Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Υψηλοί τόνοι αλλά ούτε λέξη για την «ταμπακιέρα»

Την «ενόχλησή» του για τις δηλώσεις Καμμένου στις ΗΠΑ αφήνει να διαρρέει το Μέγαρο Μαξίμου, υποδαυλίζοντας τα διάφορα σενάρια και τις διεργασίες στο αστικό πολιτικό σύστημα και βέβαια την κάλπικη αντιπαράθεση με τα άλλα αστικά κόμματα μακριά απ' το κύριο, που δεν είναι άλλο απ' τη μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση και τη στοίχιση με τα ευρωατλαντικά σχέδια, πολιτική την οποία από κοινού στηρίζουν.

Μετά το Μαξίμου και τον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση, σειρά πήραν χτες ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς, οι οποίοι με δηλώσεις τους άφησαν αιχμές κατά του Π. Καμμένου. Ο Ν. Κοτζιάς δήλωσε ότι «δεν θα μιλήσω για άλλα θέματα. Ο ΥΠΕΞ δεν πρέπει να μιλάει πολύ για να ακούγεται όταν μιλάει», ενώ ο Ν. Παππάς πρόσθεσε ότι «αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς, πρέπει να μιλάνε μετρημένα».

Την υπόθεση δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη τα άλλα κόμματα. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, μίλησε για «αδύναμο πρωθυπουργό», που «δεν μπορεί ή δεν θέλει να ελέγξει τον υπουργό Αμυνας», και πρόσθεσε ότι η χώρα «χάνει δύναμη, σοβαρότητα και αξιοπιστία. Διασύρεται διεθνώς (...) Πρέπει να απαλλαγεί το συντομότερο από αυτό το συνονθύλευμα του κυνισμού και της ανικανότητας που παριστάνει την κυβέρνηση».

Απαντώντας το Μέγαρο Μαξίμου κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «δεν πολιτεύεται με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, αλλά με το άγχος της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ» και ότι «κατηγορεί την κυβέρνηση που βγάζει τη χώρα από την κρίση, ενισχύει το γεωπολιτικό της ρόλο και σταθεροποιεί τα Βαλκάνια».

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, δήλωσε πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχει δύο υπουργούς Εξωτερικών, ενώ ο τομεάρχης Αμυνας, Β. Κικίλιας, εκτίμησε ότι η δεδηλωμένη χάθηκε στην Ουάσιγκτον.

Η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι «ο συνεταιρισμός Τσίπρα - Καμμένου βλάπτει τη χώρα, την αξιοπιστία της και τα εθνικά της συμφέροντα. Είναι κατάντια, να φύγουν τώρα».

Το Ποτάμι έκανε λόγο για «ψεκασμένες προτάσεις που εκθέτουν τη χώρα» και ότι «η ευθύνη για το ρεζίλεμα ήταν και είναι του κ. Τσίπρα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενισχύεται η παρουσία ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη Λάρισα (2018-12-14 00:00:00.0)
Διεργασίες στο αστικό πολιτικό σύστημα με «μοχλό» το Σκοπιανό (2018-10-11 00:00:00.0)
Διαμάχη για τις πωλήσεις στρατιωτικού υλικού (2017-11-22 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το «Noor 1» (2017-06-23 00:00:00.0)
Περιγραφές και δηλώσεις έξω από το κάδρο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών (2016-11-24 00:00:00.0)
Επίσκεψη του Τούρκου πρέσβη στο φόντο ανταγωνισμών (2015-05-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ