Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Συμφωνία για φυσικό αέριο από το Ισραήλ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας «Noble Energy», της ισραηλινής «Delek Drilling» (εκμεταλλεύονται τα κοιτάσματα «Λεβιάθαν» και «Ταμάρ») και της αιγυπτιακής «East Gas» υπέγραψαν χτες συμφωνίες αξίας περίπου 518 εκατ. δολαρίων για την υποστήριξη της μεταφοράς φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα «Λεβιάθαν» και «Ταμάρ» της ισραηλινής ΑΟΖ προς την Αίγυπτο.

Οι εταιρείες θα έχουν το 39% των μετοχών της εταιρείας «East Mediterranean Gas» (που απαρτίζει η ισραηλινο-αιγυπτιακή κοινοπραξία «Evsen Group», «Merhav», PTT, EMI-EGI LP και η αιγυπτιακή «Egyptian General Petroleum Corp.»), που έχει υπό την ευθύνη της την ιδιοκτησία και τη διαχείριση λειτουργίας του αγωγού μήκους 90 χλμ. που συνδέει το ισραηλινό δίκτυο φυσικού αερίου από το Ασκελόν με το αιγυπτιακό δίκτυο φυσικού αερίου στο Ελ Αρίς.

Οι συμφωνίες θεωρούνται σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση εκπλήρωσης της συμφωνίας 15 δισ. δολαρίων που υπογράφηκε τον περασμένο Φλεβάρη μεταξύ των ενεργειακών μονοπωλίων «Νοble Energy» και «Delek Drilling» για την παροχή ισραηλινού φυσικού αερίου στην Αίγυπτο από τα υποθαλάσσια κοιτάσματα «Ταμάρ» και «Λεβιάθαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ