Σάββατο 6 Οχτώβρη 2018 - Κυριακή 7 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ: Να μην πληρώσει ο λαός ξανά τα βάρη τραπεζών και επιχειρηματικών ομίλων

Οι εργαζόμενοι, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, να συγκρουστούν με κάθε αντιλαϊκή «λύση» που προωθούν κυβέρνηση - κεφάλαιο - ΕΕ, με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, που παράγει κρίσεις, φτώχεια και πολέμους

  • Η αναταραχή στο χρηματιστήριο, με τις μετοχές ορισμένων τραπεζών, αποδεικνύει πως το κλίμα εφησυχασμού που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση είναι τελείως επίπλαστο. Η καπιταλιστική ανάπτυξη στην Ελλάδα είναι εύθραυστη και αρκεί ένα ελαφρύ σοκ για να την εκτροχιάσει.
  • Οι εξελίξεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα είναι κάθε άλλο παρά βέβαιες, αφού συναρτώνται με την πορεία της εγχώριας και της διεθνούς οικονομίας, την πιθανότητα εκδήλωσης νέας κρίσης, τα παιχνίδια που ασκούνται στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, τις αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα. Η ΝΔ συγκαλύπτει ότι τα προβλήματα των τραπεζών δεν είναι προβλήματα διαχείρισης, αλλά του ίδιου του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
  • Το ενδεχόμενο ανάγκης ενός νέου πακέτου κρατικής στήριξης των τραπεζών είναι ανοιχτό. Η κυβέρνηση θα επιτείνει τις προσπάθειες να μεταφέρει το βάρος της κρίσης στο λαό, είτε επιταχύνοντας τους πλειστηριασμούς είτε «κουρεύοντας» τους μικροκαταθέτες, με τη στήριξη κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ.

ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ