Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΜΠΑΓΕΡΝ 0-2
Πλήρωσε τις ολιγωρίες της

Δύο στιγμές αμυντικής αδράνειας στοίχισαν χτες στην ΑΕΚ, η οποία για την 3η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ γνώρισε την ήττα 2-0 από την Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ, την τρίτη της σε ισάριθμους αγώνες.

Η ελληνική ομάδα διατηρεί πλέον μαθηματικές και μόνο ελπίδες συνέχισης της ευρωπαϊκής της πορείας, καθώς παραμένει χωρίς βαθμό ενώ έχει και δύσκολο πρόγραμμα, με δύο εκτός έδρας αγώνες από τους τρεις εναπομείναντες. Αντίθετα η Μπάγερν έφτασε τους 7 βαθμούς και παραμένει το φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο.

Στο πρώτο ημίχρονο η Μπάγερν ήταν πιο απειλητική. Είχε συνολικά 9 τελικές και έχασε ευκαιρίες, με κορυφαίες αυτές του Χάμες Ροντρίγκεζ στο 26' και του Ρόμπεν λίγο πριν την ανάπαυλα. Από την πλευρά της η ΑΕΚ είχε πρώτο μέλημα να σταθεί όρθια αμυντικά, ενώ επιθετικά προσπάθησε να απειλήσει κυρίως μέσω του Πόνσε και του Μάνταλου.

Στην επανάληψη ήταν η ΑΕΚ που ξεκίνησε πιο δυναμικά. Ασκώντας πίεση ψηλά, δημιούργησε προβλήματα στην Μπάγερν και έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Κλωναρίδη στο 58'. Το επόμενο πεντάλεπτο όμως ήταν καταστροφικό. Η γερμανική ομάδα, εκμεταλλευόμενη την αδράνεια της άμυνας της «Ενωσης», «χτύπησε» δύο φορές, με τους Μαρτίνεθ (61') και Λεβαντόφσκι (63'), ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Πολωνός επιθετικός έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-3.

Ο Χάβι Μαρτίνεθ προλαβαίνει τους αμυντικούς της ΑΕΚ και κάνει το 0-1

Copyright 2018 The Associated

Ο Χάβι Μαρτίνεθ προλαβαίνει τους αμυντικούς της ΑΕΚ και κάνει το 0-1
Στα τελευταία 25 λεπτά ο ρυθμός έπεσε, με την Μπάγερν να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι και την ΑΕΚ, με κακή ψυχολογία, ανήμπορη να αλλάξει την κατάσταση.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Μπακασέτας, Κλωναρίδης (65' Μπογέ), Μάνταλος (75' Αλεφ), Γαλανόπουλος (84' Γκάλο), Πόνσε.

Μπάγερν: Nόιερ, Κίμιχ, Χούμελς, Ζίλε, Ραφίνια, Μαρτίνεθ, Τιάγκο, Χάμες Ροντρίγκεζ (63' Γκορέτσκα), Ρόμπεν, Γκναμπρί (75' Μίλερ), Λεβαντόφσκι (84' Βάγκνερ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ