Τετάρτη 11 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θα απαντήσουν;

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ενοχη σιωπή εξακολουθούν να τηρούν κυβέρνηση και διοίκηση της «Αττικό Μετρό ΑΕ» για τη σκανδαλώδη ανάθεση της εκμετάλλευσης του υπόγειου πάρκινγκ στο σταθμό του μετρό «Συγγρού - Φιξ» σε ιδιωτική εταιρία.

Το πανάκριβο πάρκινγκ, που κατασκευάστηκε με χρήματα του ελληνικού λαού, δεν παραχωρήθηκε απλά σε ιδιωτική εταιρία. Οι κυβερνώντες φρόντισαν επιπλέον να απαλλάξουν τους ιδιώτες ακόμη και από το κόστος συντήρησης! Βάσει της υπογραφείσας σύμβασης παραχώρησης εκμετάλλευσης, το κόστος αυτό το αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η «Αττικό Μετρό Εταιρία Λειτουργίας» (ΑΜΕΛ) με το δικό της προσωπικό! Ανάλογες σκανδαλώδεις συμβάσεις έχει στα σκαριά η κυβέρνηση και για τους χώρους στάθμευσης στους σταθμούς Χαλανδρίου και Δουκίσσης Πλακεντίας.

Παραθέτουμε και πάλι ορισμένα ερωτήματα, ευελπιστώντας ότι αυτή τη φορά θα πάρουμε απαντήσεις από τους αρμοδίους. Γιατί επέλεξαν τη λύση του ιδιώτη για ένα έργο που χρυσοπλήρωσαν οι Ελληνες φορολογούμενοι για την κατασκευή του και θα εξακολουθούν να πληρώνουν για τη συντήρησή του; Για πόσα χρόνια και με τι όρους θα εκμεταλλεύεται ο ιδιώτης το πάρκινγκ; Πήραν υπόψη τους ότι η επιφόρτιση (εντατικοποίηση της δουλιάς) του ήδη λειψού τεχνικού προσωπικού και του προσωπικού του Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας της ΑΜΕΛ και με τη συντήρηση του πάρκινγκ, μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια των δρομολογίων του μετρό;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ