ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 11 Αυγούστου 1999
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Σκορ... δροσιάς

Αποτέλεσμα που θα βάλει τις βάσεις για την πρόκριση σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ επιδιώκει απόψε η ΑΕΚ απέναντι στην ΑΙΚ

Μπορεί ο υδράργυρος να... επιδεικνύει ορειβατικές ικανότητες και συνεχώς να σκαρφαλώνει, αλλά στην ΑΕΚ "καίγονται" γι' άλλα πράγματα. Στις 21.15 (MEGA) υποδέχονται την ΑΙΚ Στοκχόλμης στο πρώτο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Μοναδικό τρόπο λοιπόν να... δροσιστούν οι "κιτρινόμαυροι" θεωρούν ένα σκορ που θα τους δίνει ασφαλές προβάδισμα για την είσοδο σε όμιλο της χρυσοφόρας διοργάνωσης.

Οριοθετώντας το επιθυμητό ο Τουμπάκοβιτς ανέφερε: "Θέλουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα γκολ και νίκη με διαφορά", αλλά αμέσως πρόσθεσε: "Πρέπει να 'μαστε ρεαλιστές. Πρόκειται για ένα παιχνίδι με δύο... 90λεπτα ημίχρονα. Πρέπει να 'σαι έξυπνος για να πετύχεις. Δε χρειάζεται βιασύνη αλλά υπομονή και επιμονή. Σημαντικότερη του αποτελέσματος είναι η πρόκριση".

Η τύχη στο ποδόσφαιρο είναι σημαντική παράμετρος αλλά οι σοβαρές ομάδες στηρίζονται ελάχιστα σ' αυτή. Σύμφωνα με τον "Τούμπα" λοιπόν: "Δεν έχουμε αφήσει τίποτα στην τύχη. Εχουμε αρκετά στοιχεία για την ΑΙΚ. Ομως σε τέτοια ματς είναι θέμα έμπνευσης σε μια ειδική ατμόσφαιρα. Γι' αυτό όλα εξαρτιούνται από τους παίκτες. Εχουν κατανοήσει πλήρως τη σπουδαιότητα του αγώνα και είναι προετοιμασμένοι. Ελπίζω να 'ναι απόλυτα αυτοσυγκεντρωμένοι για να τα καταφέρουμε".

Ο Τουμπάκοβιτς πιστεύει πως οι "κιτρινόμαυροι" θα ξεπεράσουν τα εμπόδια που δημιουργεί ο καύσωνας και παραδέχτηκε πως τον προβληματίζει ο κακός αγωνιστικός χώρος. "Δεν μπορούμε ν' αναπτύξουμε το παιχνίδι και τις ικανότητές μας", επισήμανε, ευχόμενος οι παίκτες του να μην επηρεαστούν σε καθοριστικό βαθμό. Εξύμνησε τη συμβολή των φιλάθλων τονίζοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει να παραμείνει σε όρια σεβασμού αντιπάλων αλλά και "Ενωσιτών". Εχει καταλήξει στην αρχική 11άδα αλλά αρνήθηκε να την αποκαλύψει. Λογικά πρόκειται για τους Ατματσίδη, Λάκη, Κοπιτσή, Πέτριτς, Καψή, Ζήκο, Μάρκο, Σαβέφσκι, Τσίριτς, Μπιέκοβιτς, Νικολαϊδη.

Από την πλευρά του ο τεχνικός των Σουηδών, Στιούαρτ Μπάξτερ, επισήμανε: "Οι παίκτες μου έχουν συναίσθηση της αξίας που 'χει το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά δε φοβούνται. Θα δώσουμε τα πάντα και ό,τι γίνει. Θεωρητικά έχουμε πλεονέκτημα γιατί έχουμε δώσει περισσότερους αγώνες, αλλά αυτό πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο. Ελπίζω οι ποδοσφαιριστές μου ν' ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του παιχνιδιού". Μάλλον θα παρατάξει τους Ασπερ, Κιόλο, Γκούσταφσον, Μπρόντιν, Κόμαρκ, Νόρντιν, Σιάρ, Λόγκερλοφ, Ολα Αντερσον, Νοβάκοβιτς, Αντρέα Αντερσον.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
"Πάμε καλά"

Ετοιμοι να ριχτούν στις εγχώριες και ευρωπαϊκές τους μάχες δείχνουν να είναι οι παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι προχτές επέστρεψαν στην Ελλάδα ύστερα από κάμπινγκ προετοιμασίας που πραγματοποίησαν στην Ιταλία. Αρκετά ικανοποιημένος από την αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση των παιχτών του, ο προπονητής του "τριφυλλιού" Γιάννης Κυράστας δήλωσε: "Συμπληρώσαμε 35 μέρες σκληρής δουλιάς. Η κούραση είναι μεγάλη. Τώρα περνάμε το τελικό στάδιο του μονταρίσματος, με τα φιλικά και τους αγώνες Κυπέλλου. Το ευχάριστο είναι ότι καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός".

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα λόγια του Γερμανού νεοαποκτηθέντα παίκτη των "πρασίνων" Καρλ Χάινς Φλίπσεν, ο οποίος τόνισε πως η βελτίωση όλων των παικτών είναι αισθητή και η καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται θα γίνει ακόμα καλύτερη μέσα από την τριβή τους στα φιλικά παιχνίδια. Οσον αφορά στην ανάγκη της ομάδας να ενισχυθεί από ακόμα δύο ξένους, ο "πράσινος" τεχνικός δεν έδειξε να ανησυχεί, αναφέροντας ότι τα μεταγραφικά είναι στο "χέρι" του προέδρου του ΠΑΟ και ευελπιστεί ότι όλα τα μεταγραφικά σχέδια θα έχουν ολοκληρωθεί πριν τη λήξη της προθεσμίας (16 Αυγούστου).

Αισιόδοξος ότι ο Παναθηναϊκός φέτος θα βρεθεί στην κορυφή του πρωταθλήματος δηλώνει ο Φερνάντο Γκαλιέτο, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: "Η ομάδα ετοιμάζεται για τη νέα χρονιά και στόχος μας είναι φυσικά το πρωτάθλημα". Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κροάτης Αλιόσα Ασάνοβιτς, ο οποίος βρίσκεται στην πατρίδα του προκειμένου να ενσωματωθεί στις τάξεις της Εθνικής της χώρας του, διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας, καθώς αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους της ομάδας στα φιλικά παιχνίδια.

  • Ως την ώρα που συμπληρώνονταν αυτές οι γραμμές η ΦΙΦΑ δεν είχε ανακοινώσει την ετυμηγορία της για την ομάδα στην οποία ανήκει ο Ρούσφελντ. Ο παίκτης μεταγράφηκε από τη Ρόζεμποργκ στην Μπενφίκα αλλά οι Πορτογάλοι δεν ανταποκρίθηκαν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Ετσι οι Νορβηγοί ζητούν την επιστροφή του παίκτη. Πάντως κάποιες πληροφορίες έκαναν λόγο για κινήσεις συμβιβασμού, κάτι που σημαίνει πως ένας ακόμα παίκτης που ενδιαφέρει τον ΠΑΟ δε θα ενταχθεί στο δυναμικό του.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Πολλά υποσχόμενη πρεμιέρα

"Παίξαμε πολύ καλύτερα απ' ό,τι περίμενα. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι έχουμε πολλές λύσεις και όλοι οι παίκτες μπορούν να προσφέρουν ανά πάσα στιγμή. Ολοι προσπαθούν για το καλύτερο και ήδη φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα". Με τους συνήθεις χαμηλούς τόνους σχολίασε και χτες ο Ντούσαν Μπάγεβιτς την πετυχημένη πρεμιέρα της ομάδας του στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Βίσλα Κρακοβίας με 3 - 0 (Τζιοβάνι, Οφορίκουε, Ζάχοβιτς), αλλά αυτό που ενθουσίασε τους "ερυθρόλευκους" φιλάθλους είναι περισσότερο η απόδοση και οι υποσχέσεις που άφησε για το μέλλον.

Με αιχμή του δόρατος τους Τζιοβάνι, Ζάχοβιτς, οι πρωταθλητές παρουσίασαν ένα σύνολο που κατά διαστήματα διέκρινε η φαντασία, το ταλέντο, η θέληση και η αγωνιστική πειθαρχία. Στοιχεία δηλαδή που οδηγούν ή διατηρούν στην κορυφή. Στα υπέρ των νεοφερμένων πως κατάφεραν ν' αναστήσουν και παίκτες που είχαν χάσει τη "φόρμα" τους. Ετσι, οι "ερυθρόλευκοι" διαθέτουν πλειάδα επιλογών και ο Μπάγεβιτς με ικανοποίηση διαπιστώνει πως έχει τα "εργαλεία" που θα του επιτρέψουν ν' αντεπεξέλθει μ' επιτυχία στις δύσκολες υποχρεώσεις του συλλόγου.

Πάντως, ενώ άπαντες μιλούν μ' ενθουσιασμό για τους Τζιοβάνι, Ζάχοβιτς, όπως σωστά επισήμανε ο Πουρσανίδης, "μόνοι τους οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές δε γίνεται να κάνουν τη διαφορά". Οσο για τον αγώνα ανέφερε: "Δεν ήμασταν τέλειοι αλλά προερχόμαστε από σκληρή προετοιμασία, ενώ αγωνιστήκαμε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες".

Σήμερα ο Ολυμπιακός κάνει πρεμιέρα και των επίσημων υποχρεώσεών του αφού αντιμετωπίζει, στα πλαίσια του Κυπέλλου, τη Νάουσα. Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ακολουθεί αγωγή με αντιβίωση προκειμένου να ξεπεράσει την ίωση που τον ταλαιπωρεί. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ ο διεθνής τερματοφύλακας θα είναι έτοιμος σε δύο μέρες.

ΠΑΟΚ - ΑΓΕΡΣΑΝΙ 2 - 0
"Χλομή" αρχή

Χωρίς να ικανοποιήσει τους περίπου 3.000 φιλάθλους του, ο ΠΑΟΚ νίκησε το Αγερσανί με 2 - 0 για το Κύπελλο Ελλάδας. Οι παίκτες του "δικέφαλου του βορρά" ήταν αγχωμένοι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και με λίγες καλές φάσεις επικράτησαν του αντιπάλου τους. Το πρώτο επίσημο παιχνίδι στο γήπεδο της Τούμπας δεν άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις για την εμφάνιση των "ασπρόμαυρων", που υποτίμησαν τους Ναξιώτες.

Από την άλλη, το Αγερσανί στάθηκε πολύ καλά στο γήπεδο και ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο εφαρμόζοντας σχεδόν άψογα το τεχνικό οφσάιντ δημιούργησε προβλήματα στην επίθεση των γηπεδούχων. Τα γκολ για τους νικητές πέτυχαν οι Βρύζας (40) και Φρούσσος (60 με πέναλτι) ενώ στο 20 είχε δοκάρι ο Μαραγκός.

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αρι Χάαν, δήλωσε πως δεν είναι ικανοποιημένος γιατί "δε γίνεται να κερδίζεις μέσα στην έδρα σου μια ομάδα της Γ Εθνικής μόνο με 2 - 0".

ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Θερμή αγωνιστική

Το "κυρίως πιάτο" στην 1η αγωνιστική του Κυπέλλου... σερβίρεται σήμερα και περιλαμβάνει δεκαεννέα παιχνίδια. Μόνο που είναι τόσο... ζεστό ώστε προκαλεί αντιδράσεις και μουρμούρες. Ο σύνδεσμος των ποδοσφαιριστών και η ΕΠΑΕ ζήτησαν αναβολή της αγωνιστικής λόγω του καύσωνα. Ομως η ΕΠΟ "απάντησε" μεταθέτοντας την ώρα έναρξης από τις 17.30 στις 18.00! Τα σχόλια φυσικά αρνητικότατα και όλοι απλά απεύχονται δυσάρεστες επιπτώσεις, αφού οι παίκτες θα ταλαιπωρηθούν υπέρμετρα. Και αν το ξέχασαν οι παράγοντες στην ομοσπονδία πρόκειται γι' ανθρώπους.

Αναλυτικά οι σημερινές συναντήσεις: Κερατσίνι - Ιάλυσος, Ιωνικός - Παναιτωλικός, Ποσειδώνας Μ. - Ολυμπιακός Β., Νίκη Βόλου - Αγ. Νικόλαος, Κιλκισιακός - Παναιγιάλειος, Πανιώνιος - Θεσπρωτός, Ατρόμητος Αθηνών - Καλλιθέα (18.00 Seven), Εθνικός Αστέρας - Χαλκηδόνα Ν. Η., Πανηλειακός - Εθνικός, Κοζάνη - Λάρισα, Καβάλα - Εθνικός Κατερίνης (19.30), Απόλλων Κρ. Βρ. - Γιάννινα, Σκόντα Ξάνθης - Εδεσσαϊκός (19.30), Ολυμπιακός - Νάουσα (19.30 ΣΚΑΪ), Ακράτητος - Αθηναϊκός, ΗΛΤΕΞ Λύκοι - Πανελευσινιακός, Καλαμάτα - Ναυπακτιακός, Απόλλωνας Αθηνών - Πιερικός.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ
Στον τελικό η Εθνική

Μεγάλη επιτυχία για την Εθνική μας ομάδα των παίδων αφού εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, που γίνεται στην Τουρκία. Οι παίδες μας νίκησαν εύκολα τους Ρουμάνους με 4 - 2 και κατέλαβαν την πρώτη θέση στον όμιλό τους. Οι Ελληνες παίκτες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και δίκαια πήραν την πρόκριση. Πάντως το έργο τους διευκόλυνε αρκετά η αποβολή του Ρουμάνου τερματοφύλακα Λίμπιντορ (37). Τα γκολ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχαν οι Καλατζής (27, 45), Κοσμάς (58), Καψάλης (70), ενώ για τους Ρουμάνους οι Απόστου (62), Μαζίλου (82).

"Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Το παράπονο που έχω μόνο είναι για τα δυο γκολ που δεχτήκαμε και τα οποία θα μπορούσαμε να αποφύγουμε. Γεγονός είναι ότι τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες της διοργάνωσης. Σήμερα έπαιξαν πιο ήρεμα, πιο ψύχραιμα και λειτούργησαν με ομαδικό πνεύμα, γι' αυτό είχαμε και το αποτέλεσμα αυτό. Παίξαμε καλή μπάλα και φτάσαμε στον τελικό, όπου κόντρα στην Τουρκία ελπίζω να κατακτήσουμε και το τρόπαιο. Θα είναι μια δικαίωση για τα παιδιά αυτά", δήλωσε ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας Μάκης Σεντελίδης.

Αντίπαλος της Εθνικής μας στον τελικό θα είναι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Τουρκίας, που παραχώρησε ισοπαλία 2 - 2 στην αντίστοιχη γιουγκοσλαβική ομάδα. Ο τελικός θα γίνει αύριο το βράδυ στην Προύσα (20.00).

ΕΛΛΑΔΑ: Βούλγαρης, Πάστος (75 Παπαδόπουλος), Κοντοδήμος, Δέντσας (87 Κεφαλούκος), Κούσας, Αναστασιάδης, Φωτιάδης, Κοσμάς (73 Ντάμτσιος), Τσιρογιάννης, Ορφανός, Παπαδόπουλος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ