Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Νέες ισραηλινές επιδρομές και απειλές

Νέες δολοφονίες του Ισραήλ στη Γάζα, από τον χτεσινό μαζικό βομβαρδισμό

Copyright 2018 The Associated

Νέες δολοφονίες του Ισραήλ στη Γάζα, από τον χτεσινό μαζικό βομβαρδισμό
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΓΑΖΑ.--

Η ισραηλινή κυβέρνηση κλιμακώνει τις επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας και τις απειλές για επίδειξη «μεγαλύτερης στρατιωτικής πυγμής», με αφορμή την εκτόξευση ρουκέτας στη μεγαλύτερη πόλη του νότιου Ισραήλ, Μπερ Σεβά, από τα παλαιστινιακά εδάφη, την ευθύνη της οποίας αρνήθηκαν οργανώσεις που δρουν στη Λωρίδα της Γάζας, όπως η «Χαμάς» και η «Ισλαμική Τζιχάντ».

Χτες, λίγη ώρα μετά την εκτόξευση ρουκέτας που προκάλεσε υλικές ζημιές σε ένα σπίτι, χωρίς θύματα, ισραηλινό αεροσκάφος πραγματοποίησε λίγο μετά τις 4 π.μ. επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, χτυπώντας «20 στόχους». Οι βόμβες προκάλεσαν το θάνατο ενός 25χρονου Παλαιστίνιου, τον τραυματισμό άλλων τριών ατόμων και σημαντικές υλικές ζημιές σε διάφορα κτίρια, που κατά τον ισραηλινό στρατό ήταν «εργαστήρια όπλων, τούνελ και παράκτιες εγκαταστάσεις».

Πέρα από τις αεροπορικές επιδρομές, οι Ισραηλινοί έκλεισαν και τα δύο συνοριακά σημεία διέλευσης που συνδέουν το Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας: Το πέρασμα Ερέζ, που είναι για τους πολίτες, και το Κερέμ Σαλόμ, που είναι για τα εμπορεύματα. Επίσης, περιόρισαν για μία ακόμη φορά τη ζώνη αλιείας στη Λωρίδα της Γάζας, από τα έξι στα τρία ναυτικά μίλια.

Νέες συσκέψεις Νετανιάχου με στρατιωτικούς

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έσπευσε να επισκεφθεί το στρατηγείο του ισραηλινού στρατού κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, δίνοντας εύσημα στους στρατιωτικούς για τα «αντανακλαστικά» τους και εκτοξεύοντας απειλές για «στρατιωτική πυγμή» σε βάρος των Παλαιστινίων της Γάζας.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως η ασυνήθιστη κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ των οποίων η «Χαμάς» και η «Ισλαμική Τζιχάντ», που δεν ανέλαβαν την ευθύνη για την εκτόξευση της ρουκέτας στο Νότιο Ισραήλ. Απέρριψαν επίσης «τις ανεύθυνες προσπάθειες να αλλάξουν κατεύθυνση και να σαμποταριστούν οι αιγυπτιακές προσπάθειες» για εκεχειρία. Γεγονός είναι πάντως ότι μετά από αυτά τα γεγονότα, ο επικεφαλής των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών, Αμπάς Κάμελ, ματαίωσε την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στη Γάζα και τις συναντήσεις του με ανώτερα στελέχη της «Χαμάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ