Τετάρτη 11 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξετάσεις «υπευθυνότητας» από κυβέρνηση

Σαθρά επιχειρήματα, με στόχο το κουκούλωμα της υπόθεσης και των ευθυνών τους, θα παρουσιάσουν σήμερα στη Βουλή οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης

Εξετάσεις «υπευθυνότητας» και συνέπειας σε ΗΠΑ και ΕΕ σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή της στον «αντιτρομοκρατικό πόλεμο», και ειδικότερα στις τρομοκρατικές επιχειρήσεις των μυστικών υπηρεσιών, αναμένεται να δώσει για ακόμα μια φορά σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ειδικότερα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης, στη συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής αναμένεται ότι θα επιμείνει στην απαράδεκτη θέση πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με την απαγωγή και τις ανακρίσεις των 28 Πακιστανών μεταναστών, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως θα συνεχίσουν να γίνονται, ίσως πιο προσεκτικά και νομότυπα.

Ο υπουργός, όπως διαρρέει το περιβάλλον του, θα επικαλεστεί μια σειρά από σαθρά επιχειρήματα, που στόχο έχουν την πλήρη κάλυψη της δράσης των μυστικών υπηρεσιών και ταυτόχρονα την υπονόμευση της αξιοπιστίας των καταθέσεων και των καταγγελιών εκ μέρους των Πακιστανών μεταναστών.

Χαρακτηριστική είναι η απροκάλυπτη προσπάθεια που κατέβαλε χτες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος να απαξιώσει οτιδήποτε προέρχεται από την πλευρά των μεταναστών που απήχθησαν και ανακρίθηκαν. Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες της πακιστανικής κοινότητας περί άσκησης πιέσεων και εκβιασμών ώστε να αλλάξουν τις αρχικές τους καταθέσεις ο Ε. Αντώναρος με εμφανή απαξιωτική διάθεση είπε: «Οι εν λόγω Πακιστανοί έχουν ισχυριστεί πάρα πολλά»! Στη δημοσιογραφική παρατήρηση ότι μια τέτοια τοποθέτηση λειτουργεί υπονομευτικά γενικότερα για την αξιοπιστία των καταγγελιών των Πακιστανών ο εκπρόσωπος περιορίστηκε να παραπέμψει στις παλαιότερες δηλώσεις της κυβέρνησης για το θέμα, που, όπως άφησε να εννοηθεί, θα επαναλάβουν σήμερα στη Βουλή οι συναρμόδιοι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Στην πραγματικότητα, οι υπουργοί θα επιχειρήσουν να κουκουλώσουν την υπόθεση και τις ευθύνες της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι υπουργοί θα ισχυριστούν ότι οι απαγωγές δεν ήταν παρά έλεγχοι ρουτίνας στο δρόμο από πράκτορες της ΕΥΠ και τους έγιναν ερωτήσεις περί λαθρομετανάστευσης!!! Επίσης, ότι δεν υπήρξαν απαγωγές και μεταφορές σε άγνωστα μέρη ούτε έγιναν βασανιστήρια! Παράλληλα, θα επικαλεστούν την αλλαγή καταθέσεων των 5 Πακιστανών από τα Γιάννενα, προκειμένου να πλήξουν την αξιοπιστία των καταγγελιών! Ο Γ. Βουλγαράκης θα επιχειρήσει να εμφανίσει ως «αντίβαρο» στην υπόθεση των απαγωγών των 28 Πακιστανών τις ανακρίσεις που έγιναν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε Πακιστανούς μετανάστες στον Ασπρόπυργο με εντολή της CIA. Οι τελευταίες ανακρίσεις, όπως λένε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, έγιναν νομότυπα και άρα αυτό αποδεικνύει το σεβασμό προς τη νομιμότητα εκ μέρους των μυστικών υπηρεσιών...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με τη «βούλα» των τρομοσυμφωνιών ΕΕ - ΗΠΑ (2006-05-21 00:00:00.0)
Εκθετη η κυβέρνηση για την προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης (2006-05-12 00:00:00.0)
Πρωτοφανής «σκούπα» με απαίτηση των Αγγλων (2006-01-12 00:00:00.0)
Συμφωνία για ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΔΡΑΣΗ ξένων υπηρεσιών στη χώρα (2005-12-22 00:00:00.0)
Διαψεύδονται οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης (2005-12-20 00:00:00.0)
«Τρούμπα» εν υπηρεCΙΑ η Ελλάδα! (2005-12-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ