Τρίτη 18 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Τα ψάρια της Σούδας

Καταγγελίες Χανιωτών - διαβάζω στην εφημερίδα μας - για εντοπισμό νεκρών ψαριών στον Κόλπο της Σούδας, κοντά στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, έρχονται να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες σε δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη», για ραδιενεργό ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής των Χανίων. Αρματα μάχης που καταφθάνουν στη Σούδα και έχουν συμμετάσχει στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων σε περιοχές όπου έγινε χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου, ξεπλένονται στη Σούδα και τα απόβλητά τους ρίχνονται στη θάλασσα, με αποτέλεσμα τη ραδιενεργό ρύπανσή της. Η πολυάριθμη παρουσία αεροσκαφών, υποβρυχίων και πλοίων στην αμερικανοΝΑΤΟική βάση, και η ανυπαρξία οποιουδήποτε ουσιαστικά ελέγχου από ελληνικής πλευράς, ενισχύει τους φόβους των κατοίκων για ραδιενεργό μόλυνση.

Θύματα, λοιπόν, της ξέφρενης και αχαλίνωτης επέλασης των παρανοϊκών πολεμοκάπηλων της Ουάσιγκτον, που έχουν, λέει, ως σκοπό την... απελευθέρωση των λαών του πλανήτη και την εμπέδωση της παγκόσμιας ειρήνης, και τα αθώα και ανυποψίαστα ψάρια του Κόλπου της Σούδας... Μαζί με το λαό και, ιδιαίτερα, τα παιδάκια του Ιράκ, που πεθαίνουν κάθε μέρα σαν τις μύγες, από την πείνα και την έλλειψη φαρμάκων, λόγω του εξοντωτικού εμπάργκο που έχουν επιβάλλει στην πολύπαθη αυτή χώρα οι ισχυροί της Γης, πληρώνει και η χώρα μας το βαρύ τίμημα της ασυδοσίας των εγκληματιών της υπερδύναμης, που καταπατούν τα κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού και μολύνουν με τα πυρηνικά τους δηλητήρια τη Γη, τις θάλασσες και τον αέρα της πατρίδας μας. Αφεντικά αδιαμφισβήτητα και κυρίαρχοι σατράπηδες, μια και η κυβέρνησή «μας», μια κυβέρνηση - «υπόδειγμα» υποτέλειας και δουλοπρέπειας απέναντί τους, τους δίνει το δικαίωμα, τσαλαπατούν ανενόχλητοι το φιλότιμο και την αξιοπρέπεια του λαού μας, και έχουν κάνει ολόκληρη τη χώρα μας βάση και ορμητήριο για τον άδικο και βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που έχουν ήδη αρχίσει εναντίον ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Ομως, ο φιλότιμος και περήφανος ετούτος λαός, του οποίου «ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει», δεν ανέχεται πια αυτή τη νέα, ιδιόμορφη κατοχή, με την παραβίαση των κυριαρχικών του δικαιωμάτων και την καταπάτηση της εθνικής του ανεξαρτησίας. Ο πανεθνικός ξεσηκωμός του και, ιδιαίτερα, ο προχτεσινός «σεισμός» στα Προπύλαια και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, το αποδείχνουν περίτρανα. Οι γλοιώδεις βάτραχοι του ΠΑΣΟΚ, που φόρεσαν στο κεφάλι τους τη χάρτινη κορόνα και νόμισαν πως έγιναν «βασιλιάδες», τρομαγμένοι μπροστά στην καταιγίδα της λαϊκής οργής, πολύ σύντομα θα πηδήξουν από τις καρέκλες της εξουσίας όπου έχουν θρονιαστεί και κοάζουν αποκρουστικά, και θα βουλιάξουν στο βούρκο των «αμαρτιών» και των εγκλημάτων που έχουν διαπράξει σε βάρος του ελληνικού λαού. Σαν τους γερανούς του Ιβύκου, τα δηλητηριασμένα ψάρια της Σούδας, θα μαρτυρήσουν τους δολοφόνους και θα κάνουν γνωστό σε όλο το λαό το ανόσιο έγκλημά τους, για να «οδηγηθούν γονατιστοί μπροστά στο γίγαντα κριτή/ να δώσουν των πράξεών τους λόγο και να λάβουν/ την τιμωρία που τους πρέπει».


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ