Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Καταγγέλλει τις φιλοπόλεμες δηλώσεις Τραμπ

Την κατηγορηματική καταδίκη της παρέμβασης του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και των προτροπών του για ανατροπή της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο, από το στρατό της χώρας, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας. Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «οι φιλοπόλεμες δηλώσεις που έκανε στην 73η ΓΣ του ΟΗΕ με στόχο την προώθηση στρατιωτικού πραξικοπήματος δείχνουν την πολιτική της αλλαγής του καθεστώτος, που προωθεί με τη συμμετοχή ορισμένων κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής.

Δεν αποτελούν ένα μεμονωμένο γεγονός, δεδομένου ότι έρχονται σε ένα πλαίσιο διαδοχικών απειλών στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα και υπό την αυξημένη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή, με στόχο την πρόκληση μιας περιφερειακής σύγκρουσης σε αφάνταστες αναλογίες, στην οποία το κράτος της Βενεζουέλας επικυρώνει τη δέσμευσή του για ειρήνη και περιφερειακή σταθερότητα».

Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος της χώρας, απαντώντας στο επιχείρημα ότι η Βενεζουέλα εξάγει μετανάστευση, σημείωσε ότι με βάση επίσημα στοιχεία, αυτή τη στιγμή στη Βενεζουέλα ζουν 9.190.000 ξένοι ή το 29% του πληθυσμού (5,6 εκατ. Κολομβιανοί, 1 εκατ. από αραβικές χώρες, 500.000 από Κίνα, Περού, Εκουαδόρ, 400.000 από Πορτογαλία, 250.000 από Ισπανία, 200.000 από Ιταλία και άλλες μικρότερες κοινότητες). Την ίδια ώρα, λόγω της εσωτερικής κοινωνικοπολιτικής σύγκρουσης στην Κολομβία και των προβλημάτων με το εμπόριο ναρκωτικών, έχουν μεταναστεύσει πάνω από 12.000 Κολομβιανοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ