Τρίτη 18 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Μπανανία...

Φαντάζεστε να είχε εμφανιστεί στο αεροδρόμιο των Σπάτων κάποιος Αμερικανός πανεπιστημιακός, να τον μπουζούριαζε η Ελληνική Αστυνομία, να τον κρατούσε επί 4 ώρες για ...φιλική ανάκριση, με αφορμή ότι τη δεκαετία του '80 είχε επαφή με τον Ράμσφελντ, ο οποίος είχε επαφές με τον Σαντάμ;...

«Μα συμβαίνουν αυτά τα πράγματα;», θα πείτε. Ε, να λοιπόν που - όταν είσαι μπανανία - συμβαίνουν. Γιατί, η προχτεσινή «κράτηση» του Ελληνα πανεπιστημιακού από το FBI, με το που πάτησε το πόδι του στις ΗΠΑ, επειδή ήταν ...συμφοιτητής (!) του Γιωτόπουλου στο Παρίσι, είναι δηλωτική της σχέσης μπανανίας που έχει επιβληθεί μεταξύ ΗΠΑ - Ελλάδας στον όμορφο κόσμο των αντιτρομοκρατικών «κατορθωμάτων» του κ.Χρυσοχοΐδη.

Οσο για τις δηλώσεις τόσο του κυβερνητικού εκπροσώπου, όσο και του Γ. Παπανδρέου, περί των απαραίτητων «ενεργειών» που έγιναν από το ελληνικό προξενείο στις ΗΠΑ, είναι επιεικώς εξοργιστικές.

Αν η κυβέρνηση αισθανόταν την ελάχιστη ευθύνη έναντι των Ελλήνων πολιτών, θα καλούσε τους Αμερικανούς να απαντήσουν τι είδους «φακέλωμα» είναι αυτό στο οποίο έχουν τσουβαλιάσει διάφορους Ελληνες πολίτες. Αν ο κ. Παπανδρέου και ο διώκτης της τρομοκρατίας κ. Χρυσοχοΐδης σέβονταν τον ελληνικό λαό, θα απαιτούσαν από τις ΗΠΑ να δώσουν εξηγήσεις για τις «λίστες υπόπτων» που κατασκευάζουν, και με τις οποίες προσπαθούν να τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί Ελληνες πολίτες.

Και κάτι ακόμα: Μπορεί να απαντήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης, αν εντάσσεται στο πλαίσιο των συμφωνιών του με τις ΗΠΑ, αυτή η «παράλληλη» δράση των αμερικανικών υπηρεσιών, σε ό,τι αφορά στη «17Ν»;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ