τα Χριστούγεννα. Επίσης προτείνει αμέσως μετά τα Χριστούγεννα γενικές συνελεύσεις των Συλλόγων της χώρας, στις οποίες θα μπει για έγκριση ή μη εισήγηση για απεργιακή κινητοποίηση, με τα χαρακτηριστικά της κλιμάκωσης και της συνέχειας και της προοπτικής για επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα και στις 22 Γενάρη Ολομέλεια Προέδρων των Διδασκαλικών Συλλόγων για την τελική πρόταση.

Το διεκδικητικό πλαίσιο, που προτείνει η ΔΕΕ, περιλαμβάνει την κατάργηση του Ν. 2525, μαζικούς διορισμούς από την επετηρίδα, όχι στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, 12χρονο βασικό υποχρεωτικό σχολείο, αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% κτλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ