Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2018 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Συνεχίστηκε η παρουσίαση αποδεικτικού υλικού για τη δράση της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης

Ο Πατέλης ποζάρει με όπλα και στα δυο χέρια
Ο Πατέλης ποζάρει με όπλα και στα δυο χέρια
Στη διαδικασία της ανάγνωσης εγγράφων στη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης συνεχίστηκε η παρουσίαση πλούσιου αποδεικτικού υλικού που κατατέθηκε από την Πολιτική Αγωγή, και συγκεκριμένα μια σειρά αποκαλυπτικά βίντεο που αφορούν την εγκληματική δράση της.

Παρουσιάστηκε επίσης στο δικαστήριο η σημαντική τεχνική μελέτη του ερευνητικού κέντρου «Forensic Architecture» για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η οποία ζητήθηκε από την οικογένειά του. Αυτή βασίστηκε στο οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει στη δικογραφία (κοντινές κάμερες ασφαλείας, απομαγνητοφωνήσεις του εσωτερικού συστήματος επικοινωνίας της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ) και στις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων.

Η έρευνα συγχρονίζει τα βίντεο των καμερών ασφαλείας και τα διαθέσιμα ηχητικά ντοκουμέντα, καθώς και τα sms των χρυσαυγιτών και τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και θυμάτων. Από το αποτέλεσμά της προέκυψαν το ακριβές χρονοδιάγραμμα της δολοφονίας και η σχετική θέση του Παύλου Φύσσα, των χρυσαυγιτών και της αστυνομίας. Η μελέτη επιβεβαίωσε την οργανωμένη φύση της επίθεσης του τάγματος εφόδου και προκάλεσε και αυτή ερωτήματα σχετικά με το ρόλο της αστυνομίας, ειδικότερα της ομάδας ΔΙΑΣ, που ολιγώρησε και δεν απέτρεψε τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού.

Μιχαλολιάκος και Παππάς χαιρετούν ναζιστικά μπροστά στη σημαία
Μιχαλολιάκος και Παππάς χαιρετούν ναζιστικά μπροστά στη σημαία
Οπως αποδεικνύεται μεταξύ άλλων από το οπτικοακουστικό υλικό, αν και οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί είχαν φτάσει στην περιοχή από την αρχή της επίθεσης αποφάσισαν να κάνουν τον κύκλο του οικοδομικού τετραγώνου χάνοντας χρόνο, γεγονός που δεν διαβίβασαν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΔΙΑΣ, ούτε ανέφεραν στις μαρτυρίες τους. Επίσης, ενώ την ώρα του μαχαιρώματος ήταν κοντά, και πάλι επέλεξαν να μην παρέμβουν. Βίντεο από κάμερα της οδού Τσαλδάρη 68 αποτυπώνει τη στιγμή της δολοφονίας, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τη στιγμή που ο Ρουπακιάς προσέγγιζε το σημείο του εγκλήματος ο Φύσσας περιτριγυριζόταν από 3-4 άτομα της ναζιστικής οργάνωσης. Στο βίντεο είναι επίσης διακριτά τα κράνη των αστυνομικών στο σημείο της δολοφονίας την ώρα που φτάνει ο Ρουπακιάς.

Τα ψέματα των χρυσαυγιτών έχουν κοντά ποδάρια

Επιπροσθέτως, από το υλικό των βίντεο που εξετάστηκε στο δικαστήριο αναδείχθηκαν και καταρρίφθηκαν για πολλοστή φορά τα ψέματα της Χρυσής Αυγής. Η άρνηση της ναζιστικής οργάνωσης για τις εγκληματικές πράξεις της, και ταυτόχρονα το υλικό που καταδεικνύει ακριβώς το αντίθετο...

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

- Τον Κασιδιάρη σε εκπομπή να κατηγορεί για τραγικό φωτομοντάζ δημοσιευμένη φωτογραφία του με νέα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης που κρατούν όλοι μαζί τη σημαία της «Βέρμαχτ»: «Υπήρχε μία σημαία με έναν κέλτικο σταυρό, ένα εθνικιστικό σύμβολο, και έβαλε πάνω μία σβάστικα όπου δεν χρειάζεται να είσαι έμπειρος για να δεις ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι τραγικό φωτομοντάζ, διότι (...) χωρίς να έχει αέρα η σημαία αυτή φουσκώνει», λέει χαρακτηριστικά. Η αλήθεια αναδείχθηκε από τα αναγνωστέα έγγραφα του κατηγορητηρίου, κατά την εξέταση του κινητού στο οποίο υπήρχε αυτούσια η σχετική φωτογραφία.

- Τον Μπαρμπαρούση να αρνείται ότι χρυσαυγίτες έχουν κάνει ελέγχους ή έχουν σπάσει πάγκους στις λαϊκές αγορές και το ίδιο διάστημα να κάνει δηλώσεις όπως «Είμαι έτοιμος σε ανύποπτο χρόνο να πάω να ξανακάνω ελέγχους και αυτήν τη φορά ίσως να μην κλωτσήσουμε χαρτοκούτια...».

- Τον Κασιδιάρη επίσης να διαψεύδει και να αποποιείται την ευθύνη της επίθεσης στο «Συνεργείο» («Εγώ ξέρω ότι σήμερα έγιναν 8 προσαγωγές για κάτι που φαντάστηκαν οι αναρχικοί») κι από την άλλη τον Παναγιώταρο να την προαναγγέλλει: «Οσονούπω θα κάνουμε πολύ δυνατή παρουσία στην Ηλιούπολη, έχουμε ξαναπάει στο παρελθόν, αλλά λίαν συντόμως, πολύ λίαν (sic), θα κάνουμε τη βόλτα μας και εκεί, όπως ξέρουμε εμείς, και όποιος έχει τσαγανό και αντίρρηση ας έρθει να μας το πει...».

Ενδεικτικό για τα ψέματα της Χρυσής Αυγής για το ναζιστικό χαρακτήρα της είναι και το βίντεο που είχε δει τη δημοσιότητα και προβλήθηκε στο δικαστήριο, από τη συναυλία των ναζιστών στην Αθήνα το 2005. Στη ναζιστοσύναξη συμμετείχαν ο αρχηγός Μιχαλολιάκος και ο στενός ηγετικός πυρήνας του (Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Γερμενής, Ματθαιόπουλος, Μισιάκας), οι οποίοι τιμούσαν τους ναζί, χαιρετώντας ναζιστικά και τραγουδώντας ύμνους των SS υπό τη σημαία της «Βέρμαχτ».

Αποκαλυπτική είναι και η ομιλία Κασιδιάρη από το βίντεο σε εκδήλωση στις Θερμοπύλες το 2008, για την αρχαία «κρυπτεία»: «Είμαστε η ασπίδα της Σπάρτης που καρτερικά φυλάει το σώμα της Ελλάδος. Συνεχίζουμε τον μοναχικό μας δρόμο, υπομένοντας τις διώξεις, τις συκοφαντίες, τα συνεχή χτυπήματα των εχθρών που πληγώνουν με βαθιές χαρακιές τον όγκο της ασπίδας μας, και αναμένουμε τη στιγμή της μεγάλης αντεπίθεσης, βαδίζοντας στα χνάρια της αρχαίας κρυπτείας, που έπληττε αθόρυβα, μέσα στο απόλυτο σκότος και τη σιωπή, τους εσωτερικούς εχθρούς της πόλεως»...

Τα όπλα από τα ...«Jumbo»

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύονται στη δίκη της Χρυσής Αυγής συντριπτικά στοιχεία και ντοκουμέντα, τα οποία επιβεβαιώνουν τη στρατιωτική δομή και εκπαίδευση της ναζιστικής οργάνωσης. Αλλωστε, τα τάγματα εφόδου μιμούνται τα αντίστοιχα του Χίτλερ πριν την άνοδό του στην εξουσία. «Είμαστε στρατός», λέει σε όλους τους τόνους ο Μιχαλολιάκος στο υλικό που προέκυψε και από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του στη διαδικασία των αναγνωστέων. Πολλές είναι οι φωτογραφίες στελεχών που ποζάρουν οπλισμένοι, ανάμεσά τους ο Ρουπακιάς, ο Κασιδιάρης κ.ά., επίσης τα φωτογραφικά ντοκουμέντα όπου εμφανίζονται μέλη της Χρυσής Αυγής να ακολουθούν εκπαίδευση παραστρατιωτικής ομάδας, με χρησιμοποίηση υλικών παραλλαγής για να μη γίνονται αντιληπτοί από τον εχθρό. Μετέχουν στη στρατιωτική κατασκήνωση στον ποταμό Νέδα. Εκπαιδεύονται ένοπλα, κινούνται σε αντίθετη φορά από τα νερά του ποταμού, οργανώνουν σκοπιές, χρησιμοποιούν καμουφλάζ. Φωτογραφίες σε νυχτερινή επιφυλακή, πεζοπορία, «έρπινγκ», κάλυψη από τον εχθρό με όπλα, σε νυχτερινή εκπαίδευση και διαβίωση.

Αυτήν τη φορά, από τις εκθέσεις εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της αστυνομίας για τα όπλα αναδείχθηκε στην πρόσφατη διαδικασία της ανάγνωσης εγγράφων, μεταξύ άλλων, ότι ο αρχηγός Μιχαλολιάκος, πέντε βουλευτές της ΧΑ και άλλα μέλη της διέθεταν παράνομα τουλάχιστον 16 πλήρως λειτουργικά όπλα, χωρίς καμία σχετική νόμιμη άδεια. Επιπρόσθετα καταγράφονται πάνω από 850 σφαίρες και φυσίγγια (όχι κυνηγετικά), όπως και σιδερογροθιές, πτυσσόμενες ράβδοι, κροτίδες, μαχαίρια, στιλέτα και ξιφίδια κ.λπ. Στις έρευνες του 2013 στο σπίτι του Μιχαλολιάκου εντοπίστηκαν π.χ. τρία παράνομα όπλα και 248 φυσίγγια.

Σε σωματικό έλεγχο στον Μίχο βρέθηκε ένα πιστόλι, ενώ στο σπίτι του εντοπίστηκαν ένα ημιαυτόματο πιστόλι και ένα ακόμη λειόκανο «Maverick», που είχε υποστεί τροποποιήσεις ώστε να χαρακτηρίζεται όπλο. Και ο Λαγός είχε ένα όπλο κρότου - λάμψης που έχει υποστεί τροποποιήσεις και χαρακτηρίζεται κανονικό ραβδωτό όπλο. Στο σπίτι του Κασιδιάρη βρέθηκαν ένα λειόκανο και μια επαναληπτική καραμπίνα «Maverick». Τέλος, ο Παναγιώταρος, το όπλο του οποίου πυροβόλησε τουλάχιστον 10 φορές στην κηδεία του Ντερτιλή το 2013, είχε ημιαυτόματο μάρκας «Springfield», διαμέτρου 9 χιλιοστών, κατασκευασμένο στην Κροατία, χωρητικότητας 19 φυσιγγίων.

Θυμίζουμε ότι και για τα όπλα υπήρχαν διάφοροι αστείοι ισχυρισμοί της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, όπως ότι είναι αεροβόλα, είναι πλαστικά, είναι από τα «Jumbo» κ.ά.

Το δικαστήριο ανέγνωσε επίσης, με πρόταση της Πολιτικής Αγωγής, δεκάδες αποφάσεις που αφορούν εγκληματικές πράξεις στελεχών, μελών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής. Οπως π.χ. την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Α. Ανδρουτσόπουλου ή «Περίανδρου» (για την απόπειρα δολοφονίας του Δ. Κουσουρή) το 2004 και την επικύρωση της επίσης καταδικαστικής απόφασης του Εφετείου του 2009 (που είχε ήδη διαβαστεί από τον κατάλογο των αναγνωστέων της Εισαγγελίας) από τον Αρειο Πάγο το 2010.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ