Τρίτη 18 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κρίση στο ΔΗΣΥ

Το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού παρέπεμψε στο Ανώτατο Συμβούλιο του κόμματος το θέμα της ενδεχόμενης διαγραφής στελεχών που είχαν υποστηρίξει την υποψηφιότητα Αλέκου Μαρκίδη και αντιτάχθηκαν στην εκλογή του Γλαύκου Κληρίδη που ήταν η επιλογή του Κόμματος.

Το Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ θα συνέλθει το ερχόμενο Σάββατο.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε ύστερα από τη συνεδρίαση του διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου, στο οποίο παρέστησαν και τα διαφωνήσαντα στελέχη, αναφέρεται ότι ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης εισηγήθηκε, αντί των συνοπτικών διαδικασιών, να συγκαλέσει το Ανώτατο Συμβούλιο το οποίο, από τη μια θα ανασκοπήσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών και από την άλλη θα αποφασίσει για τη λήψη ή όχι μέτρων εναντίον των διαφωνησάντων για αντικαταστατικές ενέργειες.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η εισήγηση, που εγκρίθηκε με πλειοψηφία, είναι εναρμονισμένη με τροποποιήσεις του καταστατικού, που προβλέπουν ότι καταγγελίες που γίνονται ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου για αντικαταστατικές ενέργειες παραπέμπονται σε ευρύτερο πολιτικό όργανο του κόμματος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι επιλογές της ηγεσίας του κόμματος θα κριθούν στο εκλογικό συνέδριό του, που θα συγκληθεί το ταχύτερο δυνατό. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Τάσος Μητσόπουλος δήλωσε ότι το ταχύτερο που μπορεί να είναι εφικτή η σύγκληση του συνεδρίου είναι στο τέλος Μάρτη. Είπε επίσης ότι στο θέμα πρέπει να δοθεί ξεκάθαρη λύση από συλλογικό όργανο και πρόσθεσε ότι στη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου μπορούν να υποβληθούν και οποιεσδήποτε άλλες εισηγήσεις.

Η εισήγηση έγινε αποδεκτή με 31 ψήφους υπέρ, τέσσερις εναντίον και μία αποχή. Οι ψήφοι εναντίον και η αποχή προέρχονταν από τα υπό κατηγορία στελέχη. Ο Τ. Μητσόπουλος είπε ότι στο Πολιτικό Γραφείο έγινε συζήτηση, που κάποτε ήταν έντονη, αλλά εν πάση περιπτώσει, δεν αντικατόπτριζε την ένταση που προκλήθηκε από μέλη και οπαδούς του κόμματος έξω από τα γραφεία του, κατά την προσέλευση των υπό διαγραφή στελεχών. Ο Τ. Μητσόπουλος καταδίκασε τις εκδηλώσεις.

Είκοσι περίπου άτομα αποδοκίμασαν έντονα τους διαφωνήσαντες κατά την προσέλευσή τους για τη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου. Εστρεψαν ιδιαίτερα την οργή τους κατά της Ελένης Βραχίμη, εναντίον της οποίας εκστόμισαν και ύβρεις.

Η Ελένη Βραχίμη αντέδρασε έντονα, κατηγορώντας τον πρόεδρο του κόμματος ότι έφερε τους τραμπούκους, όπως χαρακτήρισε τους οργισμένους οπαδούς, οδηγώντας έτσι το κόμμα σε περιόδους που θυμίζουν δεκαετία του 1960.

Τα άλλα υπό διαγραφή στελέχη είναι οι βουλευτές Πρόδρομος Προδρόμου, Ρίκος Ερωτοκρίτου και Δημήτρης Συλλούρης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και το μέλος του Πολιτικού Γραφείου, δεύτερος αντιπρόεδρος του Κόμματος, Σοφοκλής Χατζηγιάννης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ