Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Συνέντευξη Τραμπ εφ' όλης της ύλης

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δίνοντας χτες συνέντευξη σε δημοσιογράφους του πρακτορείου «Associated Press» στην Ουάσιγκτον για θέματα εσωτερικής και διεθνούς επικαιρότητας, προέβλεψε ότι θα δοθεί σκληρή μάχη από τους Ρεπουμπλικάνους στις ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές της 6ης Νοέμβρη. Ωστόσο, αποποιήθηκε κάθε ευθύνη σε περίπτωση που χάσουν. Ξεκαθάρισε ότι θα διεκδικήσει για δεύτερη φορά τον προεδρικό θώκο στις εκλογές του 2020, με κεντρικό σύνθημα το «Διατηρήστε την Αμερική σπουδαία», εκτιμώντας ότι «υπάρχει πάντα πολλή δουλειά» και ότι είναι απαραίτητο να επανεκλεγεί για να στηρίξει ό,τι έχει καταφέρει μέχρι τώρα.

Κληθείς να σχολιάσει το θόρυβο που προκαλεί διεθνώς η «εξαφάνιση» του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στις 2 Οκτώβρη στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη, ο Τραμπ συνέστησε να μην βγαίνουν «βιαστικά συμπεράσματα». Ισχυρίστηκε ότι δεν έχει λόγο να μην πιστεύει τον Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν και τον πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, που του είπαν ότι δεν ήξεραν τίποτε για την υπόθεση. Απέφυγε επίσης επιμελώς να απαντήσει σε ερώτηση που αφορούσε τις τελευταίες πιέσεις Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών βουλευτών να επανεξεταστούν οι σχέσεις ΗΠΑ - Σαουδικής Αραβίας.

Μεταξύ άλλων ανήγγειλε ότι η επόμενη συνάντησή του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν θα γίνει λίγο μετά τις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές της 6ης Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ