Τρίτη 18 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Δεν έχουν γνωρίσει τι σημαίνει «οργή του λαού»

Eurokinissi

Αναφορικά με το αίσχος των τηλεοπτικών μεταδόσεων του περασμένου Σαββάτου ο μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι καναλάρχες και ειδικά οι υπεύθυνοι των ρεπορτάζ και των ειδήσεων συμπεριφέρονται ωσάν να μην έχουν σχέση με τον ελληνικό λαό και τα προβλήματά του.

Ασχετοι, αδιάφοροι, ψυχροί, μετρούν αποκλειστικά και μόνο την τσέπη τους όταν οι άλλοι κατεβαίνουν στους δρόμους για να υπερασπίσουν το υπέρτατο αγαθό, την ειρήνη, από την οποία εξαρτάται το μέλλον της Πατρίδας και επομένως και το δικό τους μέλλον. Εκτός και αν πιστεύουν οι άνθρωποι αυτοί ότι δεν έχουν σχέση ούτε με την πατρίδα ούτε με το λαό ούτε με την ειρήνη.

Αυτό πάντως που έκαναν το περασμένο Σάββατο υπερέβη τα όρια. Ηταν μια ανοιχτή πρόκληση προς τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας που αγωνιά μπροστά στην απειλή του πολέμου και παλεύει στο πλευρό όλων - όπως φάνηκε - των λαών της Γης.

Αν ήταν σοβαροί, υπεύθυνοι, πατριώτες, όπως οι εκατοντάδες χιλιάδες ανώνυμοι που άφησαν τη ζεστασιά του σπιτιού τους για να βγουν στους δρόμους παλεύοντας για το καλό του συνόλου, δε θα έπρεπε να αποσύρουν τις κάμερες ούτε για μια στιγμή από τη λαοσύναξη του περασμένου Σαββάτου.

Ποιος αποφάσισε και ποιος διέταξε τα τηλεοπτικά συνεργεία και τους δημοσιογράφους να αποσυρθούν από το μέγα γεγονός, την Πορεία, και να τη σκεπάσουν, να την εξαφανίσουν, αναφέροντας - πράγμα πρωτοφανές - αριθμούς πολύ μικρότερους από τους πραγματικούς (κι από αυτούς που έδινε η ίδια η Αστυνομία...) για το πλήθος των διαδηλωτών και προβάλλοντας είτε τους ασήμαντους και ανύπαρκτους ουσιαστικά προβοκάτορες είτε την εικόνα του τέως εν μέσω μιας χούφτας υστερικών «οπαδών»; Θα έλεγα ότι θα πρέπει κανείς να είναι ανόητος και ανεύθυνος για να προβάλει τόσο προκλητικά - και μάλιστα την ίδια στιγμή που ο λαός μας είναι ξανά στους δρόμους - κραυγές και σύμβολα μιας άλλης εποχής που εξακολουθεί να μας πληγώνει, που είναι οριστικά παρελθόν και που αναβιώνει περιέργως μόνο στα ρεπορτάζ των ελληνικών καναλιών.

Εμείς μεγαλόψυχα, γυρίσαμε οριστικά τη σελίδα. Καλό θα είναι να τη γυρίσουν και κάποιοι άλλοι και μαζί τους όσοι από τους υπεύθυνους των καναλιών που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία, δεν έχουν γνωρίσει ακόμα, όπως φαίνεται, τι σημαίνει "οργή λαού".

Μετά από αυτή την πρόκληση πρέπει να έχουν το θάρρος να ξεσκεπάσουν τα πρόσωπά τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Γιατί έκαναν εν τέλει μια επιλογή βαθύτατα πολιτική, που προκάλεσε τα δημοκρατικά και φιλειρηνικά μας αισθήματα. Και γι' αυτόν το λόγο είναι καιρός να ξυπνήσουμε, γιατί διαφορετικά οι αθέατοι κυρίαρχοι της MAYPHΣ ΕΙΚΟΝΑΣ μπορεί να αποδειχθούν πιο δυνατοί από όλες τις χούντες, τους τρομοκράτες και τους μονάρχες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ