Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Κινητοποίηση για ΒΑΕ και επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Την Τετάρτη 3/10, με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος

Σε απεργίες και στάσεις εργασίας την Τετάρτη 3/10 κατεβαίνουν Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων του Δημοσίου, αντιδρώντας στο προωθούμενο νέο χτύπημα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ).

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων Συνδικάτα καλούν τη μέρα εκείνη σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ.

Μεταξύ αυτών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ) και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης, που έχουν πάρει απόφαση για απεργία καθώς και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ) που έχει κηρύξει στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.).

Κάλεσμα στην απεργία και στη συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος απευθύνει και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, καλώντας μεταξύ άλλων σε κλιμάκωση του αγώνα για: Καμιά περικοπή στα ΒΑΕ. Ενταξη και άλλων ειδικοτήτων. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που αύξησαν τα όρια ηλικίας και έβγαλαν ειδικότητες από τα ΒΑΕ. Κανένας συμψηφισμός προσωπικής διαφοράς και ανθυγιεινού επιδόματος.

Αναδεικνύοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σημειώνει ότι στα τρία χρόνια διακυβέρνησής της «νομοθέτησε και έθεσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κατάργηση των ΒΑΕ. Εγκαταλείφθηκε η χρηματοδότηση υποδομών και μηχανημάτων, διογκώθηκαν οι ελλείψεις σε προσωπικό, γενικεύτηκαν οι ελαστικές μορφές εργασίας, με αποτέλεσμα οι νεκροί και τσακισμένοι εργάτες να έχουν φτάσει σε θλιβερά επίπεδα. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί (...) είναι σε διάλυση, τα μέσα ατομικής προστασίας, οι γιατροί Εργασίας και οι τεχνικοί Ασφαλείας είναι άγνωστες λέξεις στα περισσότερα αμαξοστάσια. Δεν υπάρχει ούτε μελέτη για τις επαγγελματικές ασθένειες και τους κινδύνους».

«Τεράστιες είναι οι ευθύνες της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ και της πλειοψηφίας ΠΟΕ - ΟΤΑ», προσθέτει το Συνδικάτο, καταγγέλλοντας ότι «δεν έβγαλαν άχνα όταν ψηφιζόταν το πολυνομοσχέδιο που χτύπαγε τα ΒΑΕ και το δικαίωμα στην απεργία».

  • Στη Θεσσαλονίκη, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων του νομού καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 3/10 και ανακοινώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Απεργούν στις 2/10 οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι»

Στο μεταξύ, σε μαζική συμμετοχή στην απεργία που οργανώνει μια μέρα πριν, την Τρίτη 2/10, και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, στις 10.30 π.μ., καλεί τους εργαζόμενους στις δομές το Πανελλήνιο Συντονιστικό Οργανο Συλλόγων και Σωματείων «Βοήθεια στο Σπίτι». Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών.

Οι εργαζόμενοι, που ζουν σε διαρκή ομηρία για 15 συνεχόμενα χρόνια, αντιδρούν στον εμπαιγμό της κυβέρνησης που, παρά τις υποσχέσεις της για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, προωθεί διαγωνισμό, αφήνοντας πολλούς από τους σημερινούς εργαζόμενους έξω, ενώ προβλέπει και λιγότερες από τις σημερινές θέσεις εργασίας.

Το Συντονιστικό απαιτεί από την κυβέρνηση «να πάρει πίσω τον σχεδιασμό αυτόν» και να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που θα κατοχυρώνει το υφιστάμενο προσωπικό, καταργώντας τη 15ετή ομηρία και θα αναγνωρίζει την πραγματική σχέση εργασίας που είναι αορίστου χρόνου. Ακόμα απαιτεί: Αναγνώριση και καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους οικογενειακούς βοηθούς. Πλήρωση όλων των κενών θέσεων εργασίας. Αντικατάσταση όλου του στόλου των αυτοκινήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ