Τετάρτη 11 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αμεσης προτεραιότητας ζήτημα

Γρηγοριάδης Κώστας

Δε γνωρίζουμε αν είναι δυνατή η μεσοπρόθεσμη ή, ακόμη περισσότερο, η βραχεία πρόβλεψη των σεισμών, αλλά δεν υποτιμούμε στο παραμικρό τις σχετικές προσπάθειες των επιστημόνων. Το αντίθετο, πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες αυτές πρέπει να συνεχιστούν και να τύχουν κάθε δυνατής βοήθειας από την πολιτεία, που έχει την υποχρέωση της οργάνωσης και ολόπλευρης ενίσχυσής τους.

Πέρα απ' αυτό, όμως, υπάρχει ένα πολύ σοβαρότερο και άμεσης προτεραιότητας ζήτημα: Η επιτακτική ανάγκη της εφαρμογής μιας ολοκληρωμένης και ουσιαστικής πολιτικής αντισεισμικής θωράκισης της χώρας. Ανάγκη, η οποία προκύπτει από το αδιαμφισβήτητο γεγονός, πως η Ελλάδα είναι η περισσότερο σεισμογόνα περιοχή της Ευρώπης και μια από τις πλέον σεισμογόνους ολόκληρου του πλανήτη. Μήπως, υπάρχει και η παραμικρή αμφισβήτηση ή διαφωνία με την επιτακτική αυτή ανάγκη; `Η, μήπως, δεν είναι αρκετό το βαρύτατο τίμημα, που έχει πληρωθεί μέχρι σήμερα, πρώτα και κύρια, σε ανθρώπινες ζωές;

Σεισμοί στη χώρα μας θα ξαναγίνουν. Τούτο είναι περισσότερο από βέβαιο και δε χρειαζόμαστε καμιά μελέτη, για να μας το πιστοποιήσει. Αυτό, που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε, βρίσκεται στη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι όποιες συνέπειες. Κι αυτό είναι θέμα πάλης και αγώνα. Πρέπει να γίνει αντικείμενο διεκδίκησης του οργανωμένου λαϊκού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ