Τετάρτη 11 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εντολή για εκταφή και νεκροτομή του δόκιμου

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του άτυχου δόκιμου αξιωματικού Δ. Σούρα, μετά την εντολή από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Λινού για εκταφή της σορού του νεκρού και νέα νεκροτομή.

Τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δ. Λινό, επισκέφτηκε χτες η Ζ. Κωνσταντοπούλου, δικηγόρος της οικογένειας του δόκιμου Δ. Σούρα και ζήτησε από τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό να δώσει εντολή για εκταφή της σορού και νέα νεκροτομή. Το αίτημα υποβλήθηκε, καθώς ο ειδικός σύμβουλος πραγματογνώμονας και η οικογένεια του δόκιμου υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία. Παράλληλα, η Ζ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε να γίνει η νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Αθήνας, αλλά και να πραγματοποιηθεί νέα βαλλιστική εξέταση.

Πάντως, ο Δ. Λινός έκανε δεκτό το αίτημα της οικογένειας του 21χρονου δόκιμου αξιωματικού και ζήτησε από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας να προχωρήσει στις ανάλογες ενέργειες για να γίνει η εκταφή και νεκροτομή.

Στο μεταξύ η οικογένεια του δόκιμου αξιωματικού εκφράζει ερωτηματικά ως προς τον τρόπο θανάτου του Δ. Σούρα, ενώ δεν έχει περιέλθει στην κατοχή της η ιατροδικαστική έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος δόκιμος υπηρετούσε στην περιοχή Πυθίου Εβρου, στο 4ο Σώμα Στρατού, εξαφανίστηκε στις 29 Δεκέμβρη και βρέθηκε νεκρός στις 31 Δεκέμβρη 2005.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ