Τετάρτη 11 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ
«Καταδικαστέες οι αντικομμουνιστικές προκλήσεις»

Δήλωση - προσυπογραφή στην καταγγελία της ΝΕ Λασιθίου του ΚΚΕ ενάντια στο αντικομμουνιστικό παραλήρημα του Δημοτικού Διαμερίσματος Μαρωνιάς

Επιστολή-απάντηση έστειλε ο δήμαρχος Σητείας, Νίκος Τσικαλάκης, στη ΝΕ Λασιθίου του ΚΚΕ με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις και την καταγγελία της ΝΕ για την πρόταση-ανακοίνωση του Δημοτικού Διαμερίσματος Μαρωνιάς του Δήμου Σητείας, να ονοματοδοτήσει οδό στη μνήμη «Θύματος κομμουνιστοσυμμοριτών», όπως ανέφερε, και συγκεκριμένα του Ιωάν. Ν. Δερμιτζάκη. Μάλιστα, στην ίδια λίστα ονομάτων γινόταν έμμεση προσπάθεια ταύτισης των κομμουνιστών με την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», αφού δινόταν σε οδό και το όνομα του Κων. Ανδρουλιδάκη ως θύματος της εν λόγω οργάνωσης.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος Σητείας αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η παρούσα Δημοτική Αρχή δε θα μπορούσε να έχει καμία σχέση και καμιά ανάμειξη στο συγκεκριμένο θέμα, αφού η πρόταση δε λήφθηκε από εμάς.

Επί της ουσίας προσυπογράφω στο σύνολό του το κείμενό σας, κατανοώντας πλήρως τη δικαιολογημένη αγανάκτησή σας. Πράγματι, ενέργειες και δράσεις που μας γυρίζουν χρόνια πίσω, που δημιουργούν εμφυλιοπολεμικό και διχαστικό κλίμα είναι καταδικαστέες απ' οπουδήποτε και αν προέρχονται. Η Δημοτική Αρχή θα φέρει άμεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη σχετικής απόφασης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ