ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Απρίλη 1999
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
"Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια"

Συλλαλητήριο αύριο στις 11 π.μ. στα Προπύλαια, ενάντια στις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια

Φοιτητές και σπουδαστές δίνουν τη δική τους απάντηση στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και αύριο, Τετάρτη, υψώνουν τις φωνές τους για να διαδηλώσουν"έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια". Φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι της Αθήνας, έχουν δώσει ραντεβού για αύριο στις 11 το πρωί στα Προπύλαια για να απαιτήσουν να σταματήσουν οι ΝΑΤΟικές επεμβάσεις και η εμπλοκή της κυβέρνησης.

Ηδη μέχρι χτες είχαν αποφασίσει να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο οι σύλλογοι Νομικού - Οικονομικού - Πολιτικού της Νομικής, ΤΕΦΑΑ, Πανεπιστημίου Πειραιά, Οικονομικού Πανεπιστημίου, Γεωπονικής, Φιλοσοφικής, Χημικού, Φυσικού, Γεωλογικού, Νηπιαγωγών, Ηλεκτρολόγων, Χημικών Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Παντείου και οι σπουδαστικοί σύλλογοι Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, Σχολής Τεχνολόγων Εφαρμογών και Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας καθώς και της ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά.

Φοιτητές και σπουδαστές εκφράζουν την αγανάκτηση και κατηγορηματική τους αντίθεση με τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία που παραβιάζουν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εθνικής ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας κυρίαρχων κρατών - μελών του ΟΗΕ. "Ιδιαίτερα οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στα Βαλκάνια με τους απροκάλυπτους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ ακόμα και ενάντια σε αμάχους, δείχνουν μόνο ένα πράγμα. Οτι τα συμφέροντα των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, για νέες σφαίρες επιρροής, για τον έλεγχο των αγορών και των πρώτων υλών, για τη δημιουργία προτεκτοράτων, δε σταματάνε πουθενά, δεν υπολογίζουν θύματα", τονίζουν τα ΔΣ που προειδοποιούν ότι "η κατάσταση αυτή δεν είναι απλά ένα πολεμικό επεισόδιο δίπλα μας. Η ίδια η φύση της επέμβασης του ΝΑΤΟ περικλείει τον κίνδυνο ανάφλεξης και γενίκευσης του πολέμου εμπλέκοντας τη χώρα μας σ' αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι αλλαγής του status quo στα Βαλκάνια".

Επισημαίνεται επίσης η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης "που με τους Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές βάζει την υπογραφή της κάτω από την απόφαση του ΝΑΤΟ για την επίθεση στη Γιουγκοσλαβία αλλά και για τη συνέχιση των βομβαρδισμών. Παραχωρεί τα εδάφη της χώρας για να περνά ο ΝΑΤΟικός στρατός κατοχής. Ετοιμάζεται να στείλει τάγμα για να πολεμήσει ενάντια στο γιουγκοσλαβικό λαό".

Τα ΔΣ φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, καλούν όλους τους φοιτητές, τη νεολαία, τον ελληνικό λαό να ξεσηκωθούν ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς τυχοδιωκτισμούς οι οποίοι, στα πλαίσια της "Νέας Δομής" του ΝΑΤΟ, επιβάλλουν αλλαγές συνόρων, ξεκινώντας από τη Γιουγκοσλαβία, προχωρώντας στο Αιγαίο, στην Κύπρο κτλ.

Φοιτητές και σπουδαστές απαιτούν:

  • Να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια
  • Η ελληνική κυβέρνηση να μη στείλει ούτε έναν Ελληνα φαντάρο για να πολεμήσει για την κρεατομηχανή του ΝΑΤΟ. Να μη φύγουνε ελληνικά πλοία για το στόλο του ΝΑΤΟ.
  • Να σταματήσει η οποιαδήποτε εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία διευκολύνει τη μεταφορά οπλισμού και στρατού από το ελληνικό έδαφος. Να σταματήσει η λειτουργία των βάσεων. Να πάρει πίσω τις υπογραφές της.
  • Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

Φοιτητές και σπουδαστές εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγωνιζόμενο γιουγκοσλαβικό λαό και στους Ελληνες φαντάρους "που αρνούνται να βάλουν πάνω από τη χώρα μας και το λαό μας τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, που αρνούνται να μπουν κάτω από ΝΑΤΟικές διαταγές".

Συνέδρια των Ομοσπονδιών Γονέων Αθήνας - Πειραιά

Στις 15 και 16 Μάη 1999 θα γίνει το Τακτικό Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας, από το οποίο θα προκύψουν τα νέα όργανα της Ομοσπονδίας και θα γίνει ο προγραμματισμός της δράσης για το κίνημα των γονιών της Αθήνας. Το Συνέδριο θα γίνει στην αίθουσα Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1. πλ. Κάνιγγος) και οι εργασίες θα ξεκινούν και τις δύο μέρες στις 9.30 π.μ.

Η εκλογή για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου - Εξελεγκτικής Επιτροπής - αντιπροσώπων για την ΑΣΓΜΕ - εκπροσώπου για τη Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας θα γίνουν την Τρίτη 18 Μάη στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου, Αθήνα) από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 μ.μ., ενώ οι υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές μέχρι Δευτέρα 10 Μάη 1999.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας επισημαίνει ότι η παρουσία των γονιών είναι απαραίτητη, καθώς σε περίπτωση μη απαρτίας το Συνέδριο θα επαναληφθεί μετά από μια βδομάδα, την ίδια μέρα, την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο, με την παρουσία οσωνδήποτε αντιπροσώπων και με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης.Στο Συνέδριο δικαίωμα ψήφου και υποβολής υποψηφιότητας έχουν όλοι οι εκλεγμένοι για την Ομοσπονδία αντιπρόσωποι των Ενώσεων Συλλόγων Γονέων, εφόσον οι Ενώσεις τους έχουν τακτοποιηθεί οικονομικά (για κάθε αντιπρόσωπο στην Ομοσπονδία η ετήσια συνδρομή είναι 5.000 δρχ. - για κάθε νέα εγγραφή Ενωσης 6.000 δρχ.). Οι αιτήσεις για εγγραφή νέων μελών κατατίθενται στα γραφεία της Ομοσπονδίας μέχρι την Παρασκευή 7 Μάη.Το ΔΣ της Ομοσπονδίας θα δέχεται τα έγγραφα νομιμοποίησης των Ενώσεων και τις υποψηφιότητες κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και από ώρες 6 - 8 μ.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

  • Την Κυριακή 25 Απρίλη, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (Καραϊσκου 111 - 3ος όροφος), θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά. Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι ο απολογισμός πεπραγμένων του ΔΣ, ο οικονομικός απολογισμός, εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και εκλογή ΔΣ, Εξελεγκτικής Επιτροπής, αντιπροσώπου για τη Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας και αντιπροσώπων για την ΑΣΓΜΕ. Το ΔΣ της Ομοσπονδίας θα βρίσκεται την Πέμπτη και την Παρασκευή, από 6.30 έως 8 μ.μ. στα γραφεία της Ενωσης Γονέων Νίκαιας (Καραϊσκάκη 45) για να κατατίθενται υποψηφιότητες και να τακτοποιούνται όλες οι εκκρεμότητες.
Η ΔΑΠ Ξεσπαθώνει...

Μετά από πολλά χρόνια, αποφάσισε η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ να εκδώσει μια εκτενή "πρόταση παιδείας". Προχώρησε λοιπόν σε μια πολυσέλιδη, ιλουστρασιόν έκδοση, όπου (πονηρά σκεφτόμενη: "ποιος φοιτητής θα κάτσει να διαβάσει τόσες σελίδες...") στην κυριολεξία ξεσπαθώνει, χωρίς να διστάζει να κρύψει το αντιδραστικό της πρόσωπο. Να, λοιπόν σε περίληψη οι θέσεις της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ:

***

Συγγράμματα: "Η δωρεάν διανομή θα πρέπει να είναι καθολική. Η κάρτα (συγγραμμάτων) θα μπορούσε να κοστολογήσει με μοναδικό κριτήριο το εισόδημα του κάθε φοιτητή".

Ασυλο: "Διεύρυνση των αδικημάτων των οποίων η αυτόφωρος διάπραξη σε χώρο που καλύπτει το άσυλο επιτρέπει την επέμβαση των αστυνομικών αρχών".

Εστίες: "Να είναι δυνατή η εκχώρηση σε ιδιώτες αυτόνομων λειτουργιών ή ακόμη και του managment".

Μεταπτυχιακά: "Είναι προτιμότερο να υπάρχουν μεταπτυχιακά τμήματα με - λογικά βέβαια - δίδακτρα από το να μην υπάρχουν καθόλου".

Συνδυαστικά πτυχία: "Η τριτοβάθμια εκπαίδευση παρουσιάζεται εντελώς αποκομμένη από τις σύγχρονες απαιτήσεις και από τις ανάγκες της αγοράς εργασίας... να παρέχεται η δυνατότητα λήψης πτυχίου που να συνδυάζει τα γνωστικά αντικείμενα δύο σχολών... Ιδιαίτερα κρίσιμη για τη διαμόρφωση ενός τέτοιου συστήματος είναι η καθιέρωση των πιστωτικών μονάδων".

Χρηματοδότηση: "Είναι άδικο και αναποτελεσματικό τα πανεπιστήμια να χρηματοδοτούνται όλα με τον ίδιο τρόπο και ανεξαρτήτως από τη δουλιά (;) που κάνουν".

***

Οικονομική αυτοτέλεια: "Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να προσφέρουν ανώτερες και πλέον ανταγωνιστικές σπουδές και υπηρεσίες... η αποτελεσματικότητα του ιδρύματος, θα πρέπει να αξιολογείται με διάφορα κριτήρια... τα πανεπιστήμια θα πρέπει να επιδιώκουν - όπου βέβαια αυτό είναι δυνατό - να κατευθύνουν την ερευνητική τους δράση στις ανάγκες της αγοράς... Το ίδιο το πανεπιστήμιο θα πρέπει με τη βοήθεια εξειδικευμένων ιδιωτικών εταιριών και managers να εκπονεί προτάσεις...".

Για το φοιτητικό κίνημα: "Χρόνο με το χρόνο και κυρίως λόγω της αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων με τη φρενήρη άνοδο της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, οι "δημοκρατικές" διαδικασίες άρχισαν να σαμποτάρονται και να εκφυλίζονται, οι θεσμοί τους (εννοούν τις μαζικές διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος και τους συλλόγους) να μαραζώνουν και η απέχθεια των φοιτητών να πολλαπλασιάζεται".

Μ.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΓΝΟ
Αρχίζουν κινητοποιήσεις

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ μετά την απόφαση της ΑΤΕ, να προχωρήσει στη διαδικασία "ειδικής εκκαθάρισης", με σκοπό το ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας. Η αίτηση της ΑΤΕ έχει κατατεθεί στο Εφετείο Θεσσαλονίκης από τις 23 Μάρτη και εκδικάζεται την ερχόμενη Δευτέρα. "Οσοι πιστεύουν ότι με την ανοχή μας θα γίνουμε συνένοχοι στην προσπάθεια ξεπουλήματος της ΑΓΝΟ είναι γελασμένοι. Είμαστε αποφασισμένοι με την ενότητά μας και τον αγώνα μας να υπερασπιστούμε την Ενωση και το δικαίωμα στη δουλιά", αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων της γαλακτοβιομηχανίας.

Στην τελευταία Γενική Συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι είχαν συμφωνήσει ότι η πιο αρνητική εξέλιξη θα ήταν να βρεθεί η Ενωση σε καθεστώς εκκαθάρισης. Είχαν τονίσει μάλιστα ότι θα τους βρουν μπροστά τους όσοι προσπαθήσουν να οδηγήσουν τις εξελίξεις σε αυτή την κατεύθυνση.

"Φαίνεται ότι οι θέσεις μας και οι προτάσεις μας απευθύνονται σε "ώτα μη ακουόντων" και με ευθύνη της πολιτείας και της ΑΤΕ, όχι μόνο δε γίνεται η απαιτούμενη προσπάθεια για να δοθεί η λύση που θα εξασφαλίσει τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα της ΑΓΝΟ, αλλά αντίθετα η ΑΤΕ προχωρά στη διαδικασία "ειδικής εκκαθάρισης"", αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωματείου.

Σήμερα οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 9 - 11 και συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στην πύλη του εργοστασίου. Την Πέμπτη 22/4θα γίνουν στάσεις εργασίας από τις 11πμ μέχρι τις 3μμ για την πρωινή βάρδια και 2ωρη την ίδια μέρα από 3μμ - 5μμ για την απογευματινή με παράλληλη κάθοδο όλων των εργαζομένων στο κεντρικό κατάστημα της ΑΤΕ στη Θεσσαλονίκη και αποκλεισμό του. Ακόμη τη Δευτέρα 25/4 από τις 9πμ μέχρι 1μμ με παράλληλη κάθοδο στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Τέλος αύριο συγκαλείται η Γενική Συνέλευση αντιπροσώπων και παραγωγών της Ενωσης, προκειμένου αυτή να αποφασίσει την παράταση του μάνατζμεντ στην ΑΤΕ καθώς και για τις χρηματοδοτήσεις.

(Ανταπόκριση από Θεσσαλονίκη)

Τα ΕΑΑΚ καταγγέλλουν...

την Πανσπουδαστική, βεβαίως, και μάλιστα με αφορμή τη στάση που κράτησε σε σχέση με την επέμβαση ΝΑΤΟ και ΕΕ στο Κόσσοβο. Η ΠΚΣ ζητά συγνώμη από τους ΕΑΑΚίτες, γιατί την ώρα που αυτοί κατέρριπταν αβέρτα Stealth και Α-10 από τα τραπεζάκια τους, οι Πανσπουδαστικάριοι έχαναν τον καιρό τους στις πορείες.

Πάντως, η ανάλυση των ΕΑΑΚ σε σχέση με το Κόσσοβο σπάει κόκαλα. Κρατηθείτε: "Ο Μιλόσεβιτς σφάζει Αλβανούς στο Κόσσοβο, ΗΠΑ και Γερμανία σιωπούν", έλεγαν σε αφίσα που κυκλοφόρησαν το φθινόπωρο. Τώρα, λοιπόν, που ΗΠΑ και Γερμανία δε σιωπούν, μάλλον οι ΕΑΑΚίτες πρέπει να είναι ευχαριστημένοι.

Ανεξαρτησία...

Πόσο ανεξάρτητος μπορείς να είσαι όταν παζαρεύεις με τον υποψήφιο δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή σου στο ψηφοδέλτιο και πόσο ανεξάρτητος είσαι όταν χρηματοδοτείσαι, και το καμαρώνεις, από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς ή όταν όλες σου οι θέσεις συνιστούν πιστή απομίμηση σημείο προς σημείο της εκπαιδευτικής αντιμεταρρύθμισης;

- Πολύ. Απαντάει η Ενωση "Ανεξαρτήτων" Θεσσαλονίκης, αποδεικνύει έτσι έμπρακτα ότι στην Ελλάδα είσαι (ή νομίζεις ότι είσαι) ό,τι δηλώσεις...

Ηταν όλοι τους εκεί...

Από τη ΔΑΠ μέχρι τα ΕΑΑΚ όλες οι παρατάξεις εκτός της Πανσπουδαστικής συμμετείχαν στη σύσκεψη στα γραφεία της εισαγγελίας, με θέμα το άσυλο πριν από λίγο καιρό. Μετά από λίγες μέρες η αστυνομία επέδραμε στο πανεπιστήμιο. Ποιος είπε ότι τα παζάρια γίνονται πάντα εν κρυπτώ, μερικές φορές το θράσος περισσεύει και ακόμα και τα προσχήματα είναι περιττά.

ΠΑΣΠ και "ΠΑΣΠ Θεσσαλονίκης"

Για όποιον δεν το ξέρει στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν δύο ΠΑΣΠ, σε σημείο να παίζουν και μπουνιές στους διαδρόμους του Πανεπιστημίου. Η μία είναι η "σημιτική" που κολλάει αβέρτα αφίσες για χορούς και η άλλη είναι η "τσοχατζοπουλική" που ασχολείται με το να τις ξεκολλάει.Και οι δυο πάντως συμφωνούν ότι θα πρέπει οι φοιτητικές εκλογές να στείλουν μήνυμα στήριξης της "συνετής" στάσης της κυβέρνησης. Ε, να μη χάσουμε και την κουτάλα συμπληρώνουμε εμείς.

"... μαρμαρωμένος βασιλιάς κλπ.,κλπ... "

Στη Θεσσαλονίκη η ΔΑΠ ετοιμάζει έφοδο, για να πάρει την Αγια Σοφιά. Αυτό τουλάχιστον διακήρυττε με αφίσες (ιλουστρασιόν παρακαλώ) που κυκλοφόρησε στο ΤΕΙ. "Μεγάλη Ελλάδα", "χαμένες πατρίδες" και άλλα κουραφέξαλα σε μια προσπάθεια να εκτρέψει τα πατριωτικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα της νεολαίας στους μαύρους (και άραχνους) δρόμους του εθνικισμού. Νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα μετρήσει περισσότερα "κουκιά" στην κάλπη στις 28 Απρίλη. Ο κόσμος, όμως, δε μασάει κουτόχορτο και θα την ανταμείψει κατάλληλα. Αλλωστε, λίγες μέρες μείνανε.

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
Συνεχίζουν τον αγώνα τους

Συνεχίζουν την κατάληψη των γραφείων της Διοικούσας Επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου οι φοιτητές των τμημάτων Μουσικών Σπουδών και Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας με κύριο αίτημα την αυτονόμηση του Πανεπιστημίου και την ενίσχυση των δύο τμημάτων με εκπαιδευτικό προσωπικό, μετά τις περικοπές σε συμβάσεις διδασκόντων. Χτες, η Διοικούσα Επιτροπή επιχείρησε να συνεδριάσει παράνομα σύμφωνα με τους φοιτητές, στα γραφεία της Μαθηματικής Εταιρείας (!), κάτι που αποτράπηκε από τη δυναμική παρέμβαση των φοιτητών.

Είναι χαρακτηριστικό της στάσης της Διοικούσας Επιτροπής ότι το θέμα της χτεσινής συνεδρίασης δεν ήταν, σύμφωνα με τους φοιτητές, η επίλυση των προβλημάτων του Πανεπιστημίου και ειδικότερα το θέμα των συμβάσεων, αλλά το πώς θα σπάσει η κατάληψη που συνεχίζεται στα γραφεία της στην Αθήνα και στην Κέρκυρα. Οι φοιτητές εισέβαλαν στο χώρο της συνεδρίασης, και κλήθηκε η αστυνομία, η οποία δεν όμως είχε δικαίωμα να παρέμβει καθώς η συνεδρίαση ήταν παράνομη. Οι φοιτητές συνεχίζουν τον αγώνα τους και βρίσκονται σε επαγρύπνηση ενόψει νέας συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής, που σύμφωνα με πληροφορίες τους θα γίνει την Πέμπτη, και πάλι σε χώρο εκτός του Πανεπιστημίου.

Αλληλεγγύη στην Κούβα

Σε κοινή πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς την Κούβα, συμμετέχει η ΚΝΕ μαζί με άλλες τρεις νεολαίες, την ΕΔΟΝ,την ΚΝ Πορτογαλίας και τη Σοσιαλιστική Εργατική Γερμανική Νεολαία.Η καμπάνια αλληλεγγύης έχει σκοπό την ανέγερση ενός Κέντρου Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Matansas. Για το λόγο αυτό έχει ανοιχτεί Λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα στον αριθμό 155/344494 - 57.Ο λογαριασμός αυτός είναι στα ονόματα των δύο μελών του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, Ν. Σερετάκη και Δ. Παπαδημητρίου.

Εγγραφές στα Μουσικά Σχολεία

Από 10 μέχρι και 25 του Μάη πρέπει να υποβληθούν οι αιτήσεις για την εγγραφή μαθητών στα Μουσικά Γυμνάσια της χώρας σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους διευθύνσεις των Μουσικών Σχολείων Αττικής και Πειραιά, ανάλογα με τον τόπο διαμονής του κάθε υποψήφιου.

Οι απόφοιτοι του Δημοτικού, εγγράφονται στα Μουσικά Σχολεία ύστερα από επιλογή, η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο από 15 - 30 Ιούνη, μετά από εξετάσεις στα μαθήματα: "ρυθμός", "ακουστική ικανότητα", "φωνητική ικανότητα", "διάκριση ηχοχρωμάτων" και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (ευρωπαϊκό ή παραδοσιακό), σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής.

Τα Μουσικά Σχολεία της Αττικής και του Πειραιά είναι: Πειραματικό Μουσικό Σχολείο Παλλήνης,Μουσικό Σχολείο Χαϊδαρίου (Ιλιον) και Μουσικό Σχολείο Πειραιά.

Οι γονείς των υποψηφίων μαθητών των Μουσικών Σχολείων Αττικής και Πειραιά, έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία μόνο αίτηση στο Μουσικό Σχολείο της Περιφέρειάς τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ