Τετάρτη 11 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΝΑΤΟΙ - ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Απαιτείται έρευνα σε βάθος

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας

Το θέμα του θανάτων και των τραυματισμών στρατευμένων, φέρνουν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Λιάνα Κανέλλη και Αγγελος Τζέκης.

«Στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο των προηγούμενων ημερών, τονίζεται στην Ερώτηση, αναδείχτηκαν θάνατοι και τραυματισμοί στρατευμένων, που χαρακτηρίζονται ως αυτοκτονίες αλλά αμφισβητούνται από τις οικογένειες και νομικούς.

  • Διάσταση έχει πάρει ο θάνατος του δόκιμου αξιωματικού Δημήτρη Σούρα, που την παραμονή της Πρωτοχρονιάς βρέθηκε νεκρός κοντά στο φυλάκιο που υπηρετούσε στον Εβρο. Η οικογένειά του ισχυρίζεται ότι ασκήθηκαν έμμεσες πιέσεις να δεχτούν ότι πρόκειται για αυτοκτονία και να μην προβούν σε παραπέρα ενέργειες.
  • Μέσα από τις συζητήσεις που έγιναν στην TV γι' αυτή την υπόθεση αναδείχτηκαν και άλλες πολύ σοβαρές περιπτώσεις όπως:

- Ενας ακόμη θάνατος στρατευμένου το Νοέμβρη του 2005, στην ίδια περιοχή.

- Οτι η διακίνηση ναρκωτικών, λαθρομεταναστών και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων πραγματοποιείται σε μεγάλη κλίμακα στον Εβρο και ότι η ισχύς των μεγαλεμπόρων αλλά ταυτόχρονα και η διάβρωση είναι τόσο μεγάλη, που όταν γίνεται κάποια συναλλαγή να χτυπάνε τύμπανα ώστε κανείς να μη βρεθεί στο δρόμο τους.

  • Μία ακόμη απόπειρα αυτοκτονίας στρατευμένου στις 7/1/2006 που αναφέρθηκε ότι έγινε στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Αμυνας:

«1. Πόσοι θάνατοι στρατευσίμων, που καταγράφονται σαν αυτοκτονίες, έγιναν στις Ενοπλες Δυνάμεις από το 2000 και μέχρι σήμερα και πόσες από αυτές είναι στην περιοχή του Εβρου.

2. Σε τι βαθμό αληθεύουν καταγγελίες πρώην στρατευσίμων, που υπηρέτησαν στην περιοχή του Εβρου και αφορούν τη διακίνηση ναρκωτικών κλπ. από τα σύνορα με την Τουρκία, μέσω του ποταμού, το νόμο της σιωπής που έχει επιβληθεί από τους μεγαλέμπορους και τους μηχανισμούς τους, τους κινδύνους που διατρέχουν οι εκεί υπηρετούντες, αλλά και ενδεχόμενη διάβρωση μεμονωμένων περιπτώσεων μονίμων στελεχών των ΕΔ.

3. Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, ώστε να μην υπάρχουν όχι μόνο αμφισβητούμενες περιπτώσεις αυτοκτονιών και θάνατοι που γεννούν ερωτηματικά, αλλά ούτε καν απόπειρες, ιδιαίτερα για την περιοχή του Εβρου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ