Τρίτη 20 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

(Ανταπόκριση από Θεσσαλονίκη)

Τα ΕΑΑΚ καταγγέλλουν...

την Πανσπουδαστική, βεβαίως, και μάλιστα με αφορμή τη στάση που κράτησε σε σχέση με την επέμβαση ΝΑΤΟ και ΕΕ στο Κόσσοβο. Η ΠΚΣ ζητά συγνώμη από τους ΕΑΑΚίτες, γιατί την ώρα που αυτοί κατέρριπταν αβέρτα Stealth και Α-10 από τα τραπεζάκια τους, οι Πανσπουδαστικάριοι έχαναν τον καιρό τους στις πορείες.

Πάντως, η ανάλυση των ΕΑΑΚ σε σχέση με το Κόσσοβο σπάει κόκαλα. Κρατηθείτε: "Ο Μιλόσεβιτς σφάζει Αλβανούς στο Κόσσοβο, ΗΠΑ και Γερμανία σιωπούν", έλεγαν σε αφίσα που κυκλοφόρησαν το φθινόπωρο. Τώρα, λοιπόν, που ΗΠΑ και Γερμανία δε σιωπούν, μάλλον οι ΕΑΑΚίτες πρέπει να είναι ευχαριστημένοι.

Ανεξαρτησία...

Πόσο ανεξάρτητος μπορείς να είσαι όταν παζαρεύεις με τον υποψήφιο δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή σου στο ψηφοδέλτιο και πόσο ανεξάρτητος είσαι όταν χρηματοδοτείσαι, και το καμαρώνεις, από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς ή όταν όλες σου οι θέσεις συνιστούν πιστή απομίμηση σημείο προς σημείο της εκπαιδευτικής αντιμεταρρύθμισης;

- Πολύ. Απαντάει η Ενωση "Ανεξαρτήτων" Θεσσαλονίκης, αποδεικνύει έτσι έμπρακτα ότι στην Ελλάδα είσαι (ή νομίζεις ότι είσαι) ό,τι δηλώσεις...

Ηταν όλοι τους εκεί...

Από τη ΔΑΠ μέχρι τα ΕΑΑΚ όλες οι παρατάξεις εκτός της Πανσπουδαστικής συμμετείχαν στη σύσκεψη στα γραφεία της εισαγγελίας, με θέμα το άσυλο πριν από λίγο καιρό. Μετά από λίγες μέρες η αστυνομία επέδραμε στο πανεπιστήμιο. Ποιος είπε ότι τα παζάρια γίνονται πάντα εν κρυπτώ, μερικές φορές το θράσος περισσεύει και ακόμα και τα προσχήματα είναι περιττά.

ΠΑΣΠ και "ΠΑΣΠ Θεσσαλονίκης"

Για όποιον δεν το ξέρει στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν δύο ΠΑΣΠ, σε σημείο να παίζουν και μπουνιές στους διαδρόμους του Πανεπιστημίου. Η μία είναι η "σημιτική" που κολλάει αβέρτα αφίσες για χορούς και η άλλη είναι η "τσοχατζοπουλική" που ασχολείται με το να τις ξεκολλάει.Και οι δυο πάντως συμφωνούν ότι θα πρέπει οι φοιτητικές εκλογές να στείλουν μήνυμα στήριξης της "συνετής" στάσης της κυβέρνησης. Ε, να μη χάσουμε και την κουτάλα συμπληρώνουμε εμείς.

"... μαρμαρωμένος βασιλιάς κλπ.,κλπ... "

Στη Θεσσαλονίκη η ΔΑΠ ετοιμάζει έφοδο, για να πάρει την Αγια Σοφιά. Αυτό τουλάχιστον διακήρυττε με αφίσες (ιλουστρασιόν παρακαλώ) που κυκλοφόρησε στο ΤΕΙ. "Μεγάλη Ελλάδα", "χαμένες πατρίδες" και άλλα κουραφέξαλα σε μια προσπάθεια να εκτρέψει τα πατριωτικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα της νεολαίας στους μαύρους (και άραχνους) δρόμους του εθνικισμού. Νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα μετρήσει περισσότερα "κουκιά" στην κάλπη στις 28 Απρίλη. Ο κόσμος, όμως, δε μασάει κουτόχορτο και θα την ανταμείψει κατάλληλα. Αλλωστε, λίγες μέρες μείνανε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ