Τρίτη 18 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μιλιούνια στους δρόμους, με τη φλόγα στην καρδιά!

Τεράστια σε όγκο και συγκλονιστικά σε παλμό τα αντιπολεμικά - αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών

Από τη μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση στα Τρίκαλα
Από τη μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση στα Τρίκαλα
Σάββατο, 15 Φλεβάρη 2003 και στις πρωτεύουσες των τεσσάρων θεσσαλικών νομών χιλιάδες Θεσσαλοί διαδηλώνουν. Κατά του πολέμου και του ιμπεριαλισμού. Μιλιούνια στους δρόμους οι διαδηλωτές, με τη φλόγα για την ειρήνη στην καρδιά. Τα συλλαλητήρια τεράστια σε όγκο, συγκλονιστικά σε παλμό. Μετέχουν, «συν γυναιξί και τέκνοις», άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα της πόλης και του χωριού - ο μόνος που δε δήλωσε συμμετοχή ήταν ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Βιομηχανιών - από διάφορους και διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Η πάλη για την ειρήνη ενώνει το λαό, αρκεί να δείχνει όλους τους ενόχους, να έχει ξεκάθαρο στόχο και προοπτική.

Στη Λάρισα, στο Βόλο και στην Καρδίτσα οι φιλειρηνιστές διαδήλωσαν, τελικά, όλοι μαζί. Στα Τρίκαλα, όμως, έγιναν δυο χωριστές συγκεντρώσεις. Ας όψονται γι' αυτό ο δήμαρχος Τρικκαίων, Μ. Ταμήλος κι όσοι κρύβονται πίσω του. Διότι, ενώ μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, όλοι είχαν συμφωνήσει και για το περιεχόμενο της εκδήλωσης και για το ποιοι θα μιλήσουν σ' αυτή, ξαφνικά ο, προσκείμενος στη ΝΔ, δήμαρχος - έχοντας τη συμπαράσταση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ - άλλαξε γνώμη, ζητώντας να μιλήσουν άλλοι, ανάμεσά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πολιτευτές του ΣΥΝ, αλλά και εκπρόσωποι διαφόρων φορέων, που επιλέχτηκαν... επιλεκτικά.

Η επιχείρηση αλλοίωσης του περιεχομένου και του μηνύματος της φιλειρηνικής κινητοποίησης, οδήγησε στα ξεχωριστά συλλαλητήρια, μ' αυτό που έγινε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης - οργανώθηκε από την Κίνηση «Δράση Θεσσαλονίκη 2003», την Επιτροπή Ειρήνης κι άλλους μαζικούς φορείς - να έχει σχεδόν διπλάσιο κόσμο, σε σχέση μ' εκείνο που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Οι Θεσσαλοί φώναξαν «όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο». Κι ήταν αυτές οι μεγαλειώδεις αντιπολεμικές, αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις, μια σαφής προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση να μη σύρει την Ελλάδα σ' έναν ακόμα πόλεμο των ιμπεριαλιστών για την εξολόθρευση ενός λαού. Κι ήταν αυτός ο φιλειρηνικός ξεσηκωμός των Θεσσαλών κι όλων των Ελλήνων, ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για τη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου, σε αντιιμπεριαλιστική, αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Γιατί, οι συνειδητοποιημένοι αγωνιστές της Ειρήνης γνωρίζουν ότι και τούτος ο πόλεμος είναι γέννημα του ιμπεριαλισμού κι αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καπιταλιστικών μονοπωλίων και των πολυεθνικών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ