Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Τουλάχιστον 115 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 383 τραυματίστηκαν στις μάχες μεταξύ αντίπαλων παραστρατιωτικών οργανώσεων (ανάμεσά τους οι οργανώσεις «7η Ταξιαρχία», «Επαναστατικές Ταξιαρχίες Λιβύης», «Ναουάσι» κ.ά.) που μαίνονται επί περίπου ενάμιση μήνα στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, ανακοίνωσε χτες εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της χώρας, εκφράζοντας το φόβο ότι ο αριθμός των νεκρών «μπορεί να εκτοξευτεί εξαιτίας της κρίσιμης κατάστασης των τραυματιών και των συνεχιζόμενων μαχών».

ΝΤΑΡ ΕΣ ΣΑΛΑΜ.-- Η τραγωδία με το ναυάγιο του υπερφορτωμένου πλοίου στη λίμνη Βικτόρια, στην Τανζανία, που βούλιαξε την Πέμπτη, εξελίσσεται καθώς οι επιβεβαιωμένοι νεκροί έχουν φτάσει τους 227, χωρίς οι αρχές να είναι βέβαιες για τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων, όπως συμβαίνει συχνά στην περιοχή, όπου οι εφοπλιστές θέλουν να βγάλουν το μέγιστο κέρδος, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν αυτά τα ...προαναγγελθέντα εγκλήματα.

ΟΣΛΟ.-- Στη σύλληψη ενός 51χρονου Ρώσου ειδικού στις νέες τεχνολογίες προχώρησαν την Παρασκευή οι νορβηγικές αρχές με την κατηγορία της κατασκοπίας. Ο εν λόγω ειδικός έπαιρνε μέρος σε ένα συνέδριο των διοικητικών υπηρεσιών ευρωπαϊκών κοινοβουλίων και εργαζόταν στη Ρωσική Δούμα (το αντίστοιχο κοινοβούλιο), ενώ συνελήφθη κατόπιν πρόσκλησης κάποιων συνέδρων που κάλεσαν την υπηρεσία ασφαλείας «λόγω της συμπεριφοράς του στη διάρκεια των διήμερων εργασιών».

ΒΙΕΝΝΗ.-- Η 47χρονη πρώην υπουργός Υγείας, Πάμελα Ρέντι - Βάγκνερ, αναδείχθηκε στην ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Αυστρίας (SPO), μετά την παραίτηση του πρώην καγκελάριου, Κρίστιαν Κερν, ο οποίος θα είναι ο επικεφαλής υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών στις ερχόμενες ευρωεκλογές. Η επίσημη απόφαση αναμένεται να παρθεί σήμερα από την ηγεσία του SPO.

ΤΥΝΙΔΑ.-- Οι πιο καταρρακτώδεις βροχές από το 1995 σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο στη βορειοανατολική Τυνησία, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και δύο αδελφές ηλικίας 20 και 25 ετών, που ήταν εργάτριες και πήγαιναν στο εργοστάσιο για δουλειά. Ο Τυνήσιος πρωθυπουργός Γιουσέφ Σαχέντ επισκέφτηκε την πόλη Ναμπέουλ (70 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας, Τύνιδα) την Κυριακή, δίνοντας υπόσχεση πως θα ξεκινήσουν άμεσα δουλειά τα συνεργεία για την αποκατάσταση των ζημιών και πως θα δοθούν οικονομικές αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο 38χρονος Ολλανδός τουρίστας, που σήμανε συναγερμό την Κυριακή στην είσοδο επισκεπτών των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο και αρχικά συνελήφθη για κατοχή όπλου τέιζερ, είχε στην πραγματικότητα στην κατοχή του μόνο μια κλειδοθήκη.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Αμερικανός υφυπουργός Δικαιοσύνης Ροντ Ροζενστάιν υπέβαλε χτες προφορικά την παραίτησή του στον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι, πριν τον απολύσει από τη θέση του ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Ο Ροζενστάιν ήταν εκείνος που ανέθεσε στον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ να ερευνήσει την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ με τη Ρωσία πριν από τις εκλογές του 2016 και ήταν ο αρμόδιος για την επίβλεψη της έρευνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ