Σάββατο 19 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μπλόκα και στη Θεσσαλονίκη

Μαχητικά, με αποκλεισμούς δρόμων, έκλεισαν άλλη μια βδομάδα αγώνα οι μαθητές Θεσσαλονίκης. Οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού Ημερήσιων Σχολείων του νομού, αλλά και οι συμμαθητές τους από τους άλλους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, προετοιμάζονται για την αυριανή συνάντηση στην Αθήνα, όπου αναμένεται να αποφασίσουν παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην εκπαιδευτική αντιμεταρρύθμιση.

Χτες οι μαθητές των σχολείων, που τελούν υπό κατάληψη στη Θεσσαλονίκη και τους περιφερειακούς δήμους, απέκλεισαν συμβολικά, τόσο το πρωί, όσο και το μεσημέρι, κεντρικές οδικές αρτηρίες του πολεοδομικού συγκροτήματος, διαδηλώνοντας την απόφασή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Ξεκαθάρισαν ότι δεν υποστέλλουν τη σημαία του αγώνα για την περίοδο των γιορτών, και προειδοποίησαν πως με τον καινούριο χρόνο θα συνεχίσουν ακόμη πιο μαζικά την πάλη για το δικαίωμα στη μόρφωση και την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Οι μαθητές των 2ου και 3ου ΤΕΕ απέκλεισαν από τις 9.30 το πρωί και για δύο ώρες την οδό Μοναστηρίου.Λίγο αργότερα, οι μαθητές Λυκείων του Ευόσμου έκλεισαν την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, που οδηγεί προς το Κορδελιό. Την παραλιακή λεωφόρο στο ύψος της οδού Π. Σινδίκα απέκλεισαν οι μαθητές των σχολείων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές των Λυκείων Περαίας και Επανωμής,μαζί με τους συμμαθητές τους του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου "Κοραής",απέκλεισαν από τις 11 π.μ. ως και τη 1 μ.μ. την Εθνική οδόΘεσσαλονίκης - Νέας Μηχανιώνας.

Τέλος, οι μαθητές των 3ου,5ου και 17ου Λυκείου,στη 1.30 μ.μ. κατέλαβαν τη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ