Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού «Κόκκινο Αερόστατο»

Αναζητήστε το στον ομώνυμο χώρο του Φεστιβάλ!

Συνεχίζει το ταξίδι του το περιοδικό που επιμελείται η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες νεολαίας, «Το κόκκινο Αερόστατο»... γεμάτο με ιστορίες που δεν περιμένετε.

Στο 7ο τεύχος του παιδικού περιοδικού που κυκλοφορεί αυτήν την περίοδο από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και θα διατίθεται και στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στον ομώνυμο χώρο, οι μικροί αναγνώστες του έχουν τη δυνατότητα να βρουν στην πλούσια θεματολογία του:

-- Ρεπορτάζ και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την παιδική κατασκήνωση που πραγματοποιήθηκε στις 5 - 8 Ιούλη στο πλαίσιο του 27ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, στον Αλισσό της Πάτρας.

-- Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ. Στις συγκεκριμένες σελίδες του περιοδικού βασίζονται πολλές και από τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούνται μέσα στο τριήμερο εκδηλώσεων στο χώρο του «Κόκκινου Αερόστατου».

-- Το αφιέρωμα «Η θαυμαστή ιστορία του ανθρώπου από την αρχή» που αγαπήθηκε μέσα στη χρονιά από τους μικρούς αναγνώστες, φτάνει στο τέλος του! Τα παιδιά μέσα από τις σελίδες του περιοδικού θα γνωρίσουν τη νέα κοινωνία, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Θα μάθουν ότι το πρώτο εργατικό κράτος στην Ιστορία της ανθρωπότητας υπήρξε μέσα στον 20ό αιώνα. «Σήμερα η χώρα αυτή δεν υπάρχει πια. Ομως, οι τροχοί της Ιστορίας, όπως είδαμε και στα προηγούμενα τεύχη, δεν σταματούν ποτέ να κυλούν...».

-- Στις σελίδες της Επιστήμης υπάρχει αφιέρωμα στη ρομποτική. «Από την επιστημονική φαντασία στην πραγματική επιστήμη».

-- Υπάρχουν ακόμα σελίδες επικαιρότητας, όπως για την καινούρια σχολική χρονιά, αλλά και για τις φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

-- Οι σελίδες της Ιστορίας, όπως και το διήγημα, είναι αφιερωμένες στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, με τίτλο: «Η ιστορία αλλιώς».

-- Ακόμα, στο περιοδικό μπορεί κανείς να βρει αγαπημένα θέματα, όπως τη σελίδα για το σκάκι, γρίφους, σπαζοκεφαλιές, εικαστικά, χειροτεχνίες, γνωριμία με μαχητικά αθλήματα.

Μαζί με το περιοδικό δίνεται δώρο αφίσα για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των παιδιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ