Τρίτη 18 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Οι γνωστοί «άγνωστοι»

Για μια ακόμα φορά, οι γνωστοί κουκουλοφόροι έπαιξαν το περασμένο Σάββατο τον προβοκατόρικο ρόλο τους με μεμονωμένα επεισόδια αρκετά όμως για να γεμίσουν τα δελτία ειδήσεων, αλλά και για να προχωρήσει η αστυνομία σε συλλήψεις.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, παρακολουθούσαν τους κουκουλοφόρους προβοκάτορες, να σπάνε βιτρίνες και να καίνε αυτοκίνητα, επεμβαίνοντας όταν και αφού οι συγκεκριμένες ομάδες είχαν ολοκληρώσει το «έργο» που είχαν ανάγκη τα κανάλια.

Σε μία περίπτωση τα ΜΑΤ επενέβησαν «δυναμικά» με χημικά, στο ύψος του Πάρκου Ελευθερίας, περίπου στις 4.30 όπου εκεί έκαναν και συλλήψεις... Η επέμβαση όμως έγινε, χτυπώντας κυρίως άσχετους με τους προβοκάτορες διαδηλωτές την ώρα που αυτοί οι ίδιοι επιχειρούσαν να απωθήσουν τους προβοκάτορες...

Τα πρώτα επεισόδια έγιναν στις 2.15 το μεσημέρι στην πλατεία Κολοκοτρώνη, με μια ομάδα «αναρχικών» να πετάει μολότοφ στο κτίριο των εφημερίδων «Βήμα» και «Νέα», στην οδό Χρ. Λαδά και να καίνε δύο αυτοκίνητα. Λίγο αργότερα στη συμβολή της Πανεπιστημίου με την οδό Βουκουρεστίου, εξελίχτηκε ένας κλεφτοπόλεμος, με δακρυγόνα από τη μια και πέτρες από την άλλη.

Η αστυνομία συνέλαβε τελικά 13 άτομα από τα οποία οι 10 οδηγήθηκαν χτες στον εισαγγελέα. Μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ στους πέντε από τους απολογηθέντες επιβλήθηκε περιοριστικός όρος εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Οι «δέκα» αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της φθοράς, αντίστασης κατά της αρχής, εξύβρισης, απειλής κ.ά. Σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ