Σάββατο 13 Οχτώβρη 2018 - Κυριακή 14 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Με εκδήλωση τίμησε την 74η επέτειο της Απελευθέρωσης της Αθήνας

Με εκδήλωση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα τίμησε, την Παρασκευή το πρωί, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ την 74η επέτειο της Απελευθέρωσης της Αθήνας.

Την εκδήλωση, όπου συμμετείχαν πλήθος παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ από όλη την Αττική, αγωνιστές, φίλοι και απόγονοι της ηρωικής δρακογενιάς, χαιρέτισε ο Γρηγόρης Τουγλίδης, Α' αντιπρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ από τον πρόεδρο, Χρήστο Τσιντζιλώνη, εκ μέρους της ΠΕΚΑΜ από τον αντιπρόεδρο Λάζαρο Κυρίτση και εκ μέρους της ΠΕΑΦΕ από την πρόεδρο Γεωργία Μαχαίρα.

Ο Γρ. Τουγλίδης αναφέρθηκε στην απελευθέρωση της χώρας από το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, με οδηγό και αιμοδότη το ΚΚΕ, και κατήγγειλε την επιχείρηση αποχρωματισμού της Εθνικής Αντίστασης και παραχάραξης της Ιστορίας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην κοροϊδία της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, λέγοντας, μεταξύ άλλων, με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου στη χώρα μας: «Υπενθυμίζουμε ότι είναι το ΚΚΕ που από την απελευθέρωση μέχρι σήμερα, σε συνεργασία με τις αντιστασιακές οργανώσεις και με την ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, σταθερά διεκδικούμε την πληρωμή των γερμανικών οφειλών - πολεμικών αποζημιώσεων και το κατοχικό δάνειο». Υπενθύμισε ότι πρόσφατα το ΚΚΕ έφερε το θέμα στην Ευρωβουλή, καταθέτοντας την Αναφορά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, την οποία αρνήθηκε να στηρίξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Και συνέχισε λέγοντας: «Τώρα έρχονται να μας ξαναπούν πως θα διεκδικήσουν τις γερμανικές αποζημιώσεις και αναγγέλλουν πως τώρα, προεκλογικά, θα φέρουν για ψήφιση στη Βουλή το σχετικό πόρισμα, το οποίο δεν αναφέρεται σε διεκδίκηση. Ομως, κουβέντα για την πραγματική διεκδίκηση δε λένε. Απ' όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις καμία ποτέ δεν διεκδίκησε - μαζί και η σημερινή κυβέρνηση - τις γερμανικές οφειλές-πολεμικές αποζημιώσεις. Αν δεν υπήρχαν το ΚΚΕ και οι αντιστασιακές οργανώσεις, είμαστε σίγουροι ότι θα είχε ξεχαστεί εντελώς το ζήτημα.

Αυτή είναι η αλήθεια και προειδοποιούμε ότι δεν δεχόμαστε άλλη κοροϊδία από τη σημερινή κυβέρνηση. Που συνθλίβει οικονομικά με τα μνημόνια το λαό, ενώ μετατρέπει όλη τη χώρα σε αμερικανοΝΑΤΟική βάση εκθέτοντας το λαό σε θανάσιμους κινδύνους με τη συμμετοχή τους σε όλους τους πολεμικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ