Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
Οι νικήτριες ομάδες του Μαθητικού Διαγωνισμού

Θα βραβευτούν το Σάββατο στο Φεστιβάλ

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η ΚΝΕ και ο «Οδηγητής» διοργάνωσαν φέτος Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό συλλογικής ερευνητικής εργασίας, όπου συμμετείχαν με μεράκι πολλές μαθητικές ομάδες από όλη τη χώρα.

Φέτος, η ΚΝΕ κάλεσε τους μαθητές να δημιουργήσουν με ελεύθερο θέμα και να διαγωνιστούν μεταξύ τους ανάλογα με τη μορφή της εργασίας τους. Η κριτική Επιτροπή επέλεξε τις νικήτριες ομάδες για φέτος, που θα βραβευτούν όπως κάθε χρόνο στο Μαθητικό Στέκι του Φεστιβάλ, το Σάββατο στις 6.45 μ.μ.

Ετσι, στην κατηγορία ντοκιμαντέρ - ταινία μικρού μήκους - βίντεο, το βραβείο θα μοιραστούν οι μαθητές των Ανωγείων για το βίντεό τους «Τα Ανώγεια στη θύελλα του φασισμού» και οι μαθητές των Γυμνασίων - Λυκείων Νέας Ιωνίας για το βίντεο που έφτιαξαν για το Μπλόκο της Καλογρέζας.

Στην κατηγορία κόμικ - σκίτσο - graffiti - ζωγραφική ξεχώρισαν και θα βραβευτούν οι μαθητές από τα Λύκεια της Πάτρας για το graffiti που έφτιαξαν για την Παλαιστίνη και οι μαθητές της Λιβαδειάς για το σκίτσο τους με τίτλο «Ενα σκίτσο για τη ζωή μας».

Στην κατηγορία λογοτεχνικό εργαστήρι, μαθητής από Λύκειο της Χαλκίδας που πήρε μέρος στον διαγωνισμό με ένα ποίημα που έγραψε.

Τέλος, πολλές μαθητικές ομάδες επέλεξαν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό με ηλεκτρονικές παρουσιάσεις, που συνδύαζαν κείμενο και οπτικοακουστικό υλικό. Σε αυτήν την κατηγορία ξεχώρισε η εργασία των μαθητών της Αλεξανδρούπολης με θέμα «Η τέχνη στον σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ