ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Στη δίνη των προβλημάτων οι γυναίκες

Σε συγκέντρωση γυναικών στην Κοκκινιά βρέθηκε προχτές το βράδυ ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Πειραιά. Παίρνοντας το λόγο τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, πως «και οι γυναίκες, όπως η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, βρίσκονται στη δίνη των προβλημάτων που δημιουργεί η εφαρμοζόμενη πολιτική. Μια πολιτική που έρχεται από την ΕΕ, εφαρμόζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση, στηρίζεται από την αξιωματική αντιπολίτευση και από τις δυνάμεις, που αποδέχονται τη βασική λογική της ΕΕ, της ΟΝΕ αλλά και της "νέας τάξης"».

«Η σημερινή κυβερνητική πολιτική πλήττει πιο έντονα δύο κατηγορίες πληθυσμού. Οι γυναίκες και οι νέοι υφίστανται τις ολέθριες συνέπειες της ανεργίας, της υποαπασχόλησης. Οι "απασχολήσιμοι", κατά τον κ. Σημίτη, αυτοί που εργάζονται λίγες ώρες, λίγες μέρες τη βδομάδα, χωρίς ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και άλλα δικαιώματα, προέρχονται στο μεγαλύτερο μέρος τους από αυτές τις κατηγορίες του πληθυσμού».

«Μιλάνε», συνέχισε ο Σπύρος Χαλβατζής, «για μέτρα, για πρωτοβουλίες, για ενίσχυση των γυναικών, αλλά στην πράξη όλα αυτά παραμένουν υποσχέσεις.

Τα μέτρα, οι διευκολύνσεις που απαιτούνται για τις γυναίκες που εργάζονται, όσες καταφέρνουν να βρίσκουν δουλιά, είναι ανύπαρκτα. Βρίσκονται μόνον στα ιλουστρασιόν προεκλογικά φυλλάδια του ΠΑΣΟΚ. Η πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενες και κυρίως άνεργες σε όλη τη χώρα, και ειδικότερα στον Πειραιά, δεν έχει καμιά σχέση με όλα όσα βαρύγδουπα υποστηρίζουν οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές.

- Μιλάνε για "ίσες ευκαιρίες" στις γυναίκες και τις απομακρύνουν από τη δουλιά.

- Προαναγγέλλουν "μισθολογικά και συνταξιοδοτικά κίνητρα", για να τις παροπλίσουν.

- Θεσμοθέτησαν τη μερική απασχόληση, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, για να τις εκμεταλλεύονται πιο σκληρά, πιο αποτελεσματικά.

- Θέλουν τις γυναίκες απασχολήσιμες, χωρίς κοινωνικά, ασφαλιστικά δικαιώματα.

- Κάνουν λόγο για κοινωνική πολιτική και ασφάλιση και αφήνουν πολλές εργαζόμενες ανασφάλιστες.

- Δημιουργούν "παρατηρητήρια" για να διαπιστώσουν, κατά πώς λένε, τις παραβιάσεις που γίνονται στα δικαιώματα των γυναικών. Και δεν κάνουν τον κόπο να πάνε σε ένα εργοστάσιο, σε κάποιο τόπο δουλιάς, για να δουν με τα ίδια τους τα μάτια τη βαρβαρότητα της μεγαλοεργοδοσίας. Τις απολύσεις εγκύων, τη μη πρόσληψη παντρεμένων γυναικών. Τους όρους που βάζουν στις γυναίκες, π.χ., εάν μείνουν έγκυες να απολυθούν χωρίς αποζημίωση. Μέχρι και κόλλες λευκές με υπογραφές ανάλογες έχουν έτοιμες».

Στο δρόμο του αγώνα

«Απέναντι σ' αυτή την πραγματικότητα», σημείωσε ο ομιλητής, «οι γυναίκες κινητοποιούνται, είναι στο δρόμο του αγώνα. Οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία απέναντι στα προβλήματα πολέμου και ειρήνης. Καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο την επέμβαση των Ευρωαμερικανών στα Βαλκάνια. Το αυτί τους άκουσε πρώτο τα τύμπανα του πολέμου. Ανησυχούν πιότερο. Για τα παιδιά τους, για τους άντρες τους που κινδυνεύουν να γίνουν κρέας για τα κανόνια του ΝΑΤΟ. Γι' αυτό πορεύονται στους δρόμους της ειρήνης.

Γι' αυτό στις 9 του Απρίλη οι εργαζόμενες και οι άνεργες, θα καταδικάσουν το δικομματισμό, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Θα προσπεράσουν τις δυνάμεις που δε φεύγουν από τη διαχειριστική λογική. Θα ενισχύσουν τα ενωτικά ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Θα δώσουν την ψήφο τους σ' αυτή τη δύναμη που θα παλέψει σταθερά μαζί τους για τα προβλήματά τους, για ένα λαϊκό μέτωπο συσπείρωσης και αγώνα. Θα ψηφίσουν το ΚΚΕ».

«Παρών» δηλώνουν οι εκτελωνιστές στην πρόσκληση του ΚΚΕ

Σε ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος Γιώργος Μαρίνος και Τάκης Χρυσανθακόπουλος

Με μια μαζική συγκέντρωση, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών, ζεστές χειραψίες και θερμές αγκαλιές, οι εκτελωνιστές υποδέχτηκαν προχτές το βράδυ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συλλόγου τους, που αποδείχτηκε πολύ μικρή, τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ,Γιώργο Μαρίνο και Τάκη Χρυσανθακόπουλο.

Η μαζική ανταπόκριση των εκτελωνιστών στην απλή πρόσκληση για σύσκεψη - συζήτηση, δεν ήταν απλώς μια ευχάριστη έκπληξη, αποτέλεσε σαφέστατο μήνυμα ότι η ψήφος τους θα είναι κόκκινη. Αλλωστε αυτό ειπώθηκε από τους ίδιους, στη διάρκεια της συγκέντρωσης όταν κυριάρχησαν οι φράσεις: «Μας θυσίασαν στο βωμό της ελεύθερης αγοράς και πρέπει να τους τιμωρήσουμε», αλλά και «έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε το ΚΚΕ». Μάλιστα για τους εκτελωνιστές, όπως αυτοί είπαν, μια επιπλέον απόδειξη ότι το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό τους, αποτελεί και η παρουσία του Τ. Χρυσανθακόπουλου - που είναι μέλος της διοίκησης του Συλλόγου τους ΣΕΠΑ - στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος.

Την κουβέντα άνοιξε ο Τ. Χρυσανθακόπουλος ο οποίος ξεκαθάρισε ότι στους εκτελωνιστές δε χωράνε τα ψέματα και εξήγησε: «Ο κλάδος μας, περισσότεροι από κάθε άλλη επαγγελματική ομάδα, πλήρωσε βαρύ τίμημα από την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Εκατοντάδες ή και χιλιάδες εκτελωνιστές, έχασαν το ψωμί τους και ζουν κάτω από τα όρια φτώχειας. Το επάγγελμά μας, χτυπιέται συνέχεια από την Ευρωπαϊκή Ενωση και από τους εδώ εντολοδόχους της και κυρίως από το μεγάλο κεφάλαιο που θέλει να είναι ασύδοτο».

Τώρα σύμφωνα με τον ομιλητή ο κλάδος θα δεχτεί νέο σφοδρό πλαγιοκόπημα στο όνομα της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων, προσώπων και υπηρεσιών, όπως επιβάλλει η Συνθήκη του Μάαστριχτ, με το ξεπούλημα των λιμανιών της χώρας, του αεροδρομίου των Σπάτων και την ενοικίαση των αποθηκευτικών του χώρων σε μεγάλες αεροπορικές εταιρίες ή «εταιρίες κούριερ». Επίσης με την εφαρμογή της «ηλεκτρονικής διασάφησης» «η οποία όπως προωθείται - επισήμανε - θα εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο και τα συμφέροντα των μεταφορικών εταιριών».

Ο Γιώργος Μαρίνος επισήμανε, μεταξύ άλλων, τη σημασία που έχει ο συντονισμός δράσης των εργαζομένων ενώ έφερε ως παράδειγμα το συντονισμό της δράσης που πρέπει να γίνει μεταξύ εκτελωνιστών, μεταλλεργατών, ναυτεργατών και άλλων ενάντια στο ξεπούλημα των λιμανιών. «Να γίνουν παντού συντονιστικά, επιτροπές αγώνα. Είναι βασικός ο συντονισμός της εργατικής τάξης με τα μικρομεσαία στρώματα. Με το συντονισμό, με τη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου πάλης, μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η λαίλαπα, να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει. Το ΚΚΕ δίνει αυτή την προοπτική». Ο Γ. Μαρίνος ανέφερε επίσης όσα προετοιμάζουν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, για τους εργαζόμενους και όλα τα καταπιεσμένα λαϊκά στρώματα μετά τις εκλογές στο όνομα της ΟΝΕ και ξεκαθάρισε το ρόλο που παίζουν ο ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ.

Επιλογή στην κόκκινη, ανυπότακτη ψήφο

Σε συγκέντρωση νεολαίας, στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, μίλησε ο Νίκος Σοφιανός

Γέμισε νεανικό ενθουσιασμό και πάθος προχτές το βράδυ η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας, από μια νεολαία που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Εύβοιας της ΚΝΕ που διοργάνωσε την προεκλογική εκδήλωση, με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας, ενώ χαιρέτισε και η Γεωργία Λαδογιάννη, πανεπιστημιακός, υποψήφια βουλευτής Εύβοιας.

Η νεολαία της Χαλκίδας γνώρισε από πρώτο χέρι τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, τους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες. Πρώτους και καλύτερους στους μαθητικούς και σπουδαστικούς αγώνες κατά της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, για δημόσια δωρεάν παιδεία, ενάντια στις εντολές των Βρυξελλών και των πολυεθνικών. Δίπλα στα προβλήματα των νέων εμποροϋπαλλήλων, των εργαζομένων στα συνεργεία, ενάντια στην εκμετάλλευση. Οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες βρέθηκαν μαζί με τους νέους αγρότες και τους ξωμάχους στα «μπλόκα» των δρόμων. Μαζί διαδήλωσαν με τους άνεργους του Μαντουδίου, τους απολυμένους της ΒΙΟΜΑΓΝ, των Ναυπηγείων Χαλκίδας.

«Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε τη δύναμη στα χέρια μας. Να "μαυρίσουμε" τις δυνάμεις του δικομματισμού και τους κεντροαριστερούς - κεντροδεξιούς συνεταίρους τους.

Να "μαυρίσουμε" αυτούς που θέλουν τη νεολαία εξαρτημένη από τα ναρκωτικά, μακριά από τη ζωή και τους αγώνες. Μισοκαταρτισμένους χωρίς γνώση, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση, έρμαια στις ορέξεις της πλουτοκρατίας», τόνισε στο άνοιγμα της εκδήλωσης ο Γιάννης Κουσινός, γραμματέας του ΝΣ Εύβοιας της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής.

Πιστεύουμε ότι με τη δύναμη που θα μας δώσει και ο λαός και η νεολαία, επισήμανε ο Ν. Σοφιανός, δύναμη που θα κριθεί και από τη δική μας καθημερινή δουλιά, θα φανεί η χρησιμότητα της επιλογής στην ΚΟΚΚΙΝΗ ανυπότακτη ψήφο, που θα κάνουν και μπορεί να κάνουν χιλιάδες νέοι στις 9 του Απρίλη, για να μπορέσουμε από τις 10 του μήνα, με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να δουλέψουμε για την προοπτική του Μετώπου, για την προοπτική της αντίστασης σ' αυτή την πολιτική, ανοίγοντας το δρόμο, κρατώντας ανοιχτά μπροστά στους ορίζοντες του λαού μας την προοπτική της ανατροπής αυτής της πολιτικής, την προοπτική της εξουσίας που θα μπορέσει να δώσει απάντηση πραγματική στα δικαιώματα, στις ανάγκες και τις ανησυχίες της νεολαίας.

Αυτό που κρίνεται, συνέχισε, σ' αυτές τις εκλογές δεν είναι ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα μια μίζερη εχθρική πολιτική για το παρόν και το μέλλον μας. Δεν είναι ποιος θα συντονίζει την παραπέρα επίθεση στα δικαιώματά μας. Αυτό που μπορεί να κριθεί είναι το μέγεθος και η δυναμική που θα αποκτήσει η αντίσταση σ' αυτή την πολιτική. Είναι, πόσο ακόμα πιο ισχυρή θα βγει μια μαχητική, δυναμική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σ' αυτή την πολιτική, που θα διαμορφώσει τους όρους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Δίνοντας ώθηση στη δυναμική που έχει το ΚΚΕ, διαμορφώνονται οι συνθήκες για τη συγκρότηση αυτής της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας, του Μετώπου των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων. Γιατί οι σημαντικές αναμετρήσεις βρίσκονται μπροστά μας. Γιατί η αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η αντιδραστική πολιτική που διαμορφώνεται από την ΕΕ και τη «νέα ΝΑΤΟική τάξη πραγμάτων» θα εντείνει την επίθεσή της.

Η Γ. Λαδογιάννη

Στο γνώριμο χώρο της σπουδάζουσας νεολαίας βρέθηκε η Γ. Λαδογιάννη, που χαιρετίζοντας την προεκλογική συγκέντρωση του ΝΣ Εύβοιας της ΚΝΕ, επισήμανε ιδιαίτερα το γεγονός ότι «συνεχώς μεγαλώνουν και διευρύνονται οι φωνές αντίστασης στη νεολαία και αυτό οφείλεται στους αγωνιζόμενους νεολαίους των ΠΚΣ και της ΚΝΕ, που αγωνίζονται για συλλογικά οράματα καθώς επίσης και για τις επιλογές τους. Το λέω αυτό, συνέχισε, γιατί πονέσαμε τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1990. Πονέσαμε γιατί το πανεπιστήμιο είχε γίνει ένας χώρος που εξέθρεψε τη συναίνεση και το γιαπισμό.

Ευτυχώς κράτησε πολύ λίγο, οι νέοι κέρδισαν τη ζωή και σήμερα τα παιδιά μας (ΚΝίτες ΚΝίτισσες) που είναι στον οργανωμένο πολιτικό αγώνα, είναι σημείο αναφοράς και φόβου (για τυχόν αντιδημοκρατικές αποφάσεις κατά των φοιτητών - σπουδαστών).

Αναφερόμενη η Γ. Λαδογιάννη στην αντιεκπαιδευτική κυβερνητική μεταρρύθμιση είπε χαρακτηριστικά: «Τα "ελεύθερα πανεπιστήμια" είναι (κάνοντας λογοπαίγνιο και αποτυπώνοντας την πραγματικότητα) ΠΣΕ, δηλαδή ψέματα και είναι ΕΠΕΑΕΚ, δηλαδή με οριοθετημένη χρονικά χρηματοδότηση, έξω από ακαδημαϊκά κριτήρια.

Εσείς είσαστε το ξυπνητήρι της κοινωνίας που πρέπει να σημαίνει διαρκώς, να περιφρουρήσετε αυτά που έχετε κατακτήσει και με τον αγώνα σας να πάρετε πίσω όσα σας στέρησαν. Αυτό που δικαιώνει τη νεολαία είναι η ανατροπή ενός τέτοιου συστήματος».

ΠΑΤΡΑ
Δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες οι άνεργοι

Συνέντευξη Τύπου υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, Αντωνόπουλος Ανδρέας, Παπαγιαννοπούλου Ζωή και ο γραμματέας της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, Μπάτσικας Κώστας, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν για την ανεργία, κάλεσαν τους ανέργους της Πάτρας χωρίς καμιά ψευδαίσθηση πλέον, χωρίς καμιά αυταπάτη να ψηφίσουν το ΚΚΕ.

«Οταν στην Πάτρα», τόνισαν, «η ανεργία έχει φτάσει το 30%, η μαύρη εργασία είναι καθεστώς. Οταν η κυβέρνηση αρνείται ακόμα και άμεσα μέτρα για την επιβίωση των ανέργων και των οικογενειών τους, ένας τρόπος υπάρχει: Να ψηφιστεί ΤΩΡΑ το ΚΚΕ, για να υπάρχει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση. Για να στηριχτεί η πάλη των ανέργων, η πάλη για άμεσα μέτρα για την επιβίωσή τους και οι σκληροί ταξικοί αγώνες όλων των εργαζομένων στη μετα - ΟΝΕ εποχή. Για να μπουν οι βάσεις για τη συγκρότηση ενός λαϊκού μετώπου, για μια λαϊκή εξουσία. Αυτή είναι η προϋπόθεση ώστε οι βασικοί τομείς της οικονομίας να γίνουν λαϊκή περιουσία. Για να χτυπηθεί μ' αυτόν τον τρόπο η ρίζα του κακού που γεννά την ανεργία, δηλαδή, το κεφάλαιο, η ΕΕ, η ΟΝΕ και οι αναδιαρθρώσεις».

«Γιατί το μέλλον που οραματιζόμαστε», τόνισαν, «είναι με λαϊκό μέτωπο, με λαϊκή εξουσία για να καταργηθεί η ανεργία μαζί με την εκμετάλλευση των εργαζομένων».

«Η ψήφος στο ΚΚΕ», σημείωσαν, «είναι ψήφος αξιοπρέπειας για τους άνεργους. Είναι ψήφος για τη ζωή, την επιβίωση, την αλληλεγγύη των εργαζομένων. Είναι ψήφος που δυναμώνει το αντίπαλο δέος απέναντι στην εργοδοτική και κυβερνητική τρομοκρατία».

Ανέφεραν, επίσης, ότι στις μέρες που απομένουν, οι υποψήφιοι του ΚΚΕ και η ΚΟ θα μεταφέρουν σε όλα τα σπίτια, τις φτωχογειτονιές και τη νεολαία, το μήνυμα και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Θα κάνουμε τη νύχτα μέρα γιατί νίκη στις εκλογές για τους άνεργους, θα είναι να βγει πιο ισχυρό το ΚΚΕ.

Συγκεντρώσεις - συσκέψεις στην περιφέρεια

Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονται τα μέλη, οι φίλοι και οι συνεργαζόμενοι με το ΚΚΕ, για να φτάσει παντού το κάλεσμα υπερψήφισης των ψηφοδελτίων του. Ψηφοδέλτια μάχης, αντίστασης, «καθρέφτης» μιας ευρείας συσπείρωσης προοδευτικών δυνάμεων. Σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούνται καθημερινά εκατοντάδες περιοδείες, εξορμήσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις και άλλες εκδηλώσεις για να ακουστεί πλατιά η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Στα πλαίσια αυτά θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω τις επόμενες μέρες.

Πτολεμαΐδα

Σήμερα, Παρασκευή, στις 6.30μ.μ. στην κεντρική πλατεία, θα πραγματοποιηθεί προεκλογική συγκέντρωση με ομιλητή τον Κώστα Σταμπολίδη, γραμματέα Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας, μέλος της ΚΕ και υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ.

Γρεβενά

Σήμερα, Παρασκευή στις 7.30μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσουν οι Γ. Πατάκης και Δ. Τσιρίκας.

Κιλκίς

Την Κυριακή, στις 7μ.μ., στην πλατεία Ειρήνης θα μιλήσουν οι Κώστας Καζάκος, Κ. Βουλγαρόπουλος και ο Π. Παπαδόπουλος στέλεχος της «Κομμουνιστικής Ανανέωσης».

Αλεξάνδρεια

Την Κυριακή, 7μ.μ., στην κεντρική πλατεία θα μιλήσουν οι Μαρία Μπόσκου και Κώστας Ιακωβίδης.

Αλεξανδρούπολη

Τη Δευτέρα, 7μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο θα μιλήσουν ο Ορέστης Κολοζώφ και ο Πολύμερος Μουλούδης από την «Κομμουνιστική Ανανέωση».

Νάουσα

Τη Δευτέρα, στις 7.30μ.μ. στην κεντρική πλατεία θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μπούτας και θα χαιρετίσουν η Μαρία Μπόσκου και ο Γ. Τσεχελίδης.

Θήβα

Την Τρίτη, στις 8μ.μ., στην κεντρική πλατεία θα μιλήσουν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, η Βάσω Γκιόκα και ο Γιώργος Αδαμίδης από την «Κομμουνιστική Ανανέωση».

Σάμος

Η υποψήφια Αγγελική Βαλεοντή - Δεμερτζή καλεί τις γυναίκες για έναν καφέ και συζήτηση για τις εκλογές, την Κυριακή, 26 Μάρτη, στις 11π.μ., στην αίθουσα του Δήμου (πάνω από το ΙΚΑ).

Κάλυμνος

Την Κυριακή η ΚΟΒ Καλύμνου του ΚΚΕ καλεί σε πολιτική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο, στις 8μ.μ., με θέμα: «Τα προβλήματα των ανθρώπων της θάλασσας και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσουν οι Γιώργος Τούσσας και Γιάννης Σκυλλάς.

Αρτα

Την Κυριακή, 26 Μάρτη στις 9μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη ΒΙΓΛΑ στο Μαυρομάτη.

Αγρίνιο

Σήμερα, Παρασκευή ο Σπύρος Στριφτάρης και ο Θ. Κουγκέλης στις 7μ.μ. θα μιλήσουν στη Λεπενού.

Αύριο, Σάββατο, οι Ν. Μωραΐτης, Θ. Κουγκέλης θα μιλήσουν στο Αρχοντοχώρι και τον Μύτικα.

Αρκαδία

Σήμερα, Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Λεωνίδειο, στις 7μ.μ. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κολοβός.

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί προεκλογική συγκέντρωση στο Αστρος, στις 7μ.μ. με ομιλητές τους Γ. Γούργαρη - Δ. Κολοβό.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πληροφορίες για ψηφοφόρους

Το κεντρικό εκλογικό κέντρο της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ λειτουργεί στην οδό Κ. Παλαιολόγου 27. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 282.689 και 285.039.

Οι ετεροδημότες μπορούν να ενημερώνονται για τη μετακίνησή τους από την Επιτροπή Ετεροδημοτών (σ. Μαρίνα Δέλλιου) στα γραφεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ, Εγνατία 89, 1ος Οροφος. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 286.546 και 286.580.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ