Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Προληπτική διακοπή δρομολογίων του τραμ

Σε «προληπτική» διακοπή των δρομολογίων του τραμ μεταξύ Νέου Κόσμου και Συντάγματος και συγκεκριμένα στο τμήμα «Κασομούλη - Σύνταγμα», λόγω εργασιών συντήρησης στην υπόγεια κοίτη του Ιλισού, προχωρά το υπουργείο Μεταφορών.

Οπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Χρ. Σπίρτζης σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρ. Δούρου, η απόφαση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη για λόγους ασφαλείας, καθώς πρέπει να προχωρήσουν έργα συντήρησης της υπόγειας κοίτης του Ιλισού, πάνω από την οποία διέρχεται το τραμ. Ο υπουργός παρουσίασε φωτογραφίες από πρωταρχικό έλεγχο μηχανικών της ΕΥΔΑΠ που διεξήχθη το προηγούμενο διάστημα, οι οποίες εμφανίζουν σοβαρές φθορές ή και διάβρωση στην υπόγεια σήραγγα την οποία διέρχεται το αρχαίο ποτάμι της Αθήνας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι έλεγχοι διενεργήθηκαν μετά την καθίζηση τμήματος της επιφάνειας δημοτικού πάρκινγκ του δήμου Καλλιθέας απέναντι από τον σταθμό Ηλεκτρικού του Ταύρου, τον περασμένο Μάη, όπου βούλιαξαν τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα. Οι έλεγχοι που ακολούθησαν έδειξαν το ευρύτερο πρόβλημα που έχει προκληθεί στο μεγαλύτερο τμήμα του Ιλισού και οι αρμόδιες υπηρεσίες έκριναν ότι θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα έργα συντήρησης.

Με αφορμή τα παραπάνω, ο Χρ. Σπίρτζης έκανε λόγο χτες περί «τομής» στην παραγωγή και συντήρηση υποδομών στη χώρα μέσω του νέου νομοθετικού πλαισίου που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτοντας ευθύνες στους προκατόχους της για την ανυπαρξία ουσιαστικής καταγραφής αδειοδοτικής διαδικασίας στις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές, όπως επίσης και στις διαδικασίες συντήρησής τους.

Ωστόσο παρά την επίπονη προσπάθεια του υπουργού να αποποιηθεί τις ευθύνες για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι υποδομές στη χώρα, όπως αποδεικνύεται με τραγικό τρόπο μάλιστα τον τελευταίο καιρό που οι πολίτες όταν βρέχει πνίγονται κι όταν πιάνει φωτιά καίγονται, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει στην ίδια ουσιαστικά ρότα πολιτικής με τους προκατόχους της: Υποχρηματοδότηση δημόσιων υποδομών και υποστελέχωση δημόσιων υπηρεσιών σε απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό που απασχολείται άμεσα είτε στη διαχείριση κρίσεων είτε στον προληπτικό έλεγχο και συντήρηση δημόσιων έργων και κτιρίων.

Με λίγα λόγια, εάν τα όσα παρουσίασε χτες ο υπουργός Μεταφορών σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κοίτη του Ιλισού αντανακλούν την πραγματικότητα, θα πρέπει να λέμε «ευτυχώς» που κατέρρευσε ένα μικρό τμήμα της επιφάνειας του πάρκινγκ το Μάη προκαλώντας ζημιές μόνο σε αυτοκίνητα και εξαιτίας του συμπτωματικού αυτού γεγονότος ξεκινούν έργα συντήρησης.

Παραμένει ωστόσο το ερώτημα: Ποιες άλλες δημόσιες υποδομές παρουσιάζουν ανάλογα προβλήματα;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπίζνες με το Ισραήλ προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2019-03-15 00:00:00.0)
«Προφανείς» απαντήσεις... (2017-04-12 00:00:00.0)
«Πινγκ-πονγκ» ευθυνών κυβέρνησης - ΝΔ για τις αστικές συγκοινωνίες... (2016-06-17 00:00:00.0)
Ενα ακόμη βήμα για την ιδιωτικοποίηση (2015-11-05 00:00:00.0)
Θα απαντήσουν; (2006-01-11 00:00:00.0)
Τραμ τον Απρίλη του 2004 υπόσχεται η κυβέρνηση (2002-07-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ