Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Εξω οι νόθοι, οι εργοδότες και το «συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας από τα σωματεία!

Την κατρακύλα χωρίς πάτο του εργοδοτικού συνδικαλισμού καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και ξεκαθαρίζει ότι «εισαγγελείς και αστυνομία δεν έχουν καμιά δουλειά στα συνέδρια και τις κινητοποιήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος».

Στην Κατερίνη, τονίζει, ξύπνησαν «αλήστου μνήμης εποχές», καθώς συνδικαλιστές «καλούνται στο Τμήμα "διά υπόθεσίν τους"», ενώ «το συνέδριο - παρωδία, όποτε γίνει, θα πραγματοποιηθεί με τον έλεγχο από την αστυνομία για το ποιοι θα πάρουν μέρος, με κλοιό αστυνομικών δυνάμεων, που θα εμποδίζουν εργαζόμενους μέλη να προσέλθουν στο χώρο ενός εργατικού σωματείου!».

Το ΠΑΜΕ καλεί «κάθε τίμιο συνδικαλιστή, όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις (...) Το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση χωρίς τον χωροφύλακα και το "συνδικαλιστικό" της Ασφάλειας κατακτήθηκε με ποταμούς αίματος και αμέτρητες θυσίες ολόκληρων γενεών αγωνιστών, πρωτοπόρων εργατών και εργατριών».

Και τονίζει: «Αυτοί που υποτίθεται ότι οι εργαζόμενοι τους στηρίζουν με την ψήφο τους, τους εκλέγουν αντιπροσώπους τους για το Εργατικό Κέντρο με ευρεία πλειοψηφία, γιατί δεν καλούν τους συναδέλφους τους να πάρουν μέρος και με τις αποφάσεις τους να υπερασπιστούν και να διαφυλάξουν τις διαδικασίες του συνεδρίου; Γιατί πολύ απλά όλα είναι ένα ψέμα, μια νοθεία, ένας μηχανισμός παραγωγής αντιπροσώπων με σκοπό τον έλεγχο των οργάνων του συνδικαλιστικού κινήματος, μία σφραγίδα. Είναι έτοιμοι να πάρουν όλα τα μέτρα καταστολής, να διαφυλάξουν και να νομιμοποιήσουν την εκτεταμένη νοθεία για τη διαμόρφωση πλαστών συσχετισμών ενόψει του Συνεδρίου της ΓΣΣΕ όπου άρχισαν "να ξαναψηφίζουν τα δέντρα".

Κάνουμε σε όλους σαφές και ξεκάθαρο ότι οι δυνάμεις που αγωνιζόμαστε μέσα στο κίνημα για την ανασύνταξή του, για τη μαζικοποίησή του, δεν θα επιτρέψουμε στις διαδικασίες των συνδικαλιστικών οργάνων να παρέμβει το "συνδικαλιστικό" της Ασφάλειας, οι κατασταλτικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ.

Οσοι κινούν τα νήματα πίσω από αυτές τις μεθοδεύσεις, κυβέρνηση, εργοδοσία, πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, να ξέρουν ότι δεν θα τους περάσει και η νοθεία θα αποκαλυφθεί και θα απομονωθεί. Οι εργαζόμενοι ξέρουν να θωρακίζουν τις διαδικασίες των οργάνων τους και δεν χρειάζονται κανενός είδους προστασία.

Εξω οι νόθοι, οι εργοδότες και το "συνδικαλιστικό" της Ασφάλειας από τα σωματεία. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ