Τετάρτη 11 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Διαβουλεύσεις για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές

Σύσκεψη των συγκυβερνώντων κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ, στην κατοικία του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου. Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου και λήφθηκαν αποφάσεις για το θέμα των βουλευτικών εκλογών του προσεχούς Μήη και ειδικότερα για τον άξονα γύρω από τον οποίο θα ενεργούν οι υπουργοί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Αποφασίστηκε κώδικας δεοντολογίας για τη συμπεριφορά των υπουργών, που μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι δε θα εμπλακούν στην προεκλογική εκστρατεία και δε θα χρησιμοποιούν το πολιτειακό τους αξίωμα για προαγωγή κομματικών στόχων.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι έγινε διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για κώδικα συμπεριφοράς των υπουργών στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Ο κ. Κλεάνθους είπε ότι το ίδιο θέμα θα συζητηθεί και στο Υπουργικό Συμβούλιο. Επισήμανε ότι στόχος είναι να διαφυλαχτεί η εικόνα της μη ανάμειξης της πολιτειακής ιδιότητας των υπουργών στην προεκλογική εκστρατεία.

Ο κ. Κλεάνθους ανέφερε ότι υπήρξε συναντίληψη σε μεγάλο βαθμό στο ότι οι υπουργοί μπορούν να παρίστανται σε προεκλογικές συγκεντρώσεις αλλά χωρίς να έχουν ενεργό κομματική ανάμειξη.

Ταυτόχρονα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ορισμένοι υπουργοί να κρίνουν ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή τους στην προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων τους και ως εκ τούτου να παραιτηθούν από το υπουργικό αξίωμά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ