Σάββατο 6 Οχτώβρη 2018 - Κυριακή 7 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τύφλα να 'χουν οι τραπεζίτες!

Καιρό είχε να εμφανιστεί γενικώς η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ). Τι ήταν όμως αυτό που την... «ταρακούνησε» και εδέησε να βγάλει ανακοίνωση; Οχι, δεν είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες και συνολικά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, δεν είναι τα προβλήματα που έχουν τα χρεωμένα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν πλειστηριασμούς, κατασχέσεις και εκβιασμούς, αλλά... τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τραπεζίτες!

Μιλώντας ως εκπρόσωπος των τραπεζιτών και όχι των τραπεζοϋπαλλήλων, η ΟΤΟΕ εκφράζει την ανησυχία της για την «κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο των Τραπεζών», μιλάει για «τη βραδυφλεγή βόμβα των κόκκινων δανείων» από την οποία οι τράπεζες πρέπει να απαλλαγούν, για να στηρίξουν «την πραγματική (βλ. καπιταλιστική) οικονομία».

Κατά τ' άλλα, οι συνεχείς μειώσεις προσωπικού στις τράπεζες, η επέκταση του φαινομένου των εργολαβικών εργαζομένων και των εργαζομένων που ο ένας εργοδότης τούς «ενοικιάζει» στον άλλο, συνολικά το πετσόκομμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον κλάδο, είτε είναι σαν να μην υπάρχουν καθόλου για τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές, είτε αναφέρονται φευγαλέα κάπου «στα ψιλά», για τα μάτια του κόσμου. Και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς δηλαδή, όταν το ξεζούμισμα των εργαζομένων είναι προϋπόθεση για να βελτιωθεί... «η κατάσταση στο χώρο των τραπεζών», να αυξηθούν δηλαδή τα κέρδη των αφεντικών και να στηρίξουν «την πραγματική οικονομία»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ