Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2018 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΕΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Σημαντική πείρα από την προσπάθεια διάδοσης και αξιοποίησης του «Ριζοσπάστη»

Το προηγούμενο διάστημα, ως Περιφερειακή Οργάνωση ΤΕΙ Αττικής της ΚΝΕ μετρήσαμε ορισμένα σοβαρά βήματα στην αξιοποίηση του «Ριζοσπάστη», κάτι που αποτυπώθηκε και στην αύξηση της διακίνησης του καθημερινού φύλλου 30% κατά μέσο όρο στη χρονιά.

Θέλοντας να ενισχύσουμε παραπέρα αυτή τη δουλειά, συζητήσαμε για το πώς θα παροτρύνουμε το δυναμικό της Οργάνωσης να γραφτούν συνδρομητές. Μ' αυτόν τον στόχο, μπροστά και στο Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ, οργανώσαμε καμπάνια εγγραφής συνδρομητών.

Για αρχή, διαμορφώσαμε και τυπώσαμε ένα έντυπο, μέσα από το οποίο αναδεικνύεται η ανάγκη μελέτης και διάδοσης του «Ριζοσπάστη», καλώντας τα μέλη της ΠΟ να γίνουν συνδρομητές.

Αξιοποιήσαμε αποσπάσματα από τον Λένιν για την αξία και το ρόλο του κομματικού Τύπου, αποτυπώσαμε μάχιμα τα σύγχρονα δεδομένα μέσα στα οποία δίνουμε ως νέοι κομμουνιστές τη μάχη και τα οποία αυξάνουν την ανάγκη να αναβαθμιστεί ο τρόπος δουλειάς μας με τον κομματικό Τύπο, παραθέτοντας παραδείγματα από τη σημερινή εποχή, αλλά και από την Ιστορία του Κόμματος και του «Ριζοσπάστη».

Αξιοποιώντας αυτό το υλικό, προχωρήσαμε σε συζήτηση σε όλη την κλίμακα της Οργάνωσης, πρώτα και κύρια με όλο το στελεχικό δυναμικό. Η συζήτηση δεν περιορίστηκε στο γιατί να γίνει κάποιος συνδρομητής, αλλά και στο πώς ο κάθε σύντροφος ξεχωριστά θα μετρήσει βήματα στο διάβασμά του, πώς θα διαδοθεί καλύτερα η πρόταση του ΚΚΕ στο χώρο ευθύνης μας.

Από την αρχή φάνηκε ότι αυτή η πρωτοβουλία μπορεί να βοηθήσει. Για παράδειγμα, ένα μεγάλο κομμάτι της Οργάνωσης, λόγω του πιεσμένου προγράμματος, ειδικά για αυτούς που εργάζονται, δυσκολεύεται να βρει καθημερινά το χρόνο να μελετήσει την εφημερίδα. Κατανοούνταν επομένως ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο αν έχουν από πολύ νωρίς τον «Ριζοσπάστη» στα χέρια τους, να τον διαβάσουν στη διαδρομή για τη δουλειά τους, να προετοιμαστούν πηγαίνοντας στη σχολή.

Στη συζήτηση αναδείξαμε επίσης ότι αυτή η πρωτοβουλία δεν θα πρέπει να ατονήσει κάποια άλλα στοιχεία της δουλειάς μας. Για παράδειγμα, δεν πρέπει να ατονήσει η μαζική χρέωση εφημερίδας στις ΟΒ, το σαββατιάτικο ραντεβού της Οργάνωσης, το οργανωμένο σχέδιο παρέμβασης με τον «Ριζοσπάστη». Αντίθετα, η εγγραφή συνδρομητών πρέπει να δυναμώσει την πλατιά διακίνηση της εφημερίδας.

Σε ό,τι αφορά το κόστος της συνδρομής, διαμορφώσαμε συλλογικά ένα σχέδιο για το πώς κάθε στέλεχος θα κάνει αποταμίευση μέσα στο καλοκαίρι, ώστε μπροστά στο Φεστιβάλ να έχει συγκεντρώσει τα χρήματα της συνδρομής του. Αλλά και πώς η Οργάνωση θα πάρει μέτρα και θα βοηθήσει όπου χρειαστεί.

Μέσα σε σύντομο διάστημα φάνηκαν θετικά αποτελέσματα από αυτήν τη δουλειά. Βοήθησε αισθητά να εξοικειωθεί με την εφημερίδα ένα κομμάτι της Οργάνωσης που για λόγους τους οποίους έχουμε κατά καιρούς εντοπίσει και συζητήσει, δυσκολευόταν να διαβάσει τον «Ριζοσπάστη». Επέδρασε επίσης αισθητά τόσο στο επίπεδο της συζήτησης που γίνεται στις ΟΒ, όσο και στην ικανότητα της Οργάνωσης να προβληματίζει κόσμο γύρω της, να δουλεύει με την πολιτική του ΚΚΕ.

Φτιάξαμε τη λίστα των υποψήφιων συνδρομητών μας, που τελικά περιέλαβε πολλά στελέχη και μέλη της Οργάνωσης. Ηδη πριν από το Φεστιβάλ, όπως και τις μέρες αυτές, αρκετοί σύντροφοι πήγαν οργανωμένα, όλοι μαζί, να γραφτούν συνδρομητές στον «Ριζοσπάστη». Συνεχίζουμε, με πρωτοβουλία και μεράκι, να πιάσουμε τους στόχους για ακόμα πιο πλατιά διακίνηση, μελέτη, αξιοποίηση του «Ριζοσπάστη»!


Αντρέας ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΤΕΙ Αττικής της ΚΝΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ